2017. április 24. hétfő

Ellenfélnézőben: Győri ETO FC

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. április 14.

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának egyik rangadóján a bajnoki címre törő Győri ETO FC látogat az Üllői útra. A mérkőzés ezúttal szombaton délután fél 6-kor veszi kezdetét, így aki nem tud kilátogatni a stadionba, az a Sport1-en nézheti meg a parázsnak ígérkező összecsapást.

A tavaszi idénykezdet elején talán – értékelve a csapatok felkészülését, az igazolásokat és az első pár tétmeccs eredményeit – sokan azt gondolták, hogy a  ebben az évben a Videoton lehet a nehéz idegenbeli sorsolással bíró Debrecen legnagyobb ellenfele az aranyéremért folytatott küzdelemben. Aztán teljesen váratlanul Tarsoly Csaba menesztette Csertői Aurél vezetőedzőt, és még nagyobb meglepetésre visszahívta az elődjét, a nálunk is jól ismert Pintér Attilát. Ez a húzás eddig maximálisan bevált, hiszen Pintérrel a Győr elfelejtette a pontvesztés fogalmát, ellentétben a botladozó Vidivel, így mára már nem kérdés, hogy a zöld-fehérek a Loki legnagyobb riválisai, akik – hogy teljes legyen a meglepetés – otthonuktól távol sorra nyerik a rangadókat, míg a Nagyerdőben kötelező győzelmeket mulasztanak el. Így érkezik el a 24. forduló, amikor is mindkét aranyra törő együttes – egymástól 2 pont távolságra – egy nehéz idegenbeli összecsapás elé néz: a Debrecen Paksra látogat, míg az ETO hozzánk. Hogy mennyire komolyan veszik a győriek a mai meccset, arra rávilágít az is, hogy már tegnap este megérkeztek Budapestre, noha a mintegy 130 km-nyi távolság és másfél órás buszút ezt nem feltétlenül indokolná. Hogy ezt honnan tudom? A péntek esti ankétról autóval hazafelé tartottam, amikor egy hotel előtti piros lámpánál a járdán telefonálgató, sétálgató egyenmelegítős fiatalemberekre lettem figyelmes, majd legnagyobb meglepetésemre az ETO játékosait azonosítottam a fehér-fekete dressz alatt. Így a szombat délutánt is regenerálással töltheti ellenfelünk, reméljük, ez a pici plusz nem lesz sorsdöntő! Merthogy ami az előzetes esélylatolgatást illeti, várhatóan nüanszok fogják eldönteni a pontok sorsát, ezt alátámasztják 47 fogadóiroda átlagos oddsai is: a mi győzelmünk 2,86-szoros, a döntetlen 3,14-szeres, a vendégsiker 2,25-szörös szorzóértékkel bír.

A Győrről elmondható, hogy egy évek óta tartó tudatos építkezés eredményeként rendkívül kis mérékben változott télen a játékoskerete, leginkább csak a tartalékcsapatot érintették az igazolások. Az ősszel a nagyoknál pályára lépők közül egyetlenegy ember távozott, ő a brazil Nicolas Ceolin, akit Kispestre adtak kölcsönbe, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fürtös szélső is mindössze 2 meccsen 34 percnyi lehetőséghez jutott, további 1 alkalommal a kispadon ült… Az érkezők oldalán 3 komolyabb név található, a ZTE-től igazolt Đorđe Kamber és az MTK-tól elcsábított Pátkai Máté komoly versenyhelyzetet teremtett az amúgy sem gyenge középpályán (mi több, utóbbi egyenesen berobbant 6 tavasszal szerzett góljával), míg az Olaszországból hazatérő Varga Roland a mindkét oldalon bevethető szélsők kínálatát növeli.

Ígéretünkhöz híven ezentúl a beharangozók szerves része lesz az aktuális ellenfél játékosai által pályán töltött időmennyiséget és a beszedett sárga és piros lapjaikat tartalmazó adattáblázat, a mérkőzést megelőző pillanatot tükröző állapotában.

Az OTP Bank Liga 2011/2012-es idényének győri színekben eltöltött, egyénekre részletesen lebontott játékidő-mennyisége ide kattintva olvasható.

Az OTP Bank Liga 2011/2012-es idényének győri játékosok által szerzett sárga és piros lapjai ide kattintva tekinthetők meg.

Ami az exeket illeti, őszhöz képest ETO-részről változás, hogy a nálunk nevelkedett Takács Ákos mellett újra egykori legendánk, Pintér Attila ül a kispadon. A mieinknél a 2011 végi állapotokhoz hasonlóan Végh Zoltán, Rósa Dénes és Józsi György játszott a másik zöld-fehérben, utóbbit épp onnan igazoltuk 2010-ben.

Ahogy a fenti táblázatból is kolvasható, Pintér mester dolgát eltiltás nem nehezíti, a csatársorban azonban Simon András és Rati Aleksidze is sérült, így várhatóan a következő kezdő tizenegy lép majd ellenünk pályára:

Stevanović – Babić, Ɖorđević, Fehér, Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajković – Koltai (Dudás), Ahjupera, Varga R. (Dinjar)

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Eredmények: 2010.09.13–09.19.

           Bejegyzés ideje: 2010. szeptember 24.
           Szerző: Simon Sándor

           A Paks-FTC meccs statisztikái

           Bejegyzés ideje: 2010. március 22.
           Szerző: eagleeye1899

           Ez volt a hét, ez lesz a hét. 2011.06.05.

           Bejegyzés ideje: 2011. június 5.
           Szerző: Simon Sándor

           Fradi-naptár: 11.01. – 11.07.

           Bejegyzés ideje: 2010. november 1.
           Szerző: Limpi

           Gratulálunk Budapest új díszpolgárainak

           Bejegyzés ideje: 2017. április 7.
           Szerző: Admin