2024. április 19. péntek

Ez volt a hét, ez lesz a hét. 2011.06.12.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. június 13.

Fradista vissza- és előretekintő. Természetesen szubjektív szemmel.

1. Férfi futsalban a Fradi megszerezte a nagy zöld-fehér család negyedik bronzérmét. Pedig hétfőn egy nagy pofont kapott, amikor ellenfele, a Colorspectrum Aramis 9-1-re lemosta a pályáról, egyenlítve ezzel a két győzelemig tartó küzdelemben. De jött a csütörtök, amikor újra dobbant a Fradi-szív. Az ellenfél a hétfői eredménynek köszönhetően nagy önbizalommal játszott, ám a kapusunk, Nagy Endre hatalmas bravúrokat mutatott, majd a gólfelelősünk, Csopaki István vezetést szerzett. Az ellenfél vészkapusra váltott és kiegyenlített. A második félidő elején Csopaki kétszer is beköszönt, az Aramis azonban a vészkapusos taktikáját újra sikeresen elővéve ismét egyenlített. A rendes játékidő végén 3-3-at mutatott az eredményjelző. A hosszabbítás első félidejében az Aramis szerzett előnyt, amelyet a másodikban Temesi kiegyenlített. Következtek – mint a legutóbbi hazai meccsünkön – a büntetők:

Majd utána a nagy ünneplés. Méltán! Megérdemelte a csapat, gratulálunk!

2. Férfi futballban szombaton a második csapatunk lejátszotta utolsó mérkőzését az NBII Nyugati csoportjában. A múlt heti eredménynek köszönhetően immár tét nélküli volt a mérkőzés, hiszen a bentmaradás biztosított volt. Sajnos a csapat ennek megfelelően játszott, Lipcsei Péter nem véletlenül mondta, egyesek már a szabadságukon törték a fejüket. Ennek lett eredménye a 3-1-es vereség.

3. Az öregfiúk is befejezték a bajnoki szereplést. Utoljára a Vasast verték 4-2-re. Ezüstéremmel térhetnek nyári szabadságra, hogy jövőre előrébb tudjanak lépni. Hiszem, előrébb is fognak!

4. Vasárnap a női labdarúgó NB I-ben csapatunk a harmadik helyezett Taksony otthonába látogatott és ért el egy 1-1-es döntetlent. Az utolsó forduló előtt a negyedik helyen állnak. Feljebb már nem léphetnek, ezért a helyért még küzdeniük kell.

5. Utánpótlás csapataink is befejezték a szezont, mégpedig az Újpest elleni meccsekkel. Nyolc mérkőzésen ötször győztek, két döntetlen mellett egyszer kaptak ki. Nem is olyan rossz! Nézzük a bajnokság végén a helyezéseket: U19: 9. hely, U18: 3. hely, U17: 4. hely, U16: 6. hely, U15: 6. hely, U14: 6. hely, U13: 3. hely, U12: 5. hely. Ez az, ami régebben sokkal jobb volt. Ez az, amin illik és kell javítani.

6. A hét eseménye volt még, hogy az első csapat elkezdte a felkészülést az új szezonra, hiszen június 30-án már EL-selejtezőt játszik. Elkezdte, így mi sem természetesebb, beindult az össznépi társasjáték, ki megy, ki jön. Nevek röpködnek pro- és kontra. Vannak, akiknek ez a rész is izgalmas, akik naponta lesik a híreket. Van benne valami, hiszen most minden napra juthat valami hír vagy álhír, nem csak a heti egy, maximum két meccs az esemény. Engem a valódi játék, a valódi izgalmak kötnek le, így ezeket a történéseket nem kívánom kommentálni. Nincs már sok holtidő, két és fél hét múlva játszani kell már megint, addigra néhány dolog egészen biztos kiderül. Biztos vagyok benne, a vezetés és a szakmai stáb a Fradi megerősítésén dolgozik. Nincs sok idejük, remélem, sikerrel járnak.

A jövő hétre egyetlen meccset találtam csak, női focicsapatunk utolsó bajnoki mérkőzését, amely vasárnap ötkor lesz a Femina ellen idegenben. Ez a csapat áll mögöttünk, mindössze egyetlen ponttal, így itt dől el, hogy a bajnokság végén a negyedik vagy az ötödik helyen végez-e csapatunk. Bízom benne, hogy a negyediken. Hajrá Fradi!

Összeállította: Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS