2024. március 29. péntek

Sanyi bá nem érti

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2013. október 27.

Nem érti, mert nem ért hozzá. Csak a szíve diktál neki dolgokat, amihez az esze nem tud társulni.

MezokovesdMi van itt? Ez a kérdés elég sokszor eszembe jutott tegnap este óta, pontosabban szólva már a meccs alatt. Nem, cseppet sem vagyok ideges, a múltkor le is írtam, miért. Ettől még lehetek értetlen, nemde?

Az Újpest legyőzése óta a negyedik bajnoki múlt el győzelem nélkül, plusz még volt egy méretes Ligakupa zakó. Szóval, mi van itt?

Most ugyan akart győzni a csapat, ez látszott. De az ésszerűségnek nyoma sem. Ész nélkül, csak akarattal ebben a sportágban (sem) lehet győzni. Mi van itt?

Nem értem, nem, nem és nem! Ha egy csapat beáll védekezni, akkor miért a labdák előre ívelése, begyömöszölése a játék. Miért nem az átlövés. Ja, azzal próbálkoztak, de nem ment, legalábbis, talán egy kivételtől eltekintve (Besic) nem sikerült a kaput eltalálni. Akkor, miért nem a védők mögé kerülés és pontos badás vagy bepassz? No, azt nem lehetett látni. Ahogy más sikeres játékelemet sem. Mi van itt?

Lehet mondani, semmi különös. Nem győztünk, a csapat elfelejtett győzni. Ennek kell, kellene sürgősen megtalálni az okát.

Sokan, velem együtt, akik minden héten győzelmet várunk, ilyenkor csalódunk, nem kicsit, nagyon. És csak búsan, szomorúan kérdezzük, mi van itt?

Majd a jövő héten, majd legközelebb! Azt azonban gyorsan leszögezem, nagyon nem szeretném, ha mi is “majdcsapat” lennénk, a Fradi győzelemre született, elvileg. Akkor is, ha a gyakorlat most, sajnos, egészen mást mutat.

A Nemzeti Sportban olvastam ma egy edzői nyilatkozatot, amivel teljesen egyetértek. Igaz más meccs után, de a Fradira nézvést is lehet igazságtartalma: “Tudomásul kell venni, hogy ezt a játékot nem labdatoszogatásnak vagy labdalöbbölésnek, esetleg labdagurításnak hívják, hanem labdarúgásnak. És a labdarúgást férfiak játsszák!” A két mondat Horváth Ferenc száján csúszott ki.

Mára ennyi, legközelebb meglátjuk, mi lesz? Addig is, mint mindig, hajrá Fradi!

Sanyi bá,
alias Simon Sándor

Fotó: www.nemzetisport.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Tévedtem! Azt hittem, hogy a Mezőkövesd ellen feltámadunk. Mindig elfogult vagyok a Fradival szemben, s mindig bizakodom.Ez már így marad életem végéig.
    A rendelkezésre álló játékosokból a lehető legjobb összeállítású csapatot küldte pályára R. Moniz. Egyedül a Józsi csapatba állítását kérdőjeleztem meg. Ezt a véleményemet igazolta a nagyképűen, felelőtlenül rúgott 11-es… Még az öreg barátommal is vitába keveredtem, mert ő Moniz nyakába akar varrni mindent. Azt, hogy Jova nem lép előre három métert a beadásnál, azt, hogy kimarad a 11-es, azt, hogy 3-4 méterről képtelenek a hálóba találni a játékosok, azt, hogy 16 méterről – zavartalan helyzetben – nem tudják eltalálni a kaput. Véleményem szerint ez nem az edző hibája. Tudomásul kell venni, hogy ezek a játékosok egyelőre ennyire képesek. Változatlanul bízom abban, hogy a rossz, balszerencsés őszt, jó tavasz fogja követni. Volt már erre példa a Fradi történetében! Mindenesetre, egy ideig nem fogok az eseményekhez hozzászólni…

    Hozzászólás ideje: 2013. október 27. 16:07

  2. gyulabá írta:

    Nekem két verzióm van, az egyik a hagyományos edzőbuktatási aktion: “elég volt R.Moniz brutális módszereiből, (lám szegény Aakim is belehalt..) addig nem lesz itt gól, amig el nem küldik innen ezt a hajcsárt”.
    A másik verzióm nem ilyen aljas; ezek a mi fiaink (bel- és külföldiek egyaránt!) még nem ébredtek tudatára, hogy a Fradit mindenki meg akarja verni (“aki nincs velünk, az ellenünk van!”) a Fradi ellen minden csapat feltámad haló poraiból is, egy Fradi-skalp mindennél értékesebb. Ennek a másik része: épp emiatt egyik csapatot sem lehet lenézni, a 3 pontot biztosra venni, ész nélkül támadni és lekontrázódni akár a kiesőjelölt ellen is.
    A Fradinak minden győzelemért keményen, szívósan és szerény, tiszta fejjel kell megharcolnia. (Kb. mint a Videoton teszi általában: kapott gól nincs, aztán a kifáradt ellenfelet “leverjük” 1-0-ra…!)
    Mert ugyebár …hetjük a 12 kapufát, meg a 20 cm-rel mellément lövéseket, ha közben az újoncok gólokat lőnek – helyettünk…

    Hozzászólás ideje: 2013. október 28. 11:10

HOZZÁSZÓLÁS