2024. április 19. péntek

Hokiztunk és ünnepeltünk

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2018. november 29.

Megérkezett a tél, nem csak a naptár, hanem a hőmérő szerint is. Ennek ellenére a Népligetben szép számmal összegyűlt az FTC Baráti Kör (FTC BK) tagsága a novemberi rendezvényre.

Bálint László az FTC BK elnöke köszöntötte a megjelenteket. Tájékoztatójában ismertette, hogy elkészültek a sorszámozott tagsági kártyák, amelyek Czikkely Boldizsártól személyesen vehetők át. A tagsági kártya bemutatása szükséges az FTC BK szponzorainál elérhető kedvezmények igénybevételéhez. A tagságot meghívta a december 14-én 12 órakor a Népligetben rendezendő „disznótorra”.

Ezt követően Kassai György, egykori kiváló, válogatott jégkorongozónk, az FTC BK elnökségi tagja mutatta be Fodor Szabolcsot, az FTC-Telekom jégkorongcsapatának vezetőedzőjét, az összejövetel meghívott vendégét, előadóját.

Fodor Szabolcs elmesélte, hogyan cserélte le a teniszütőjét a hokibotra. Magától értetődő volt, hogy a Fradiban kezdett el hokizni, mivel az egész családja ezer szállal kötődött és kötődik a zöld-fehér klubhoz. 17 éves korában két évre Kanadába ment, majd 1998 és 2002 között ismét a Fradiban sportolt. Amikor anyaegyesületében a feltételek romlottak, karrierje szempontjából a váltás mellett döntött. Nyolc szezont húzott le Székesfehérváron, rövidebb ideig a Vasasban és Miskolcon is hokizott. 53-szor szerepelt a válogatottban. 2013-ban vonult vissza. Edzősködni kezdett, a lépcsőfokok betartásával, először junior szinten. A MAC U20-as csapatától érkezett 2018 áprilisában a Fradihoz. Fontos feladatának tekinti a profi szemlélet kialakítását, a csapategység biztosítását, a Fradi-szív betáplálását minden játékosba, legyen az hazai, vagy idegenlégiós. Sokáig gondolkodott a csapat mottójának megfogalmazásán. A „Keményen, Fradi-szívvel!” felirat ott látható az öltözőben a Fradi-címer mellett. Elmondta, hogy a csapatépítés és -erősítés jól sikerült, ezt bizonyítja, hogy sorozatban 17 győzelmet arattak, s a tabellán jól állnak. Egyelőre nem szerepel a tervben a bajnokság megnyerése, nem akarják ezzel a játékosokat terhelni. A cél mindig a következő mérkőzés megnyerése, a 100 százalékos hozzáállás, s majd kiderül, hogy ez mire lesz elegendő.

Legendás Fradi hokisunk, Raffa György részletesen elemezte a csapatnál tapasztalható pozitív változásokat. Kiemelte a kondíció lényeges javulását, a gyors, kombinatív játékot. További sikert kívánt Fodor Szabolcsnak és a csapatnak, mert az utolsó Fradi bajnoki cím már nagyon régen, 1997-ben volt.

Az összejövetel második részében születésnapi köszöntésekre került sor. Rákosi Gyula október 9-én korházi körülmények között ünnepelte 80. születésnapját, ezért tolódott el a köszöntése. Ebedli Zoltán október 26-án töltötte be 65. életévét. Elsőként Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke üdvözölte az ünnepelteket. Kihangsúlyozta, hogy a két kiváló labdarúgó összesen több mint ezerszer szerepelt zöld-fehérben, ráadásul olyan időkben, amikor a Fradi nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket ért el. Örömét fejezte ki, hogy mindketten jelenleg is az FTC szolgálatában állnak, így naponta találkozhat velük. Ajándékul átnyújtotta a 80 és 65 számú és névvel ellátott Fradi-mezeket.

Az FTC BK ajándékát, egy-egy herendi tálat, Bálint László adta át a két legendás labdarúgónknak.

Ferencváros önkormányzata nevében dr. Bácskai János polgármester méltatta az ünnepeltek eredményes pályafutását.

Természetesen az egykori játékostársak, hűséges barátok és szurkolók is köszöntötték és megajándékozták Rákosi Gyulát és Ebedli Zoltánt. Sok-sok emlékezetes pillanat elevenedett meg a kötetlen beszélgetések során, és természetesen, sok emlékfotó is készült az ünnepeltekkel. Ezúton is jó egészséget, hosszú életet kívánunk mindkettőjüknek!

SzB
2018. november 27.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Kollar Tibor írta:

    En 2016 tol vagyok a BK tagja .57eves vagyok . Mindig es soha….Felvideki vagyok legalább it-ot nem lehetne hétvégére tenni a öszejövetelt, nem miattam…. csak ugy…. Ja fradiszurkolo 1961 töl., akkor születtem….

    Hozzászólás ideje: 2018. november 30. 20:05

HOZZÁSZÓLÁS