2024. április 18. csütörtök

Születésnapi koszorúzások

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2021. december 4.

1900. december 3. Ferenc(város)-nap. Ezen a napon alapították az FTC „football”-szakosztályát. Nagy történelmi korszak vette kezdetét.

2021. december 3. Az előző napok esőzései után még a nap is kisütött, hogy az utódok barátságos időben tudják megünnepelni a 121. születésnapot.

A megemlékezés első állomása a Soroksári úti emlékhely volt. Az FTC első pályájának helyén 2015-ben az FTC és a Ferencvárosi Önkormányzat által létesített emlékműnél az FTC nevében Tobak Csaba, a Fradi múzeum vezetője koszorúzott, míg az FTC Baráti Kör koszorúját Tobak Csaba és Szántay Balázs helyezte el.

A születésnapi megemlékezés második helyszíne a Bakáts téri önkormányzati épület, az FTC szülőhelye volt.

Itt az FTC koszorúját Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt vezérigazgatója és Tobak Csaba helyezte el, míg az FTC Baráti Kör nevében a vezetőség két tagja, egykori kiváló labdarúgóink, Mucha József és Szokolai László koszorúztak.

Isten éltesse az FTC labdarúgó szakosztályát! Előre a 33. bajnoki címért!

SzB
2021. december 3.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

3 hozzászólás

  1. Hélisz József írta:

    Csak gratulálni lehet ahhoz, hogy az FTC első pályájának helyén – a Baráti Kör által kezdeményezett és bonyolított emlékműnél – minden évben dec. 3-án, a zöld-fehér futball születésnapján a mai fradisták ilyen szép megemlékezésen tisztelegnek az eső évtized hőseiről.
    Nagyon jó lenne, ha az Üllői út és a Könyves Kálmán krt. sarkán a lebontott falelátós FTC pálya és az ugyancsak lebontott Albert stadion emlékét is egy méltó emlékmű hirdetné.
    Szép feladata lehetne a Baráti Körnek egy ilyen emlékmű létrejöttének kezdeményezése és menedzselése.

    Hozzászólás ideje: 2021. december 14. 20:17

  2. Baráti kör tag írta:

    Tényleg méltó volna, ha a lebontott FTC pálya helyét egy emlékművel jelölnék meg.

    Az emlékmű egyik oldalára kerülhetne az a bronz dombormű, amely korábban a lebontott klubház falán volt látható, most pedig a népligeti FTC sporttelep egyik épületén van és a falelátós pályát ábrázolja. Az emlékmű másik oldala pedig az Albert stadiont ábrázolhatná az ismert “légi” felvétel alapján.

    Feltételezem, hogy ha a Baráti Kör felkarolná ezt az ötletet, akkor megvalósításához megszerezhető lenne az FTC, a Ferencváros önkormányzata – amely kerület nevét az FTC tette ismertté a világon – és Telekom – melynek székháza elé kerülhetne az emlékmű – anyagi támogatása.

    Hozzászólás ideje: 2021. december 15. 20:34

  3. Halász írta:

    Ha már – nagyon helyesen – felvetődött egy, a lebontott FTC pályákra utaló emlékmű gondolata, az is megfontolandó, hogy a club alapító elnökének, fiának és unokáinak, azaz a Fradiért sokat tett “Sprigerek”-nek nevét egy utcanév is hirdesse.

    Erre kézenfekvően adódik a Groupama Aréna főépülete előtt az Üllői út és az Albert Flórián út közötti jelenleg névtelen utca, amely viselhetné a Springer utca nevet.

    Ez az elnevezést kezdeményezhetné a Baráti Kör az FTC-nél, amely azt viszonylag egyszerűen megoldhatja, mert a névtelen utca nem közterület.

    Ha a Józsefvárosban lehet Brüll Alfréd utca, Újpesten pedig Aschner Lipót tér a néhai kék-fehér és lila-fehér elnökökről elnevezve, akkor ebben se maradjunk le riválisainktól.

    Hozzászólás ideje: 2021. december 19. 14:16

HOZZÁSZÓLÁS