2017. április 24. hétfő

Az FTC Baráti Kör tiltakozik

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. március 8.

Az FTC Baráti Kör a leghatározottabban visszautasítja a Fradi nevének illetéktelen, szövegkörnyezetbe nem illő bármilyen felhasználását.

A tiltakozásunkat a Bors című napilap 2014.03.07-én megjelent számában megjelent cikk váltotta ki, amely a lap internetes kiadásában is olvasható. A cikk címe:

BERKI MEGÉRTI, HOGY FIÚK IS NYOMULNAK RÁ

A fenti cikket – a közölt tartalommal összhangban – egy akt fotó “ékesíti” Berki Krisztiánról. Azt azonban semmilyen módon nem tartjuk a közölt tartalommal összeillőnek, hogy a felvezető utáni első mondatban Berki Krisztiánt, mint volt Fradi-vezért emlegetik.

Tény, hogy Berki Krisztián dolgozott az FTC vezetőjeként, ám távozása óta élete elég jelentős fordulatot vett. A sportvilág helyett a celebvilág tagja lett. Ez pedig egy olyan világ, amelynek egyik éltető eleme a bulvársajtó. Van olyan ember, aki azt sem tudja, hogy ilyen létezik, ám valószínűleg sokkal több olyan ember van, aki csak innen szerzi értesüléseit a világ dolgairól.

Tisztázzunk valamit, a mai Berkinek semmi köze a Fradihoz! Visszatetsző számunkra, hogy egy nemi identitást szóba hozó cikkben a nevével együtt megemlítik klubunkat is. A volt előtag nem lehet mentség. Berki járt iskolába, mégsem írják, hogy a volt akármelyik iskola tanulója, Berkinek korábban volt más munkahelye, mégsem az jön a volt után. Természetes, hiszen korábbi iskoláinak és munkahelyeinek nincs köze jelenlegi életéhez, ahogy a Fradinak sincs. Az FTC Baráti Kör vezetése, lévén hogy egyesületünk a nevében is viseli az FTC szót, a Fradit, határozottan tiltakozik az ellen, hogy a Fradi nevét összemossák, együtt emlegessék az ilyen és ehhez hasonló ügyekkel. Berki Krisztián a Fraditól függetlenül celeb, a Fradinak ehhez semmi köze! Örülnénk, ha ezt a celebvilágot éltető sajtósok is tudomásul vennék.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

 1. Kinizsi írta:

  Teljesen jogos a tiltakozás! A kereskedelmi TV-ékre és a bulvár sajtóra jellemző, hogy egy ilyen ember, egy “celeb”, egyáltalán szerepelhet. Nem kellene inkább azt megnézni, hogy mit csinált a Fradinál, a Vácnál és az Egernél?
  Várom a következő tiltakozást a magyar játékvezetői kar “celebjei” ellen. Hány hetes eltiltást kapott Solymosi a sorozatos hibái miatt? (Persze Puhl úr szerint sem tartozik a könyök az ember karjához… Hogyan csalhat el ilyen nyilvánvalóan egy meccset a bíró, ahogy .ndó-Szabó tette az MTK elleni mérkőzésen? Meddig lehet tűrni ezt a terrort?

  Hozzászólás ideje: 2014. március 8. 19:17

 2. Gárdai írta:

  Volna egy kérdésem az újságírókhoz, a meccs tudósítókhoz!!! Tényleg ilyen “utcai-harcos” tipusú labdarúgókra van szüksége a focinak, mint amilyen Torghelle Sándor?? Akkor is ezen tulajdonsága lenne a legjobb ha ne’adj Isten a Fradiban játszana és itt és így aprítaná a védőket és szövegelne????
  Az természetesen “rosszul esett”, hogy a ritkán gólt rúgó pont ellenünk eredményes, de ez az én magánügyem!!! Azonban az nem, hogy alattomos, állandóan szövegel és visszaél az erőszakos jelzővel, mert Ő durva és provokálja, piszkálja, a vele szemben állókat, nem véletlen, hogy hosszútávon – amikor igazából – kiismerték, akkor az aktuális csapatnál mindíg a perifériára szorult!!! (számolják össze, hogy hány együttesben fordult meg ez a kiváló labdarúgó?) Aki emlékszik a mérkőzésra az láthatta, hogy a mellette elmenő, (szaladó) Mateos-nak “jópofa” bodicsekket adott, amit a bíró látott (riporter is) ugyan de nem büntette.Bori focistát egy hasonló bodicsekkért (TV-n nem volt látható, hogy ütött!) kiállították, igaz Ő már nem ebben a kék fehér csapatban játszik! Természetesen nem igényelem az érdem nélküli dicséreteket, de mélységesen felháborít, hogy nem egyenlő mércével mérve tudósítanak. Pl a Vidiben, Honvédban, Győrben,hány magyar játékos játszik, de annak idején csak az FTC volt a téma, hogy itt sok a holland. Egyébként pedig nincsen olyan hír aminek az ellenkezőjéről ne lehetne pozitívumokat zengeni!
  Egyébként Jenner valóban túlpörgött a mérkőzésen, ez hiba amit összességében csinált és baj, de ezt azért lehet(ne) és kellene is kezelni. Végül is Ő egy jó focista, de az elszántságát a játékban kellene megmutatnia és nem abban a műfajban amiben ezt az utóbbi időben tette. (vagy esetleg valamilyen személyes problémája van amit orvosolni kellene?) Egyébként pedig, lehet, hogy vitát gerjesztek, de kellene már egy -hosszútávon- jó kapus!!! Aki a védhető lövéseket ” mindíg ” védi és ezen felül pedig bravúrokra képes!! Nekünk pedig most majdnem két egyforma ……. képességű kapusunk van
  Ezek után nagy várakozással várva a Debrecen elleni mérkőzést, Hajrá Fradi.!!!!

  Hozzászólás ideje: 2014. március 10. 13:23

 3. halász írta:

  Létezik azért korrekt sajtó is.
  A “Magyar Nemzet” úgy ír Berkiről, mint médiaszemélyiség. Talán a “Blikk” is rájön egyszer arra, hogy tényleg az.

  Hozzászólás ideje: 2014. március 30. 13:41

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Meghívó

           Bejegyzés ideje: 2011. április 29.
           Szerző: Simon Sándor

           Hányan leszünk holnap? És szurkolunk?

           Bejegyzés ideje: 2009. július 31.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradi dicső múltja, 51.rész – 1953

           Bejegyzés ideje: 2009. június 16.
           Szerző: Simon Sándor

           Bőcs – FTC 2:1

           Bejegyzés ideje: 2008. augusztus 17.
           Szerző: Simon Sándor

           FTC – MTK II 0:0

           Bejegyzés ideje: 2008. október 12.
           Szerző: Simon Sándor