2024. március 19. kedd

Egy kirándulás emlékei

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. november 30.

Az elmúlt hét szombatján az FTC Baráti Kör vezetősége útnak indult. A célállomás Törökszentmiklós volt.

Koszorúzáás 1-001Útközben azonban Cegléden megálltunk. Ezen a napon helyezték el hazai földben Zsengellér Gyulának (1915-1999), az Újpest és a válogatott legendás csatárának Ciprusról hazahozott földi maradványait. A ceglédi református Öregtemetőben a síremléken elhelyeztük az FTC Baráti Kör koszorúját, amely szalagján ez állt: „A nemes ellenfélnek”.DSCN3470-001

DSCN3474-001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kis csapat útja Törökszentmiklóson a nagy fradista, Sánta Sándor vendéglőjéhez vezetett, amelynek neve mi más is lehetne, mint Albert Söröző – Zöld 9-es Étterem. Az utazás elsődleges célja az volt, hogy Rudas Ferenc, az FTC Baráti Kör elnöke, a legidősebb válogatott labdarúgó fát ültessen. Ezzel a facsemetével a vendéglő előtti fradis fák száma hatra nőtt, ugyanis az első fát Albert Flórián ültette még 1998-ban, azt követte dr. Fenyvesi Máté, Lipcsei Péter, Dragóner Attila és Tököli Attila fája.Rudas faültetés 1.

 

 

 

 

 

 

 

A faültetés után csodálattal jártuk körbe a vendéglőt, ami valóságos Fradi-múzeum.DSCN3486-001 Sanci igazi vendéglátóként vezetett minket helyiségről-helyiségre, amelyek falát teljes egészében beborítják a fényképek, újságkivágások, zászlók, sálak és a legkülönbözőbb emléktárgyak. DSCN3529-001A „múzeum” új darabbal bővült. Rudas Ferenc elhozta ajándékba azt a futballcipőjét, amelyben az 1950. március 19-i mérkőzésen szerepelt, és súlyos sérülést, sípcsonttörést szenvedett.

 

 

 

A múzeumlátogatást gazdag ebéd követte. A jó hangulatú összejövetelen anekdota anekdotát követett, és – természetesen – nem maradtak el a népszerű Fradi-nóták sem.

Csoportkép Sancunál- Boldog István Országgyűlési képviselővelEzúton is köszönetet mondunk Sánta Sándornak a vendéglátásért, továbbá Prohászka Jánosnak, aki a szállításunkról gondoskodott.

SzB
2013. november 26.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS