2024. március 28. csütörtök

Szubjektív – Gondolatok a debreceni győzelem után

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. május 27.

dvsc-fradiMindenekelőtt tisztáznom kell, csak a televízión keresztül láttam a meccset. Bizakodva tekintettem a mérkőzés elé, mert az MTK elleni teljesítmény jó volt, továbbá bíztam Jenner és Bönig visszatérésében. (Sajnos Bönig nem játszott.)

A csapat bebizonyította, hogy ha szerencséje van, akkor rossz játékkal is tud győzni. Szerintem, néhányan ezúttal messze a szezonbeli leggyengébb teljesítményüket nyújtották. Szerencsés góllal szereztünk vezetést, majd a Debrecen egy jogtalan 11-esből kiegyenlített. Az igaz, hogy Csukics és Szűcs cibálta egymást, de Jova elütötte a labdát, így az nem kerülhetett volna a debreceni hátvéd elé. Gyorsan megszereztük újból a vezetést, így 2:1-gyel vonulhattunk öltözőbe.

A második félidőben a nagy izgalmat Somalia sérülése okozta. A mérkőzést közvetítő riporter, akit egyéb műsorai, szereplései alapján kimondottan kedvelek, megkérdőjelezte a piros lap jogosságát. Majd miután Somit hordágyon vitték le, közölte, hogy le kellett cserélni, mert megsérült. Mielőbbi felépülést kívánok, szurkolótársaim nevében is!

Szerencsére a csereként beállt Perics végre betalált a kapuba, s azt hittem, most már nyugodtan dőlhetek hátra a székben. Ami azonban ezután következett, az számomra érthetetlen volt, a szívbaj kerülgetett. Könnyelmű passzok, eladott labdák… Törvényszerű volt a Debrecen második gólja (jogos volt a 11-es), és az emberhátrányban játszó ellenfél közel állt az egyenlítéshez! Így nem szabad játszani! Hála Istennek, a végén győzelemnek örülhettünk.

640_V_N5872Aki nekem tetszett: Somalia – gól és gólpassz, 130526_dvsc_ftcJenner – gól és gólpassz,

Klein – rengeteg elfejelt labda.

Jóllehet, az már a meccs előtt eldőlt, hogy nem érhetünk el kupaindulást érő helyezést, a játékosok becsületesen küzdöttek, most csak ennyire tellett tőlük. A statisztikák azonban csak a győzelmet fogják mutatni…

A Kaposvár elleni „hazai” mérkőzésen is a becsületükért kell küzdeniük a pályára lépő játékosoknak. Hajrá Fradi! Jövőre bajnokok leszünk!

SzB
2013. május 26.

Fotók: www.nemzetisport.hu, www.sport1tv.hu

Szeretném felhívni Tisztelt Olvasóink figyelmét, hogy ezek a gondolatok, mint ahogy a címben is szerepel, szubjektívak. Nem kell velük egyetérteni, az íráshoz hozzá lehet szólni!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Simon Sándor írta:

    Én is televízión néztem a közvetítést. Ebből adódóan eléggé feldúlt voltam már az elején. Mármint a közvetítés elején. Szeretem és nézem is a Forma1-et. De az hogy van, hogy vége a futamnak, lemegy az eredményhirdetés, az interjúk, utána meg többször végig kell hallgatnom, hogy most interaktív stúdióműsor következik, a reklámok és ajánlók végignézéséről már nem is beszélve. Aztán, mikor kegyeskednek focira kapcsolni, már lement 12 perc. Még szerencse, hogy mi vezettünk addigra. Tudom, fizetnek a közvetítésekért itt is, ott is, amiért kötelességek vannak itt is, ott is. Az egyiket nem lehet megszegni, a másikkal meg ki törődik? Legfeljebb én leszek ideges.
    A meccsre térve. Mint legtöbbször, most is egyetértek a szerző meglátásaival, magam is hasonlókat pötyögtem volna gépbe. Rossz játékkal, illetve Fradit nem idéző játékkal nyertünk. Baj ez? Bár még legalább egy ilyen nyertes meccsünk lett volna a meg nem nyertek közül a szezonban. Akkor most saját jogon izgulhatnánk a harmadik helyért. Mert az ugye saját jogon már nem lehet meg, csak akkor ha nagyon meleg lesz a bunda a Honvédnak. Mármint az az olasz bunda, amely miatt vádat emeltek Lanzafame ellen. Mert ugye azt tudtuk, hogy Olaszországban belekeveredett valamibe, vesd össze magyar sorstársai, akiket azonnal elmeszeltek. Ő azonban addig ártatlan, amíg ki nem mondják, hogy bűnös. Egyenlő a mérce, ugye? Ezzel persze egyáltalán nem azt sugallom, hogy a magyarokkal is így kellett volna bánni. A vádemelés mindenesetre nem jó ómen sem a játékosnak, sem az őt alkalmazó klubnak.
    Jövőre bajnokok leszünk! Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2013. május 27. 19:06

  2. Takács Gábor írta:

    A gyözelmet soha nem kell megmagyarázni. Most sem…
    Amit igazán sajnálok: a rengeteg feleslegesen elhullajtott pont. Az Eger elleni őszi 2:0-ás vezetés után, egy hönapja Diósgyőrőtt,amikor kétszer volt nálunk az előny.
    De a Győr ellen is mindkét mérkőzésben több volt.
    A fejlődés viszont elvitathatatlan: Liga Kupa győzelem, ráadásul gólparádéval és a sokszor kifejezetten élvezetes játékunk.

    Hozzászólás ideje: 2013. május 27. 19:48

  3. Hélisz József írta:

    Mivel én is csak a tv-n néztem (illetve az első 10-11 percet nem nézhettem) csak erről a példátlan eseményről írok.
    Emlékszem, hogy annak idején az Antall-kormány eskütételét azért keverte le a tv mert kezdődött egy külföldi foci-meccs. Egy történelmi eseményt nem közvetítettek.
    Most egy másik -váratlanul elhúzódó – sportesemény miatt maradtam le -sok százezer társammal együtt – a Fradi első góljáról, pedig szerintem legalább 10 perccel később kezdték Debrecenben a meccset.
    Tudom, hogy a szerződés köti a tv-t a sport-esemény és a reklámok vonatkozásában.
    Ám miért kell a studio-beszélgetést élőben közvetíteni. Nem érne az rá pl. a meccs szünetében? Vagy miért nem lehet 10-15 perces eltolással felvételről közvetíteni a XXI. században a meccs első félidejét, aztán nem tartva szünetet áttérni a valós időre,hogy a többi műsor ne csússzon? S miért nem lehet a foci-meccs közvetítése során legalább elnézést kérni, s miért kell úgy tenni, mintha semmi sem történt volna?
    Ebben az országban több mint egymillió Fradi szimpatizáns van egy független felmérés szerint. S ott vannak még a Loki-rajongók, meg a semleges, csak szórakozni vágyó sport-barátok. Őket vette semmibe, az ő adóforintjaikból is fenntartott m1 tv!
    Még a közvetítés alatt a tv-nél tiltakoztam az FTC Baráti Kör nevében, de csak hangpostára tudtam elmondani, amit akartam. Ma délelőtt már sikerült beszélnem is a közönség-szolgálattal, ahol – udvarias formában – közölték, hogy tudnak tegnapi bejelentésemről és ezt is továbbítani fogják a sport-szerkesztőségnek. Bár megadtam telefon számomat, eddig nem kaptam visszahívást. Talán egy elnézést megérdemelt volna a fradisták tábora.
    Szomorú, hogy idáig jutottunk.

    Hozzászólás ideje: 2013. május 27. 20:58

HOZZÁSZÓLÁS