2024. július 27. szombat

Nyári szünet előtti baráti találkozó

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2024. június 4.

Május 28-án tartotta az FTC Baráti Kör (FTC BK) a nyári szünet előtti utolsó összejövetelét. Bálint László elnök üdvözölte a megjelenteket, majd elmondta, hogy legközelebb szeptember végén lesz találkozó.

Bálint László elnök üdvözölte a megjelenteket, majd elmondta, hogy legközelebb szeptember végén lesz találkozó. Ezt követően szomorú hírt jelentett be, Szigeti Ferenc halálát és temetésének időpontját. Az összejövetel résztvevői egy perces néma felállással emlékeztek meg egykori labdarúgónkról, Dalnoki Jenő segédedzőjéről.

Ezt követően születésnapi köszöntésekre került sor. Olimpiai ezüst- és bronzérmes egykori úszónőnk, dr. Gyarmati Andrea a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját. Bálint Lászlótól vette át az FTC BK emléktábláját. Veres Ferenc a 80., Steigerwald Ferenc a 75., Tóth Tibor pedig a 65. születésnapja alkalmából vehette át a jubileumi emléklapot. Ezúton is gratulálunk!

A köszöntöttek közül Gyarmati Andrea mesélt civil és sportolói életének egy-egy jelentős eseményéről. Megtudtuk, mennyire természetes volt, hogy a BVSC után a Fradit választotta, milyen volt a szigorú anyai edző előírásait teljesíteni, milyen volt a család három olimpiai bajnok tagja mellett „csak” ezüstérmesnek lenni. Hallhattunk a gyermekorvosi pálya szépségeiről, nehézségeiről, a munkát megnehezítő adminisztrációs kötelezettségekről. Rendszeres kondizásssal, úszással vigyáz egészségére, közérzetére.

Az összejövetel meghívott vendége egykori kiváló labdarúgónk, ifj. Albert Flórián volt. Bálint László kérésére visszaemlékezett a BL-csoportkörben való szereplésre, az akkori csapat edzőire, játékosaira.  Új szerepkörében, az FTC női labdarúgó csapatának vezetőedzőjeként a közeli napokban ünnepelhette a bajnoki cím megszerzését. Edzői pályafutása során ez az első szerepvállalása a női labdarúgásban. Ez a feladat lényegesen eltér a férfi labdarúgókkal való foglalkozástól, de elvállalta, mert megértette, hogy az FTC-nek most itt van rá szüksége. Napról-napra képezi magát, hogy minél jobban tudja teljesíteni vállalását.

Az összejövetel végén lehetőség adódott közös fotózásra, aláírások gyűjtésére.

A legközelebbi találkozás időpontja: 2024. szeptember 24. Jó nyaralást!

SzB
2024. június 2.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS