2024. március 19. kedd

Átadtuk a Mészáros József díjakat

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. június 9.

Köszönjük az FTC Labdarúgó Zrt. illetékeseinek, hogy a díjátadáshoz a rendelkezésünkre bocsátották a Fradi exkluzív termét a Toldi-termet. Köszönjük az FTC Labdarúgó Zrt. sajtósainak, hogy előtte is, utána is teret adtak a kezdeményezésnek, meghívták a sajtó képviselőit és tudósítottak az eseményről. Köszönjük az FTC hivatalos honlapjának, hogy elsőként tette közzé a hírt.

Bár a hírek tengerében ez nem tűnik a legjelentősebbnek, nekünk nagyon fontos. Öröm volt látni a díjazottak szemét, szüleik örömét, vezetőik büszkeségét. Június 8-án délután egy és kettő között kifejezetten jó érzés volt Fradistának lenni. A múlt, a tradíciók közvetlenül találkoztak a jövővel, azok lehetséges szereplőivel.

Mi ez a díj?

Az FTC Baráti Kör elnöksége alapította. Olyan utánpótláskorú FTC sportolókat, elsősorban labdarúgókat kíván vele díjazni, akik a sportban elért eredményeiken kívül anyagilag is támogatásra szorulnának. Ezért a díj eszmei elismerésén kívül a díjazottak fejenként átvehettek 50.000,- Ft készpénzt is.

Ki volt Mészáros József?

Az 1948/49-es jubileumi bajnokcsapat tagja, későbbi mesteredző, aki 1965-ben Torinóban megszerezte a Ferencváros csapatával a máig egyedülálló kupagyőzelmet, elhódítottak egy európai kontinentális kupát, a Vásárvárosok Kupáját (VVK). Később az FTC labdarúgó szakosztályának vezetője, még később az FTC Baráti Kör elnöke. Elmondható, és a jelenlevő páyatársai, barátai el is mondták, a Fradi egyik legendás alakja, ízig-vérig EMBER volt.

A kiválasztásban a Baráti Kör kérte a klub és a Labdarúgó Zrt. segítségét, ajánlásait, hiszen ők ismerik legjobban az ifjú sportolóikat, életkörülményeiket.

Kezdeményezésünk meghallgatásra talált. A klub is, a Zrt. is jelölt gyerekeket, akiket a Baráti Kör elfogadott és szüleikkel együtt meghívta a mai ünnepségre.

Az ünnepségen részt vett és a díjazottakat köszöntötte Pethő Zoltán, az FTC Baráti Kör alelnöke, Dr. Fenyvesi Máté, az FTC Baráti Kör tiszteletbeli elnöke, Rudas Ferenc, az FTC Baráti Kör elnöke, Dr. Springer Miklós, az FTC elnökségi tagja, az FTC Baráti Kör alelnöke, a Ferencváros alapítójának unokája, Rakonczay András a labdarúgó utánpótlás szakágvezetője, Hélisz József, az FTC Baráti Kör főtitkára és Bathó Márta, az FTC női tornaszakosztályának vezetője.

A Mészáros József-díjban kitüntetett sportolók:
Tóth Renáta tornász, 32-szeres magyar bajnok, junior EB 6. helyezett, felnőtt EB 6.helyezett
Bokányi Richárd labdarúgó (csatár), U16
Kovács Nikolasz labdarúgó (csatár), U11
Varga Kornél labdarúgó (védő), U15

Legyünk büszkék rájuk, ők a mi ifjú reménységeink! Mindannyian nagy célokkal, amikről külön-külön vallottak is nekünk, amelyeket rövidesen közzéteszünk. Valószínűleg ezek voltak első interjúik, talán ők is emlékezni fognak rá. Mi egészen biztosan. Részesei lehettünk egy folyamatnak, létrehozhattunk valamit, amivel örömet tudtunk okozni, amelynek szerény anyagi hasznaival segíteni tudtunk, el tudtuk mondani ezeknek a gyerekeknek, a Fradi legendái figyelnek rájuk, velük vannak, ők is a Fradi-család részesei.

Köszönjük edzőiknek, hogy foglalkoznak velük. Köszönjük szüleiknek, hogy nem kis áldozatot vállalva, sok mindenről lemondva megadják gyermekeiknek a sport örömét, ezen belül is a Fradi örömét. A Fradi jövője bennük van! Ezért is örültünk volna, ha a díjátadón kicsi lett volna a terem vagy ha bekapcsolva a számítógépek monitorait a lehető legtöbb Fradista előtt feltűnhetett volna ez a hír. Mert azt igazán szívből reméljük, hogy ez az esemény nem csak nekünk volt fontos.

HAJRÁ FRADI!

(A képekért köszönet Ferencz Róbertnek)

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS