2017. április 24. hétfő

Ez volt a hét, ez lesz a hét. 2011.06.12.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. június 13.

Fradista vissza- és előretekintő. Természetesen szubjektív szemmel.

1. Férfi futsalban a Fradi megszerezte a nagy zöld-fehér család negyedik bronzérmét. Pedig hétfőn egy nagy pofont kapott, amikor ellenfele, a Colorspectrum Aramis 9-1-re lemosta a pályáról, egyenlítve ezzel a két győzelemig tartó küzdelemben. De jött a csütörtök, amikor újra dobbant a Fradi-szív. Az ellenfél a hétfői eredménynek köszönhetően nagy önbizalommal játszott, ám a kapusunk, Nagy Endre hatalmas bravúrokat mutatott, majd a gólfelelősünk, Csopaki István vezetést szerzett. Az ellenfél vészkapusra váltott és kiegyenlített. A második félidő elején Csopaki kétszer is beköszönt, az Aramis azonban a vészkapusos taktikáját újra sikeresen elővéve ismét egyenlített. A rendes játékidő végén 3-3-at mutatott az eredményjelző. A hosszabbítás első félidejében az Aramis szerzett előnyt, amelyet a másodikban Temesi kiegyenlített. Következtek – mint a legutóbbi hazai meccsünkön – a büntetők:

Majd utána a nagy ünneplés. Méltán! Megérdemelte a csapat, gratulálunk!

2. Férfi futballban szombaton a második csapatunk lejátszotta utolsó mérkőzését az NBII Nyugati csoportjában. A múlt heti eredménynek köszönhetően immár tét nélküli volt a mérkőzés, hiszen a bentmaradás biztosított volt. Sajnos a csapat ennek megfelelően játszott, Lipcsei Péter nem véletlenül mondta, egyesek már a szabadságukon törték a fejüket. Ennek lett eredménye a 3-1-es vereség.

3. Az öregfiúk is befejezték a bajnoki szereplést. Utoljára a Vasast verték 4-2-re. Ezüstéremmel térhetnek nyári szabadságra, hogy jövőre előrébb tudjanak lépni. Hiszem, előrébb is fognak!

4. Vasárnap a női labdarúgó NB I-ben csapatunk a harmadik helyezett Taksony otthonába látogatott és ért el egy 1-1-es döntetlent. Az utolsó forduló előtt a negyedik helyen állnak. Feljebb már nem léphetnek, ezért a helyért még küzdeniük kell.

5. Utánpótlás csapataink is befejezték a szezont, mégpedig az Újpest elleni meccsekkel. Nyolc mérkőzésen ötször győztek, két döntetlen mellett egyszer kaptak ki. Nem is olyan rossz! Nézzük a bajnokság végén a helyezéseket: U19: 9. hely, U18: 3. hely, U17: 4. hely, U16: 6. hely, U15: 6. hely, U14: 6. hely, U13: 3. hely, U12: 5. hely. Ez az, ami régebben sokkal jobb volt. Ez az, amin illik és kell javítani.

6. A hét eseménye volt még, hogy az első csapat elkezdte a felkészülést az új szezonra, hiszen június 30-án már EL-selejtezőt játszik. Elkezdte, így mi sem természetesebb, beindult az össznépi társasjáték, ki megy, ki jön. Nevek röpködnek pro- és kontra. Vannak, akiknek ez a rész is izgalmas, akik naponta lesik a híreket. Van benne valami, hiszen most minden napra juthat valami hír vagy álhír, nem csak a heti egy, maximum két meccs az esemény. Engem a valódi játék, a valódi izgalmak kötnek le, így ezeket a történéseket nem kívánom kommentálni. Nincs már sok holtidő, két és fél hét múlva játszani kell már megint, addigra néhány dolog egészen biztos kiderül. Biztos vagyok benne, a vezetés és a szakmai stáb a Fradi megerősítésén dolgozik. Nincs sok idejük, remélem, sikerrel járnak.

A jövő hétre egyetlen meccset találtam csak, női focicsapatunk utolsó bajnoki mérkőzését, amely vasárnap ötkor lesz a Femina ellen idegenben. Ez a csapat áll mögöttünk, mindössze egyetlen ponttal, így itt dől el, hogy a bajnokság végén a negyedik vagy az ötödik helyen végez-e csapatunk. Bízom benne, hogy a negyediken. Hajrá Fradi!

Összeállította: Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Utánpótlás Híradó 10.

           Bejegyzés ideje: 2011. október 24.
           Szerző: Simon Sándor

           Megint vékonyabb lett a Fradi jege …

           Bejegyzés ideje: 2010. június 8.
           Szerző: Simon Sándor

           Az FTC Baráti Kör kérdez, Rieb György válaszol

           Bejegyzés ideje: 2009. december 8.
           Szerző: Simon Sándor

           Boldog Új Évet Kívánunk!

           Bejegyzés ideje: 2015. december 31.
           Szerző: Simon Sándor

           A 24. forduló után

           Bejegyzés ideje: 2015. április 20.
           Szerző: Simon József