2017. április 28. péntek

Ez volt a hét, ez lesz a hét. 2011.05.15.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. május 15.

Fradista vissza- és előretekintő. Természetesen szubjektív módon.

1. A hét eseménye és eredménye azt hiszem, vitathatatlan. A női kézilabdás lányok végrehajtották a hőstettet. Ma kora délután elhódították a KEK díszes és értékes serlegét, miután az alicantei visszavágón 23-23-as döntetlent értek el a helyi csapattal szemben, megőrizve ezzel az egy hete szerzett öt gólos előnyüket. Nem kis idő, 33 év után sikerült újra ez a bravúr. Akkor Elek Gyula, most pedig a fia, Elek Gábor irányította együttesünket. Gondolom ez is egyfajta unikum, példa nélkül áll a kézilabdás világban. Óriási gratuláció a csapatnak! Annak a csapatnak, amely a hazai bajnokságban csupán a harmadik helyért mérkőzik, a hét közben, csütörtökön a Vác együttesét győzték le 31-28-ra. Miért nem lett ez a bajnoki szereplés több? Szerintem pont a mai hatalmas siker miatt! A Fradi kerete egyelőre nem bírja el a kétfrontos harcot. Miközben a bajnoki elődöntőben ellenfeleink már csupán a Fradira készültek, nekik még a KEK-ben is kellett a magyar kézilabdázás zászlaját magasan vinni. Vitték is, egyebesen a csúcsig! A magyar kézilabda köszönettel tartozik a Ferencvárosnak.

A csütörtöki mérkőzés előtt adta át az FTC Baráti Kör nevében Dr. Springer Miklós és Dr. Kocsis Zoltánné a Zöld Sas Trófeát, amelyet az idén Tomori Zsuzsa kapott. Azt hiszem a KEK döntő második félidejében mutatott játékával is bizonyította, hogy nem érdemtelenül.

2. A sort a futballistákkal folytatom. A héten két mérkőzést játszottak, a ZTE ellen itthon és a Haladás ellen idegenben. Kedden este egy őrült döntetlen, vasárnap pedig egy ha nem is olyan vad, de egy másik döntetlen született. Mit tesz Isten? Ez a két szerény pont azt jelenti, hogy bár az ezüstérem elúszott (ezúton is gratulálunk az azt megszerző Paks labdarúgóinak és stábjának), de a bronzérem elérésének a lehetősége a saját kezünkben maradt. Hallgatom a “szakvéleményeket”, ilyen gyenge a Fradi kerete, olyan gyenge a Fradi kerete. Az ellenfelek játsszák a Fradival szemben a futballt, a Fradi csak brusztol. Biztos vannak ebben a magyar mezőnyben sokkal erősebb keretű csapatok, akik sokkal szebben játszanak. Ketten előttünk végeztek. De hol a többi? Szakértő urak! A Fradinál a bajnoki sikert is meg kell magyarázni? Miközben a mögöttünk végző “sztárcsapatok” némán beleszürkülhetnek a nagy magyar homályba? Mit igazolnak ezzel? Csak azt, hogy Fradi nélkül nincs magyar futball. A nézettséget, az olvasottságot csak a Fradi tudja generálni.

3. Férfi kézilabdában a fiúk elvesztették a bronzmeccs második felvonását. A három nyert meccsig tartó sorozatban így 1-1 az állás. Tatabánya – FTC – Tatabánya 30-26 (12-10).

4. Férfi vízilabdázóink a héten kétszer ugrottak a medencébe. Mindkétszer a Népligetben és mindkétszer a Szolnok ellen. Sajnos mindkétszer kikaptak (szerdán 12-4-re, szombaton 10-7-re). Különösen a második a fájó, hiszen ez a meccs az 5. helyért zajló párharc első felvonása volt. Azért az ötödik helyért, amely a következő szezonban még LEN-kupás helyet ér. Így sajnos, elúszni látszik a hajó…

5. Futballban az utánpótlásunk kevésbé volt veretes. Sajnos! A második csapat ezúttal odahaza kapott ki a mögötte álló Budaörstől, ami ez eddigiek ismeretében hidegzuhany, hiszen itthon nem ehhez szoktunk. remélem, mindez csupán kisiklás volt, lehet majd javítani. És kell is javítani, hiszen a “szakértők” szerint sokszor gyenge játékot mutató első csapatba innen kéne egyre erősebben dörömbölni a tehetségeknek. Lipcsei Peti csapatán kívül a teljes utánpótlás is játszott egy bajnoki fordulót. Az U19-től U16-ig az MTK volt az ellenfél. Vegyes eredmények születtek. Az ifi A (U19) idegenben 2-1-re, az U17 ugyancsak idegenben 3-0-ra kikapott. A másik két csapatunk a Népligetben fogadta ellenfelét, az U18 18-0-ra győzött, az U16 0-0-t ért el. Tudom, sokan felkapják a fejüket a 18-0 láttán. Tény, szép teljesítmény egy gyenge csapatot ilyen arányban kitömni, annyi gólt lőni, amennyit lehet. Ezt a korosztályt az MTK eleve feladta, mert ez nem országos, kiemelt bajnokság (26 meccsen 26-szor kapott ki, a gólkülönbsége 23-256, nem oly veretes). Az ugyancsak országos U15-ös bajnokságban Nyíregyházán kaptunk ki 3-2-re, míg az U13-asok ugyanott 2-0-ra győztek. Az U14 és az U12 “Vecsés napot” tartott, a Ferihegy Akadémia Vecsés ellen a nagyobbak 10-1-re, a kisebbek 8-0-ra győztek. Remélem, szokják a kicsik a sikerélményt!

6. A Fradi öregfiúk csapata tovább menetel a bajnoki cím felé. Hétfőn ezúttal a Malév-Hegyvidék együttesét verték idegenben 6-1-re.

Mi várható a jövő héten?

1. Fociban lezárul az idei bajnokság. Szombaton 15:00-kor az Albert Stadionban a Lombard Pápa vizitál. Győzelem esetén a bajnokság bronzérmese lesz a Ferencváros, ami Európa-Liga selejtezős helyet ér. No meg, 2005 óta nem végeztünk dobogón. Itt az ideje!

2. Női kézilabdában szerdán Vácott próbálja meg a csapat bebiztosítani a bronzérmet. Győzelem esetén ez adott, ha netán nem sikerül, vasárnap hazai pályán a Népligetben lehet még javítani. Biztos vagyok benne, meglesz az az érem!

3. Férfi kézilabdában pénteken jön a bronzcsata következő állomása a Népligetben. Hajrá fiúk, fő a győzelem!

4. Vízilabdában kedden megyünk Szolnokra az 5. helyért vívott visszavágóra. Az eddig mutatott forma alapján nincs sok esélyünk. De nem bánkódnék, ha borulna a papírforma.

5. Férfi futsalban is elkezdi a Fradi a párharcot a bajnoki döntőbe jutásért a Berettyóújfalu ellen. Hétfőn idegenben, szerdán itthon. A derbi három győzelemig tart. Az alapszakaszban látottak alapján ellenfelünk az esélyesebb, de ezek a fiúk képesek a csodára.

6. Szokás szerint az öregfiúk már hétfőn játszanak. Ők ezúttal fél hatkor az Albert Stadion edzőpályáján mérkőznek a REAC ellen. Cél a győzelem, hogy aztán hétfőhöz az egy hétre Újpesten minden eldőljön.

7. Lipcsei Petiék vasárnap délután kettőkor megint otthon játszanak. Ezúttal azonban nem mögöttünk álló csapat ellen, hanem a bajnokságot vezető Videoton-Puskás Akadémia csapatával. Fel kell kötni a fehérneműt és megmutatni, milyen is az a Fradi virtus.

8. Folytatják női labdarúgóink is. A bajnoki rájátszásban, közvetlenül Lipcseiék után, délután négykor fogadják, bár alighanem az edzőpályán, a Viktória FC Szombathely csapatát.

Izgalmas hét lesz ez is. Hajrá Fradi!

Összeállította: Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Győr-Fradi pro és kontra

           Bejegyzés ideje: 2014. augusztus 18.
           Szerző: Simon Sándor

           Nyereményjáték, 5.forduló

           Bejegyzés ideje: 2009. március 1.
           Szerző: Simon Sándor

           BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT! BÚÉK …

           Bejegyzés ideje: 2010. december 18.
           Szerző: Simon Sándor

           Mai ellenfelünk: FC Nitra

           Bejegyzés ideje: 2011. január 29.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradi dicső múltja, 70.rész – 1971-72

           Bejegyzés ideje: 2009. október 11.
           Szerző: Simon Sándor