2024. március 28. csütörtök

A Kocsis Sándor emlékmű avatása

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2014. november 20.

Örömmel jelentjük, hogy az FTC Baráti Kör és Józsefvárosváros Önkormányzata által közösen állítandó Kocsis Sándor emlékmű avatása november 27-én 14 órakor lesz a Budapest VIII. kerületi Kálvária téren.

Kálvária-posztamens_Kocsis-2

Az avatást követően az FTC Népligeti Sporttelep klubházában 16 órakor kezdődő összejövetelén szeretné köszönteni a Baráti Kör elnöksége az emlékmű szponzorait.
Kérjük ezért, hogy azok, akik a Baráti Kör felhívására pénzadományaikkal támogatták az emlékmű megvalósíthatóságát ne csak az avatáson jelenjenek meg, hanem ezen az összejövetelen is.
Kérjük egyben, hogy az avatást megelőzően az adományozók a 06 30 604 8290 mobil telefonszámon vagy a helisz.jozsef@upcmail.hu e-mailen vegyék fel a kapcsolatot Hélisz József főtitkárral.

Ez a nap is eljött, a mű elkészült, ünnepélyesen leleplezték. Az alábbiakban Józsefváros hivatalos honlapjáról, a jozsefvaros.hu oldalról idézünk, amely fényképes tudósítást közölt az eseményről.

Az Aranycsapat legendás csatárának állítottak emlékművet a Kálvária téren, aki kamaszéveit a VIII. kerületben töltötte. Az olimpiai bajnok, világbajnoki második helyezett Kocsis Sándor tiszteletére készült domborművet Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere, ifjabb Kocsis Sándor, illetve Rudas Ferenc, az FTC Baráti Körének elnöke leplezte le.

A_Kocsis_emlékmű

Az emlékműnél koszorút helyezett el a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Ferencvárosi Torna Club, az Aranycsapat Alapítvány, a Magyar Olimpiai Bizottság és Ferencváros önkormányzatának képviselője is.

A teljes cikk ide kattintva olvasható el.

Az eseményről a Telesport is tudósított.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Kovács Irén Edit írta:

    Tisztelt Szervezők!

    Azt szeretném megjegyezni, hogy előbb is értesíthetnék a szurkolókat e nagy eseményről!

    Úgy bizonyosan többen is megjelenhetnének a helyszínen.
    Ma van az avató és én ma, itt a Facebookról értesülök csak e nagy eseményről.

    Tisztelettel
    Kovács Irén Edit HAJRÁ FRADI!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

    Hozzászólás ideje: 2014. november 27. 09:51

  2. Hélisz József írta:

    Tisztelt Kovács Irén Edit!

    Bizonyára elkerülte figyelmét, hogy honlapunkon már nov. 20-a óta fenn van a meghívó az avatásról. Tehát az avatást megelőzően egy héttel tudósítottunk az eseményről.( Korábban pedig nem jelezhettük az avatást, mert az időpontot csak egy nappal előbb véglegesítette az Önkormányzat zsúfolt programjaik miatt.
    A meghívót a média szerkesztőségeknek is jó előre elküldtük, mi nem tehetünk arról, hogy Ők nem írtak előzetesen arról.
    Remélem, hogy azért ott tudott lenni.

    Üdv. Hélisz József, az FTC Baráti Kör főtitkára

    Hozzászólás ideje: 2014. november 28. 18:36

HOZZÁSZÓLÁS