2024. április 23. kedd

Ebedli Zoltán 60 éves

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2013. október 26.

Ebedli-60

A kép sok mindent kifejez. Valamikor régen, úgy a 70-es évek elején elindult egy ifjú futballista, akiből valódi fenomén lett, transzparensen is megörökítetten a Ferencváros királya. Most pedig “hatvankodik”, szerencsére még mindig a Ferencváros kötelékében.

Akik látták játszani, örökké emlékeznek rá. Örökké, mert olyan dolgokat tudott és csinált meg a pályán, amiket csak a legnagyobbak tudnak és csinálnak meg. Varázsolt! Azok a 30-40-50 méteres hajszálpontos indítások, azok a cselek, azok a lövések… Istenem! Ha ma lenne egy ilyen mélységi irányító…

A Fradi első csapatában úgy kezdte a pályafutását, hogy Albert Flórián, a Császár megsérült. Csanádi Ferenc Őt tette be helyette. Mindez 1973. februárjában volt. Aztán 1975 tavaszán KEK döntőt játszott a Fradival. Nem ám beugróként, akkor már alapemberként. A Fradival kétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes, 1981 óta az FTC örökös bajnoka.

Érdemeit nagyon hosszan lehetne sorolni, szerettük, szeretjük. Ilyen egy valódi közönségkedvenc.

Zoli! Az FTC Baráti Kör tagsága nevében is nagyon boldog születésnapot, jó egészséget és még nagyon sok sikert kívánunk!

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Kedves Zoli!
    Isten éltessen sokáig! Nagyon hiányzol a mai Fradiból! Jó volt olvasni az NS-ban a veled készült születésnapi interjút. Igazad van mindenben!

    Hozzászólás ideje: 2013. október 26. 21:05

  2. Dobos Gábor írta:

    Kihagyták a 100 legjobb újpesti játékos c. könyvből.

    Hozzászólás ideje: 2013. november 8. 16:47

HOZZÁSZÓLÁS