2017. április 25. kedd

Az FTC-Budapesti Honvéd mérkőzés játékvezetője: Veizer Roland

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 18.

Egy ideje a tévéfelvételeket analizálva közüljük az elmúlt meccs statisztikáit. Ha már a felvételt nézzük, adott egy további lehetőség, mely érdeklődésre tarthat számot. Elemezzük a játékvezetőt is. Reméljük, a szubjektivitás ezeken az oldalakon elnézhető.

„Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, fizikai felkészültsége biztosította, hogy esemény közelből hozzon döntést. Az első perctől az utolsó percig (hosszabbításban is) maximális figyelemmel ügyel a szabályszerűségre. Szabályszerűen bünteti a durvaságot, az alattomos játékot, a túlzott erő alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást.” – ezt írja Veizer Rolandról a Wikipédia.

A mérkőzés első három percében sikerült egy bedobást elnéznie, ahol a becsúszó kispesti játékosról ment ki a labda, amelyet a labda ívéből is ki lehetett volna következtetni illetve Juniort kilökték az oldalvonalon túlra, mikor fedezte a labdát, ezt sem fújta le.

Az 5. percben Heinz ellen volt egy komoly buktatás, ami lábkulccsal végződött. Szabadrúgás volt, lapos figyelmeztetés nem.

Mindezek jelentéktelenek, az első komoly hibája 0-1-nél Rósa téves lesen állítása volt, amikor felülbírálhatta volna asszisztensét.

A gól előtti akcióban Rósát arcon vágták, ugyanaz volt a szituáció, mint később Stanić második sárgájánál illetve szintén később, Heinz ellen lefújt megmozdulásnál – ez az eset főként ezért is fájó, hiszen azonnal két esetet tudunk mondani ugyanazon mérkőzésről, ami komoly kritika.

A 11-es határeset volt, nagyon el akart esni a támadó, befújta a játékvezető, lelke rajta. Reméljük hasonló szituációkban csapatunknál sem mérlegelnek majd a sípmesterek a jövőben.

A Honvédosok a 32. és a 34. percben is színészkedtek, borzolva a kedélyeket, amiért kakaskodás is kialakult. A színvonalnak a sorozatos fetrengések nem tesznek jót, az ilyen játékvezetés, amely ezt nem bünteti, a melegágya ezen hozzáállás elterjedésének, aminek aztán a nemzetközi szintéren eszik meg a magyar csapatok a levét.

Hogy igazságosak legyünk, meg kell említeni, a félidő vége felé Kulcsár talpalását, ami szintén érhetett volna lapot – ennyit tévedett a „javunkra” a játékvezető.

A második félidőben főként a Honvéd játékos kezezése a 16-oson belül, ami borzolta a kedélyeket, perdöntő lassítás egy volt róla a tv-ben, ahol kéznek tűnt, de azért véleményes volt, a sporttárs úgy döntött, nem ítél büntetőt.

Összességében 0-1 után nem bírált fölül egy téves lest, ezzel ziccerben akadályozta az egyenlítést, hibázott, amikor a második gól előtt nem állította meg Rósa megütése miatt a játékot, ugyanezen szituációért fordított esetben viszont képes volt kiállítani egy Ferencváros játékost, a játék színvonalát rontó színészkedést sorban hagyta megtorlatlanul.

Érthetetlen, hogy a sportnapilap szakemberei mi alapján adtak erre a teljesítményre 9-es osztályzatot, mert elfogulatlanul nézve is gólhelyzeteket, gólokat befolyásoló és emberelőnyös helyzetet teremtő következetlen ítéleteket láthattunk.

Sinka András

A végére ugorhat és hozzászólhat.

5 hozzászólás

 1. Pasztor Fradi Robert írta:

  Igy igaz,teljesen egyetertek,ami a FRADINAL szabalytalansag,az ellenfelnel nem,ami az ellenfelnel bedobas,a FRADINAL nem,ami a FRADINAL les,az ellenfelnel nem…,igen,(nem) aprosagok,befolyasoljak nagyban a merkozes kimenetelet!Csak azt nem ertem hogy az esetek 80%-ban miert mindig a mi karunkra !a szineszkedes az egesz vilagon lapot er-Magyarorszag nem ebben a vilagban van a nehany (tiszt.a kiv.) magyar birok szerint?,UGY SEM TORNEK MEG,MINDOROKKE FERENCVAROS!!!

  Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 19. 20:32

 2. trebla77 írta:

  Tisztán 18 percig állt a játék fetrengés miatt.
  Még meccs közben jutott eszembe, hogy nálunk az első szabálytalanság rögtön sárga, az ellenfélnél jó esetben csak figyelmeztetés.
  Tavaj a védelmet sárgázták ki a lehető leggyorsabban, főleg mikor sok volt a sérültünk.
  Most Heinzet és Tutoricsot találták meg, ez sem véletlen.
  Sok esetben előadást tartott a bíró meccs közben segítve ezzel is az időhúzást.
  A Heizre irányuló rúgásokat nagyvonalúan elnézte.
  Ezért verjük most szét a vidit.

  Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 19. 20:44

 3. eagleeye írta:

  A mai cikkben a pepsifoci.hu-n (http://www.pepsifoci.hu/node/71196?destination=node%2F71196) Vágner úr megdícsérte a nyilatkozatában Veizer Roland múlt heti munkásságát.

  idézem: “Veizernek egyébként minden döntése jogos volt, és ezt több helyen is elismerték” – erre azért kiváncsi lennék, hogy mely “helyeken” és kik ismerték el.
  Egyébként a fő gond a következetesség volt, hiszen Rósa szájon vágása ezek szerint ugyanúgy szabálytalanság és sárga lap kellett vonla, hogy legyen és akkor nincs a 2. honvéd gól előtti akció…

  Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 21. 14:48

 4. franto1984 írta:

  a legnagyobb szomorúság, hogy ebből a cikkből, ahogy látszik, sorozat lesz… nagyon mérges voltam a tegnapi meccs után. egyszerűen felháborító, hogy középpályán minden ütközés ellenünk van fújva.Nem is csoda, hogy annyit támadott a vidi a második játékrészben, hisz szinte mindíg visszakapták a labdát, bármilyen ütközés volt. Heinz legalább 3-4 szabályos labdaszerzése volt lefújva, de legalább ennyi, hanem több alkalommal volt elengedve ellene elkövetett szabálytalanság. Adrezinho sem maradt le ezen “statisztikában”, egyszer igen látványosan, az ellenfél oldalvonalánál, miután kicselezte a védőt az két kézzel húzta vissza, majd lökte el, ennek ellenére kirúgással a vidi jöhetett. Schembri amennyi rúgást, könyököst, lökést összeszedett, kész csoda, hogy addíg bírta.
  Érdemes visszanézni a gólt is! Juniornál volt a labda, de nem tudta elrúgni, lepasszolni, mert folyamatosan rángatták, bokázták, és ugyan megtartotta, de már nehéz helyzetben adta tovább, kicsit csínben Bencének, aki el is vesztette, ebből lett a gól.
  A 84-ik percben Pölöskeit ütték el igen látványosan, de ahelyett, hogy mi rúgtunk volna igen jó szögből szabadrúgást, jöhetett az újabb székesfehérvári támadás.
  A kiállítás, visszajátszás alapján egyértelmű faul volt, sárga is jogos, na de piros? könyörgöm, egyáltalán nem tűnt szándékosnak, labda felé csúszott, de nem hátulról. meg sem említem, hogy az itt szenvedő fél, a vidi játékos egy percel előtte látványosan dobta fel magát, ami ugye sárga lapot ér és akkor nincs ez a faul sem… sőt, ha már ennyire szigorúak vagyunk, akkor ugye Adrezinho elleni faul, ahol a meccs első sárgája lett kiosztva, szintén, vagy inkább mégjobban pirosat ért volna, páros lábbal való becsúszásért és ugye ott tisztán lábra ment….
  az egyik vidi támadásnál is volt faul, még a kommentátor is megjegyezte, hogy “vagy a baba, vagy a labda, vagy mindkettő alapon ment a vidis, de ez egyértelmű baba volt”, de a síp csendben maradt, támadhatott a vidi, a mi 16-sunknál…
  az utolsó percben történteknél meg az az érzésem volt, a bíró arra vár, hogy fújhassa már be azt a gólt, vagy odaszalad és ő bekotorja. Kíváncsian várom Alves büntetését is a tagadhatatlanul szándékos kéztaposásért…
  ez csak így gyorsan, ami eszemben maradt, de ha visszanézném a meccset, akkor még egyszer ennyi konkrét esetet tudnék írni.

  Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 22. 16:43

 5. Eagleeye írta:

  Kedves Franto!

  Éles a szemed nagyon.Csináltam egy videot Alvesről és egyet néhány ítéletről, hamarosan kikerül.
  Amiket említesz, mind kijegyzeteltem, de már nem volt energiám mind feldolgozni, így főként a kiállítás és az Andrezonho eset kapott helyet benne.
  Örülök, hogy másnak is feltűnnek ezek a dolgok, tudod, a legszomorúbb, hogy kerestem direkt olyan eseteket, amikor a Vidi kárára (azaz a javunkra) ítéltek, egyetlen eset volt, amikor elnéztek nekik egy nem les szituációt, ennyi!
  A még szomorúbb az, hogy ez más mérkőzéseinken is így van és ezt szerintem szubjektívitás nélkül ki lehet mondani….

  Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 23. 23:54

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Egy reakció margójára

           Bejegyzés ideje: 2010. március 9.
           Szerző: Simon Sándor

           Téli számvetés 3. – az U13

           Bejegyzés ideje: 2011. december 15.
           Szerző: Simon Sándor

           Dr. Springer Miklós levelét megírta …

           Bejegyzés ideje: 2009. november 12.
           Szerző: Simon Sándor

           Az FTC Baráti Kör elnökségének határozata a Rudas-rendről

           Bejegyzés ideje: 2016. március 31.
           Szerző: Admin

           A vonat robog tovább …

           Bejegyzés ideje: 2011. február 8.
           Szerző: Simon Sándor