2017. április 28. péntek

Szubjektív – Gondolatok a debreceni győzelem után

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. május 27.

dvsc-fradiMindenekelőtt tisztáznom kell, csak a televízión keresztül láttam a meccset. Bizakodva tekintettem a mérkőzés elé, mert az MTK elleni teljesítmény jó volt, továbbá bíztam Jenner és Bönig visszatérésében. (Sajnos Bönig nem játszott.)

A csapat bebizonyította, hogy ha szerencséje van, akkor rossz játékkal is tud győzni. Szerintem, néhányan ezúttal messze a szezonbeli leggyengébb teljesítményüket nyújtották. Szerencsés góllal szereztünk vezetést, majd a Debrecen egy jogtalan 11-esből kiegyenlített. Az igaz, hogy Csukics és Szűcs cibálta egymást, de Jova elütötte a labdát, így az nem kerülhetett volna a debreceni hátvéd elé. Gyorsan megszereztük újból a vezetést, így 2:1-gyel vonulhattunk öltözőbe.

A második félidőben a nagy izgalmat Somalia sérülése okozta. A mérkőzést közvetítő riporter, akit egyéb műsorai, szereplései alapján kimondottan kedvelek, megkérdőjelezte a piros lap jogosságát. Majd miután Somit hordágyon vitték le, közölte, hogy le kellett cserélni, mert megsérült. Mielőbbi felépülést kívánok, szurkolótársaim nevében is!

Szerencsére a csereként beállt Perics végre betalált a kapuba, s azt hittem, most már nyugodtan dőlhetek hátra a székben. Ami azonban ezután következett, az számomra érthetetlen volt, a szívbaj kerülgetett. Könnyelmű passzok, eladott labdák… Törvényszerű volt a Debrecen második gólja (jogos volt a 11-es), és az emberhátrányban játszó ellenfél közel állt az egyenlítéshez! Így nem szabad játszani! Hála Istennek, a végén győzelemnek örülhettünk.

640_V_N5872Aki nekem tetszett: Somalia – gól és gólpassz, 130526_dvsc_ftcJenner – gól és gólpassz,

Klein – rengeteg elfejelt labda.

Jóllehet, az már a meccs előtt eldőlt, hogy nem érhetünk el kupaindulást érő helyezést, a játékosok becsületesen küzdöttek, most csak ennyire tellett tőlük. A statisztikák azonban csak a győzelmet fogják mutatni…

A Kaposvár elleni „hazai” mérkőzésen is a becsületükért kell küzdeniük a pályára lépő játékosoknak. Hajrá Fradi! Jövőre bajnokok leszünk!

SzB
2013. május 26.

Fotók: www.nemzetisport.hu, www.sport1tv.hu

Szeretném felhívni Tisztelt Olvasóink figyelmét, hogy ezek a gondolatok, mint ahogy a címben is szerepel, szubjektívak. Nem kell velük egyetérteni, az íráshoz hozzá lehet szólni!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

 1. Simon Sándor írta:

  Én is televízión néztem a közvetítést. Ebből adódóan eléggé feldúlt voltam már az elején. Mármint a közvetítés elején. Szeretem és nézem is a Forma1-et. De az hogy van, hogy vége a futamnak, lemegy az eredményhirdetés, az interjúk, utána meg többször végig kell hallgatnom, hogy most interaktív stúdióműsor következik, a reklámok és ajánlók végignézéséről már nem is beszélve. Aztán, mikor kegyeskednek focira kapcsolni, már lement 12 perc. Még szerencse, hogy mi vezettünk addigra. Tudom, fizetnek a közvetítésekért itt is, ott is, amiért kötelességek vannak itt is, ott is. Az egyiket nem lehet megszegni, a másikkal meg ki törődik? Legfeljebb én leszek ideges.
  A meccsre térve. Mint legtöbbször, most is egyetértek a szerző meglátásaival, magam is hasonlókat pötyögtem volna gépbe. Rossz játékkal, illetve Fradit nem idéző játékkal nyertünk. Baj ez? Bár még legalább egy ilyen nyertes meccsünk lett volna a meg nem nyertek közül a szezonban. Akkor most saját jogon izgulhatnánk a harmadik helyért. Mert az ugye saját jogon már nem lehet meg, csak akkor ha nagyon meleg lesz a bunda a Honvédnak. Mármint az az olasz bunda, amely miatt vádat emeltek Lanzafame ellen. Mert ugye azt tudtuk, hogy Olaszországban belekeveredett valamibe, vesd össze magyar sorstársai, akiket azonnal elmeszeltek. Ő azonban addig ártatlan, amíg ki nem mondják, hogy bűnös. Egyenlő a mérce, ugye? Ezzel persze egyáltalán nem azt sugallom, hogy a magyarokkal is így kellett volna bánni. A vádemelés mindenesetre nem jó ómen sem a játékosnak, sem az őt alkalmazó klubnak.
  Jövőre bajnokok leszünk! Hajrá Fradi!

  Hozzászólás ideje: 2013. május 27. 19:06

 2. Takács Gábor írta:

  A gyözelmet soha nem kell megmagyarázni. Most sem…
  Amit igazán sajnálok: a rengeteg feleslegesen elhullajtott pont. Az Eger elleni őszi 2:0-ás vezetés után, egy hönapja Diósgyőrőtt,amikor kétszer volt nálunk az előny.
  De a Győr ellen is mindkét mérkőzésben több volt.
  A fejlődés viszont elvitathatatlan: Liga Kupa győzelem, ráadásul gólparádéval és a sokszor kifejezetten élvezetes játékunk.

  Hozzászólás ideje: 2013. május 27. 19:48

 3. Hélisz József írta:

  Mivel én is csak a tv-n néztem (illetve az első 10-11 percet nem nézhettem) csak erről a példátlan eseményről írok.
  Emlékszem, hogy annak idején az Antall-kormány eskütételét azért keverte le a tv mert kezdődött egy külföldi foci-meccs. Egy történelmi eseményt nem közvetítettek.
  Most egy másik -váratlanul elhúzódó – sportesemény miatt maradtam le -sok százezer társammal együtt – a Fradi első góljáról, pedig szerintem legalább 10 perccel később kezdték Debrecenben a meccset.
  Tudom, hogy a szerződés köti a tv-t a sport-esemény és a reklámok vonatkozásában.
  Ám miért kell a studio-beszélgetést élőben közvetíteni. Nem érne az rá pl. a meccs szünetében? Vagy miért nem lehet 10-15 perces eltolással felvételről közvetíteni a XXI. században a meccs első félidejét, aztán nem tartva szünetet áttérni a valós időre,hogy a többi műsor ne csússzon? S miért nem lehet a foci-meccs közvetítése során legalább elnézést kérni, s miért kell úgy tenni, mintha semmi sem történt volna?
  Ebben az országban több mint egymillió Fradi szimpatizáns van egy független felmérés szerint. S ott vannak még a Loki-rajongók, meg a semleges, csak szórakozni vágyó sport-barátok. Őket vette semmibe, az ő adóforintjaikból is fenntartott m1 tv!
  Még a közvetítés alatt a tv-nél tiltakoztam az FTC Baráti Kör nevében, de csak hangpostára tudtam elmondani, amit akartam. Ma délelőtt már sikerült beszélnem is a közönség-szolgálattal, ahol – udvarias formában – közölték, hogy tudnak tegnapi bejelentésemről és ezt is továbbítani fogják a sport-szerkesztőségnek. Bár megadtam telefon számomat, eddig nem kaptam visszahívást. Talán egy elnézést megérdemelt volna a fradisták tábora.
  Szomorú, hogy idáig jutottunk.

  Hozzászólás ideje: 2013. május 27. 20:58

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Ellenfélnézőben: Újpest FC

           Bejegyzés ideje: 2012. május 11.
           Szerző: Simon József

           Prukner László Fradi-karrierje számokban

           Bejegyzés ideje: 2011. augusztus 16.
           Szerző: Simon József

           Beszélgetés Bali Péterrel

           Bejegyzés ideje: 2010. október 15.
           Szerző: tibu1

           Napi válasz, VII.17.

           Bejegyzés ideje: 2009. július 18.
           Szerző: Simon Sándor

           Fradi-naptár: 03.22.

           Bejegyzés ideje: 2010. március 22.
           Szerző: Simon Sándor