2024. április 19. péntek

Egy gokartverseny képei

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2010. január 27.

Az FTC Press jóvoltából bemutathatunk néhány képet a Ferencváros futballistáinak speciális máltai csapatépítő programjáról.

Az edzőtábor programjának megalkotói úgy gondolták, hogy egy gokartversennyel oldják a játékosokban a feszültséget, fokozzák az összetartozás érzését, egyben még a meccsek előtt növelik a versenyszellemet. Az arcokat elnézve valószínű, jól döntöttek…

A résztvevőket négy fős csapatokra osztották, akik a “máltai kupáért” versenyeztek. Minden egység egy gokartot kapott, amivel 50 percet versenyezni. A csapaton belül szabadon választhatták meg, hogy milyen sorrendben és ki mennyit vezet.

Az izgalmas versenyben Balogh Zoltán volt a leggyorsabb pilóta, övé volt az abszolút körrekord. A második leggyorsabb pedig a csapat egyik újonca Sam Stockley, aki nem mellesleg Bézé csapattársa volt. Így már egyáltalán nem csoda, hogy ez az egység a versenyt is megnyerte. A “kiegészítő embereik” az FTC Press munkatársai voltak, a sajtófőnök és a fotós.

A második helyet a “lábadozó kapitány”, Lipcsei Péter szerezte meg egységével, annak ellenére, hogy ők csak hárman voltak.

A dobogó legalsó fokára a Tóth Bence – Fitos – Alcantara hármas állhatott.

A győztes Balog Zoltán a követezőket nyilatkozta a verseny végén:

Elárulhatom, hogy sem nekem, sem pedig Sam-nek nem ez volt az első gokartozása. Mi régen a Fradival is rendszeresen jártunk Mogyoródra, de igaz, legutóbb 1,5 éve ültem gokartban, Dániában. Az volt a taktikám, hogy nem nyomtam a féket, próbáltam íven tartani az autót, és a legjobb időt menni. Ez sikerült is. Technikás pálya volt, éles kanyarokkal, ami odafigyelést igényelt. Úgy gondolom a teljes csapatunk jól kiegészítette egymást, amihez jó kiállási taktikát választottunk. 10-10 percet mentünk Sammel, majd a sajtós és a fotós 5-5 percet, aztán szintán mi zártunk 10-10 perces etappal. A másik két tagunk próbálta tartani az eredményünket, mi pedig javítani az amúgy is legjobb köridőnket. A többiek is mondták, a 17-es autó, csak úgy szárnyalt. Nagyon jó csapatépítés volt, szükség van a hasonlókra, mert a kemény edzések után kicsit más irányba tereli a figyelmet, igazi kikapcsolódást nyújtva.

Ilyen örömteli arcokat szeretnénk látni egész tavasszal a futballpályán is.

Az FTC Press tudósítása és fényképei alapján az összeállítást készítette: Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS