2024. március 19. kedd

A fényre várva…

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2009. október 22.

fény2-crop2009. szeptember 25-én volt utoljára mérkőzés az Üllői úton.

Azóta néma csend szállt a Szentélyre. Természetesen mindenki végzi a dolgát, a portáson át a játékosokig mindenki ellátja a feladatát. A biztonsági őr éberen ügyel, vezetőink sem tétlenkednek, csupán egy valami hiányzik nagyon a pályáról, amiért egykor megépült, amiért sok gondos kéz maltert kevert és téglát rakott, a futball és a közönség.

Az ősz az elmúlás érzetével fedi be sokszor lelkünket. Ahogy szűkül a nappali órák száma, úgy telepszik rá észrevétlenül hangulatunkra, a kedvetlenség pora. Megszoktuk már évről évre, ahogy eljön az ősz és a nyár elveszíti utolsó erejét is, hirtelen belénk mar a csípős zúzmarás hideg. A hideggel még megbirkózunk, mert évről évre ott vagyunk csapatunk mellett a legnagyobb fagyok között is, ellenben a fény hiánya, szokatlan és hangulatromboló.

Fény1A fény gyógyszer a hétköznapoktól megfáradt lelkünknek, hiánya komoly elvonási tünetekkel jár. Mi szurkolók, ezt az esti mérkőzések reflektorfényével pótoljuk, ez reprodukálja számunkra a nyár elfelejtett fényeit, ettől költözik másfél órára újra világosság mindennapjaink szürkeségébe.

Ez az ősz viszont más. Nem világítanak a kandeláberek, nem tölti be lelkünket a fényessé varázsolt zöld gyep, hiszen hazai mérkőzést, nem játszottunk már lassan negyedik hete. Becsapva érezzük magunkat, hiszen az otthon melege, nem járja át testünket és lelkünket, még több mint egy héten át.

Milyen bajnokság az, ahol nem egyenlő feltételekkel küzdenek a csapatok? Mert, hogy beszélhetünk egyenlőségről akkor, ha egy csapat, abba a hátrányos helyzetbe kerülhet, hogy hazai mérkőzéseit ide-oda rakosgatják, és több mint egy hónapig elzárják otthonától?

2009. október 31-én lesz a következő itthoni mérkőzésünk. A fények addig csak pislákolva szűrődnek be az Üllő úti stadion meghitt környezetébe, abban is csak reménykedni tudunk, hogy fényterápiánk aznap nem marad el, hiszen a sötétség lassan mindenhol ránk telepszik és utunkba áll.

Zöld-fényA fény végül mindig áttör a sötétségen és legyőzi azt, most sem lesz ez máshogy. Addig viszont át kell vészeljünk néhány sötét napot, melyeken nem számíthatunk reflektoraink átütő erejére, szívünkben megmaradt fényünk az egyetlen támaszunk.

Istenes Tibor

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

10 hozzászólás

  1. Pilu írta:

    Az a baj,hogy a Clubnál nem csak a játékosok tudása esett vissza az elödökhöz képest,hanem a vezetöké is.
    Nem tudnak vagy nem is akarnak szembe szálni az mlsz kisstilü vezetöivel,és ahelyett hogy a Fradi érdekeit tüzön-vizen keresztül vinnék,csak statisztálnak azoknak a pojácáknak.

    Hozzászólás ideje: 2009. október 22. 08:11

  2. Sasi írta:

    Egy az egyben szívemből szólt Pilu, én sem tudtam volna a lényeget jobban leírni…

    Szívnélküli játékosok, nagyon gyenge vezetés, egy teljesen kiábrándult, összeroskadt edző és egy undorító mlsz néven futó szánalmas banda provokációja hőn SZERETETT Klubbunk felé…

    Meddig tűrünk még???
    Amikor már késő lesz???

    Hozzászólás ideje: 2009. október 22. 10:10

  3. sziklaszivw írta:

    Tibu ez egy nagyon jó kis írás , én is ilyeneken szoktam gongolkodni átjár az érzés !!!!

    Hozzászólás ideje: 2009. október 22. 10:49

  4. sportmenu írta:

    Szia Tibi,
    Először is gratulálok az írásodhoz. Finom kritikai hangot is érzek benne. Több szempontból is jogos. A Fradi pálya egy szent hely, úgy mint más kluboknál is, de mégis egyedi ebben az évben a helyzetünk. Lassan a fűnek vihetünk egy zsepit mert sír, mert nem pattog a labda, és nincs moraj a stadionban.

    Hát ez van kedves Barátaim! Magyarország 2009.

    Hozzászólás ideje: 2009. október 22. 18:08

  5. Franto írta:

    számomra a legszomorúbb, hogy nekem a fény nagy valószínűséggel már csak tavasszal fog ragyogni…
    nem akartam hinni a fülemek, mikor kiderült, hogy elmarad a szombati meccs!

    Hozzászólás ideje: 2009. október 22. 19:01

  6. sportmenu írta:

    Franto,
    Milyen szombati meccsről van szó?

    Hozzászólás ideje: 2009. október 22. 23:55

  7. 4everftc írta:

    Sajnos vilag jelenseg ami most a Fradival tortenik.
    Nehez elfogadni – de ez a valosag Sydneyben- Londonban es Berlinben is – a furball “aruva” valt es mi szurkolok pedig a fogyasztok lettunk – lehetne ezt oldalakon keresztul elemezni, duhongeni rajta de a vilag halad “elore” ha akarjuk ha nem
    DE a lenyeg hogy mi Fradistak ne legyunk az “agyatlan fogyasztok” es a Fradizmus ne legyen aru.
    es ez csak rajtunk fog mulni szurkolokon Fradistakon hogy mennyire fogjuk tudni megorizni a jovo nemzedekenek a Fradizmust, a Fradisziv tiszta erejet mert a vilag valtozik es biztos vagyok benne hogy 100-200 ev mulva a futball “gazdasagi szerepe” megint mas lesz mint ma.

    Hozzászólás ideje: 2009. október 23. 00:42

  8. Franto írta:

    Sportmenü!
    a múlt szombati, a Győr elleni.

    Hozzászólás ideje: 2009. október 23. 10:08

  9. sportmenu írta:

    Franto,
    Drága barátom! Az előre kiírt időpont szerint a Fradi-Győr pénteken lett volna. A következő elképzelés az lett volna, hogy két nappal később, tehát vasárnap. Egyik sem valósult meg.

    Hozzászólás ideje: 2009. október 23. 11:09

  10. Franto írta:

    sportmenü!
    valóban péntekre volt kiírva, megtévedtem. épp emiatt vettem múlt péntekre szabadságot…

    Hozzászólás ideje: 2009. október 23. 12:24

HOZZÁSZÓLÁS