2024. április 20. szombat

Az FTC Baráti Kör tiltakozik

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. március 8.

Az FTC Baráti Kör a leghatározottabban visszautasítja a Fradi nevének illetéktelen, szövegkörnyezetbe nem illő bármilyen felhasználását.

A tiltakozásunkat a Bors című napilap 2014.03.07-én megjelent számában megjelent cikk váltotta ki, amely a lap internetes kiadásában is olvasható. A cikk címe:

BERKI MEGÉRTI, HOGY FIÚK IS NYOMULNAK RÁ

A fenti cikket – a közölt tartalommal összhangban – egy akt fotó “ékesíti” Berki Krisztiánról. Azt azonban semmilyen módon nem tartjuk a közölt tartalommal összeillőnek, hogy a felvezető utáni első mondatban Berki Krisztiánt, mint volt Fradi-vezért emlegetik.

Tény, hogy Berki Krisztián dolgozott az FTC vezetőjeként, ám távozása óta élete elég jelentős fordulatot vett. A sportvilág helyett a celebvilág tagja lett. Ez pedig egy olyan világ, amelynek egyik éltető eleme a bulvársajtó. Van olyan ember, aki azt sem tudja, hogy ilyen létezik, ám valószínűleg sokkal több olyan ember van, aki csak innen szerzi értesüléseit a világ dolgairól.

Tisztázzunk valamit, a mai Berkinek semmi köze a Fradihoz! Visszatetsző számunkra, hogy egy nemi identitást szóba hozó cikkben a nevével együtt megemlítik klubunkat is. A volt előtag nem lehet mentség. Berki járt iskolába, mégsem írják, hogy a volt akármelyik iskola tanulója, Berkinek korábban volt más munkahelye, mégsem az jön a volt után. Természetes, hiszen korábbi iskoláinak és munkahelyeinek nincs köze jelenlegi életéhez, ahogy a Fradinak sincs. Az FTC Baráti Kör vezetése, lévén hogy egyesületünk a nevében is viseli az FTC szót, a Fradit, határozottan tiltakozik az ellen, hogy a Fradi nevét összemossák, együtt emlegessék az ilyen és ehhez hasonló ügyekkel. Berki Krisztián a Fraditól függetlenül celeb, a Fradinak ehhez semmi köze! Örülnénk, ha ezt a celebvilágot éltető sajtósok is tudomásul vennék.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Kinizsi írta:

    Teljesen jogos a tiltakozás! A kereskedelmi TV-ékre és a bulvár sajtóra jellemző, hogy egy ilyen ember, egy “celeb”, egyáltalán szerepelhet. Nem kellene inkább azt megnézni, hogy mit csinált a Fradinál, a Vácnál és az Egernél?
    Várom a következő tiltakozást a magyar játékvezetői kar “celebjei” ellen. Hány hetes eltiltást kapott Solymosi a sorozatos hibái miatt? (Persze Puhl úr szerint sem tartozik a könyök az ember karjához… Hogyan csalhat el ilyen nyilvánvalóan egy meccset a bíró, ahogy .ndó-Szabó tette az MTK elleni mérkőzésen? Meddig lehet tűrni ezt a terrort?

    Hozzászólás ideje: 2014. március 8. 19:17

  2. Gárdai írta:

    Volna egy kérdésem az újságírókhoz, a meccs tudósítókhoz!!! Tényleg ilyen “utcai-harcos” tipusú labdarúgókra van szüksége a focinak, mint amilyen Torghelle Sándor?? Akkor is ezen tulajdonsága lenne a legjobb ha ne’adj Isten a Fradiban játszana és itt és így aprítaná a védőket és szövegelne????
    Az természetesen “rosszul esett”, hogy a ritkán gólt rúgó pont ellenünk eredményes, de ez az én magánügyem!!! Azonban az nem, hogy alattomos, állandóan szövegel és visszaél az erőszakos jelzővel, mert Ő durva és provokálja, piszkálja, a vele szemben állókat, nem véletlen, hogy hosszútávon – amikor igazából – kiismerték, akkor az aktuális csapatnál mindíg a perifériára szorult!!! (számolják össze, hogy hány együttesben fordult meg ez a kiváló labdarúgó?) Aki emlékszik a mérkőzésra az láthatta, hogy a mellette elmenő, (szaladó) Mateos-nak “jópofa” bodicsekket adott, amit a bíró látott (riporter is) ugyan de nem büntette.Bori focistát egy hasonló bodicsekkért (TV-n nem volt látható, hogy ütött!) kiállították, igaz Ő már nem ebben a kék fehér csapatban játszik! Természetesen nem igényelem az érdem nélküli dicséreteket, de mélységesen felháborít, hogy nem egyenlő mércével mérve tudósítanak. Pl a Vidiben, Honvédban, Győrben,hány magyar játékos játszik, de annak idején csak az FTC volt a téma, hogy itt sok a holland. Egyébként pedig nincsen olyan hír aminek az ellenkezőjéről ne lehetne pozitívumokat zengeni!
    Egyébként Jenner valóban túlpörgött a mérkőzésen, ez hiba amit összességében csinált és baj, de ezt azért lehet(ne) és kellene is kezelni. Végül is Ő egy jó focista, de az elszántságát a játékban kellene megmutatnia és nem abban a műfajban amiben ezt az utóbbi időben tette. (vagy esetleg valamilyen személyes problémája van amit orvosolni kellene?) Egyébként pedig, lehet, hogy vitát gerjesztek, de kellene már egy -hosszútávon- jó kapus!!! Aki a védhető lövéseket ” mindíg ” védi és ezen felül pedig bravúrokra képes!! Nekünk pedig most majdnem két egyforma ……. képességű kapusunk van
    Ezek után nagy várakozással várva a Debrecen elleni mérkőzést, Hajrá Fradi.!!!!

    Hozzászólás ideje: 2014. március 10. 13:23

  3. halász írta:

    Létezik azért korrekt sajtó is.
    A “Magyar Nemzet” úgy ír Berkiről, mint médiaszemélyiség. Talán a “Blikk” is rájön egyszer arra, hogy tényleg az.

    Hozzászólás ideje: 2014. március 30. 13:41

HOZZÁSZÓLÁS