2024. március 19. kedd

Baráti Körben (október)

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. október 27.

Baráti_körbenAz FTC Baráti Kör tagjai nem csak a virtualitás világában találkoznak. Több évtizede minden hónapban van egy nap, amikor személyesen is összegyűlnek és beszélgetnek, csak úgy, Baráti Körben.

Honlapunk igyekszik ezekről az összejövetelekről is tudósítani, hiszen ezek az egyesületi életnek fontos részét képezik.

Ezek a találkozók valóban barátiak. Olyan régi játékosok, régi és mai szurkolók jönnek össze, akiknek van miről beszélgetniük. A téma kifogyhatatlan, Fradinak hívják. Minden érdekes lehet, úgy a múlt emlékei, mint a jelen problémái, vagy éppen a jövő lehetőségei.

És persze nagyon fontos kötelesség, megemlékezni azokról, akik valamilyen kerek évfordulót, tipikusan születésnapot ünnepelnek.

Az aktuális találkozón három ünnepeltet köszöntöttek az egybegyűltek.
Friedmanszky Zoltánt a 75., Vépi Pétert a 60. és Pogány Lászlót az 55. születésnapja alkalmából.
DSCN3445
A három ünnepelt: Pogány László, Friedmanszky Zoltán, Vépi Péter

Rudas_FerencDSCN3432Rudas Ferenc, mint az FTC Baráti Kör elnöke köszöntötte őket és adta át az ajándékokat. Az elnököt követték a megjelentek gratulációi, amelyeket sűrűn kísértek a pezsgőspoharak összekoccanásai.

DSCN3450Az igazán örömteli és megható pillanatok után Elek Gábor, a női kézilabdacsapat edzője adott egy rövid összefogalalót a csapat jelenlegi helyzetéről, a céljairól és a lehetőségeiről, majd válaszolt néhány kérdésre. Ez a rész jelentette a mai helyzetet és egyben bizonyította, hogy a Fradi nem csak a futballból áll.

Horváth_GáborRakonczai_AndrásÁm egy ilyen találkozó nem lehet mentes a futballtól. A szervezők ezúttal a focit és a jövőt próbálták összekapcsolni, ha már a jelenről dicsérő, vagy egyáltalán jó szót nehéz elmondani. Épp ezért a Fradi labdarúgó utánpótlása került terítékre, amelyről az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatósága nevében Dr. Horváth Gábor és az utánpótlás szakágvezetője, Rakonczai András beszélt. És miután beszélt, állta a kérdések özönét is, hiszen a kérdezők sem voltak akárkik, elegendő Albert Flórián nevét megemlíteni.

Egy gólerős csatársor tagjai voltak úgy kb. 50 évvel ezelőtt:
Fradi 147
Friedmanszky, Albert, Fenyvesi

Befejezésül egészen asztalbontásig folytatódtak a párbeszédek, amúgy barátok közt. Ezért is baráti kör az FTC Baráti Kör.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. sportmenu írta:

    Remélem hamarosan ott lehetek a legendák között.

    Hozzászólás ideje: 2009. október 27. 09:06

  2. sportmenu írta:

    Egyébként publikus mit mondott el Rakoczai András az utánpótlás helyzetéről?

    Hozzászólás ideje: 2009. október 27. 09:07

  3. Franto írta:

    bízzunk benne, hogy sikerül egyszer még hasonló legendákat kinevelnünk, …

    Hozzászólás ideje: 2009. október 27. 15:31

HOZZÁSZÓLÁS