2017. március 24. péntek

FTC – PMFC után

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2011. augusztus 7.

FTCMint az köztudott, csapatunk sajnos újabb vereséget szenvedett a bajnokságban, a vendég Pécs együttese Nagy Olivér hajrában szerzett góljával 3 ponttal távozott az Üllői útról.

Kevéssel a lefújás után még az érzelmei hatása alatt van játékos, szurkoló, vezető, vezetőedző – nehéz ilyenkor objektíven értékelni. Annyi bizonyos, hogy ma is ékesen bebizonyosodott: kiélezett mérkőzéseken nüanszokon múlik a végkimenetel. Azt nem kell külön ecsetelni, hogy milyen önbizalombeli különbség volt a két csapat között az elmúlt hetek eredményei okán, éppen ezért egészen más alaphangja lehetett volna a meccsnek, ha Oláh fejesét nem szedi ki hatalmas bravúrral Dibusz az elején. De gondolhatunk Félix bődületes kapufájára még 0-0-nál, az meg már csak hab a tortán, hogy a 91. percben is kifele pattant a lécről egy labda, amivel legalább egy pontot itthon tartottunk volna. Sajnos azonban ezeknél az eseteknél (is) pechünk volt, az ellenfél viszont egy védekezési hiba után gólt szerzett, így a tényállás az, hogy továbbra is nyeretlenül állunk 4 forduló után.

Azt látni kell, hogy a csapat minden nehézség ellenére becsületesen küzdött, de a játék még igencsak akadozó.

Nehéz napok várnak ránk, a problémák egyre csak sokasodnak. Szinte nem is emlékezhetünk ebben a szezonban olyan meccsre, ahol ne sérült volna meg kisebb-nagyobb mértékben valaki – a mai áldozat Junior volt. A szurkolók türelme fogytán, a hevesebb vérmérsékletűek ennek hangot is adtak rigmusok és kisebb tüntetés formájában. A következő ellenfelünk – hasonlóan a maihoz – duzzadhat az önbizalomtól, hiszen a Honvéd tegnapelőtt már harmadszor rúgott 4 gólt az idei bajnokságban. Külső szemmel én jelen pillanatban nehezen látok optimizmusra okot adó jelet.

Ellenben az is igaz, hogy nem nekünk, szurkolóknak kell megtalálni a fényt az alagút végén, hanem a játékosoknak és a szakmai stábnak. Mert kétségünk se legyen afelől, hogy ez a csapat sokkal többet tud annál, mint amit eddig mutatott, és ennek előbb-utóbb ki kell jönnie, a kérdés csak az, hogy mikor. Az biztos, hogy egy győzelem nagyon nagyot lendítene a szekéren. Mi szurkolók csak a véleményünknek tudunk hangot adni, ám szem előtt kell tartanunk, hogy túlzott elkeseredésünkkel negatívan befolyásolhatjuk az érintetteket, az is igaz viszont, hogy nehéz felhőtlen lelkesedést elvárni jelen pillanatban a fradista emberektől.

Végezetül ne felejtsük el, hogy még csak 4 forduló telt el, a bajnokság 87 %-a még előttünk áll. Nem tehetünk mást, mint bizakodni. Ha másban nem, akkor abban, hogy a következő meccsen befelé pattannak a kapufák, azt követően pedig felszabadulnak a gátlások, és kijön végre az, ami a csapatban eddig benne maradt.

Hajrá Fradi!

Simon József

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           A májusi Baráti Körben

           Bejegyzés ideje: 2012. május 30.
           Szerző: SzB

           Búcsú Gergits Andreától

           Bejegyzés ideje: 2016. január 3.
           Szerző: SzB

           Filmbemutató a Népligetben

           Bejegyzés ideje: 2015. december 10.
           Szerző: SzB

           Bánki „Dodó” József az FTC Baráti Körben

           Bejegyzés ideje: 2012. szeptember 27.
           Szerző: SzB

           Történelemóra – labdarúgás

           Bejegyzés ideje: 2016. október 27.
           Szerző: SzB