2024. március 19. kedd

Végső búcsú Branitól

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2020. november 25.

Váratlanul érte a hír a Fradi-családot, örökös bajnokunk, Branikovits László október 15-én, életének 71. évében elhunyt. Váratlan volt, mert nemrég ünnepeltük 70. születésnapját, egészséges volt, rendszeresen sportolt. A szíve vitte el… Az a szív, amelyben az utolsó pillanatig kiemelt helyet foglalt el a Fradi.

Búcsúztatására november 24-én került sor a Budapest-Kelenföldi Szent Gellért Plébánia szóró parcellájában. Az FTC nevében Bánki József, a klub egykori labdarúgója, a Zöld és fehér magazin főszerkesztője emlékezett meg a háromszoros bajnok és kupagyőztes, olimpiai ezüstérmes kiváló játékosunkról. Beszédéből két gondolatot emelünk ki. Méltón viselte Kocsis Sándor és Varga Zoltán nyolcas mezét, nem véletlenül nevezték „Kisflórinak”, mert ő kiérdemelte, hogy Albert Flóriánhoz, a Császárhoz hasonlítsák.

A járványhelyzet miatti szűk körű búcsúztatáson a családtagokon kívül részt vettek az egykori játékostársak, Rákosi Gyula, Horváth László, Bálint László és Rab Tibor, az FTC Baráti Kör néhány tagja, szurkolók, jó barátok. Az MLSZ-t Sipos Jenő szóvivő képviselte.

Brani, nyugodj békében!

SzB
2020. november 24.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. halász írta:

    Ismét kevesebbek lettünk itt a földön, de eggyel több “8-as” van az égben.

    Jó volt látni a pályán. Köszönöm a sok fradista élményt.

    Ajándék, hogy személyesen ismerhettelek.

    Emléked minden fradistával együtt megőrzöm.

    Hozzászólás ideje: 2020. november 30. 19:04

HOZZÁSZÓLÁS