2024. április 19. péntek

Szubjektív – Gondolatok egy nehéz hét után

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. április 22.

Nehéz hét következik! Így fejeztem be a legutóbbi „pöfögésemet”. Valóban, nehéz hét volt, és sajnos, eredménytelen is. A lehetséges hat pontból csak egyet szereztünk meg, ami – terveinket figyelembe véve – kevés!

Honved-FradiA kispesti vereség után napokig nagyon szomorú voltam. Elsősorban azért, mert az antifutball győzött a futball felett. Játékosaink nagyon gyengén játszottak, nem találták a catenaccio ellenszerét. Az ellenfél nyolc emberrel védekezett, a szabálytalanságoktól sem riadtak vissza lelkesedésük közben. Bár a vereséget nem lehet a játékvezető nyakába varrni, azonban a kapott gólt – véleményem szerint – szabálytalanság előzte meg. Az a Martinez, aki a 9. percben csaknem lerúgta Somalia fejét és sárga lapot kapott, lökte fel a védőnket. Arról viszont nem a bíró tehet, hogy az elmaradt sípszó ellenére leálltak a belső védők és a kapus is. Ez a Martinez nevű játékos végül véresre könyökölte Somaliát, de végig a pályán maradhatott. Természetesen mindezek nem adnak magyarázatot az elképzelés nélküli játékunkra. „Lehet, hogy eddig sokan túlértékelték a csapatunkat” – mondta a mérkőzés után Ricardo Moniz. Lehet. Nem sikerült a dobogóra feljutni.

DVTK-FradiA keddi sikertelen szereplés után került sor a Diósgyőr elleni mérkőzésre. Csak bízni lehetett abban, hogy a fiúk ki akarják küszöbölni a csorbát. Jól is kezdődött a meccs, gyorsan gólt értünk el. Örömünket hamarosan elrontotta egy gyermeteg gól. Sváb Dani csak nézte, hogy Tisza beadja a labdát, majd Jova Levi a beadást nem fogta meg, hanem középre ütötte az ellenfél csatára elé. Szerencsére, Gyömbér góljával sikerült 2:1-es vezetéssel az öltözőbe menni. A második félidőben abszolút fölényben voltunk, sorra dolgoztuk ki és – sajnos – hagytuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket. Bekövetkezett az, ami a futballban törvényszerű, az ellenfél rúgott gólt. Pontrúgás, elrontott lesreállítás, Tisza megint szabadon adhat be, belül ismét ügyetlenkedés, s máris hálóban a labda. Ilyen gólt nem szabad kapni! Ezután erőlködtünk, de maradt a 2:2, ami az eltékozolt pontok miatt megint szomorúságra adott okot. A vetélytársak botlása ellenére megint nem sikerült a táblázaton előbbre lépnünk.

Megint csak azt írhatom, nehéz hét jön. Kétszer találkozunk a Videotonnal. Nagy szükségünk lenne egy kis sikerélményre. Hajrá Fradi! Mindent bele!

SzB
2013. április 21.

Fotók: fradi.hu és sporthirado.hu

Figyelem! Felhívjuk Kedves Olvasóink figyelmét, hogy a bontási munkák előrehaladása miatt az Üllői úti Székház irodájában az FTC Baráti Kör utolsó fogadóórája április 22-én, hétfőn lesz. Az új helyszín előreláthatóan a Népligeti létesítményben lesz május közepétől. A pontos helyszínről és időpontról majd tájékoztatást fogunk adni.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. Bakonyi Antal írta:

    Már nagyon várom, remélem rengetegen leszünk a Puskásban, sajnos hét közben Székesfehérvárra menni nem olyan egyszerű…
    Egy kicsi félelem azonban az elmúlt hetekben látottak alapján van bennem: a támadójátékunk már alakul, de a védelmünk…
    Minden elismerésem Moniz mesteré, tetszik a stílusa, a fanatizmusa, de a védelem összeállítását nem egészen értem. Besics mellé nagyon jó lenne a jól fejelő Klein (pontrúgásoknál életveszélyes a saját kapunk!), és a jobb oldalon akár játszhatna Bönig is, hiszen sok nagycsapatban játszott már ellentétes oldalon szélső védő (például a névrokon Philip Lahm), így Gyömbér előrébb kerülhetne egy sorral. Középpályás és csatársorunk pedig bőven variálható, de egy igazán jól szervező irányítóra még akkor is szükség volna (Leonardo zseniális, de ő ehhez szerintem keveset fut).
    Szóval kicsit aggódom, bár nagyon jó úton haladunk, jó érzés így meccsekre járni!
    Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2013. április 23. 13:41

  2. SzB írta:

    Egyetértek Bakonyi úrral! Hozzátenném, hogy Klein a mi szögleteinknél is hasznos lehetne. Diósgyőrben 14 vagy 15 szögletet rúgtunk, de csak egy vezetett eredményre…

    Hozzászólás ideje: 2013. április 23. 19:01

  3. Takács Gábor írta:

    A Videotontól elszenvedett vereség után össze kell kapnunk magunkat. Gyönyörű volt a Liga Kupa győzelem, ebből kell erőt merítenünk.
    Úgy tudom, szerencsés esetben negyedikként is indulhatunk az EL-ben, de ne adjuk fel álmainkat: a dobogót. Elvégre Győrött és Debrecenben is lehet nyerni. Pakson pedig most már kötelező !
    Az örökrangadótól és a Kaposvártól pedig nem félek…

    Hozzászólás ideje: 2013. április 28. 19:12

HOZZÁSZÓLÁS