2024. április 20. szombat

Fradi évfordulónaptár: 2011.03.28.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. március 28.

Kit lehet köszönteni, kiről lehet megemlékezni a mai napon?

Ezen a napon ünnepli 39. születésnapját a Fradi emblematikussá vált kapitánya Lipcsei Péter. Az ő pályafutása és élete nyitott könyv minden Fradiért rajongó szurkoló számára. Egy esztendeje döntötte meg a sokáig elérhetetlennek tartott rekordot, amelyet addig dr. Sárosi György tartott a Fradiban játszott mérkőzéseinek számát tekintve. Az új és a jelen labdarúgását ismerve valóban megdönthetetlennek tűnő rekord jelenleg 648 mérkőzés. Azért jelenleg, mert hiába vonult vissza az elmúlt szezon végén az aktív játéktól és lett a második csapatunk edzője, egy mérkőzés, a búcsúmérkőzés még jár neki. Reméljük, ha rendeződik a klub helyzete, az új vezetők erre is gondolnak.

Nagyon boldog születésnapot és sok sikert kívánunk az edzői pályán is!

Ugyancsak ezen a napon ünnepel, mégpedig a 32. születésnapját Bognár Zsolt, aki miután Olaszországból hazatért először a DVTK játékosa, majd csapatkapitánya lett. Jelenleg az ugyancsak NB II-es Gyirmót csapatában játszik. A Győrben lett NB I-es játékos, ahonnan vitáktól övezve, de elkötelezetten lett 2002-ben a Fradi játékosa. Az itt töltött öt esztendő alatt 57 bajnoki meccset játszott (ebből 15 NB II-es), amelyeken 1 gólt szerzett. Tagja volt a 2003-04-es bajnokcsapatnak, illetve a 2003-ban és 2004-ben MK-t nyert gárdának. 2007-ben Olaszországba igazolt, előbb a másod, majd a harmadosztályba.

Boldog születésnapot!

És még mindig nincs vége a nap születésnaposainak. Ezen a napon lesz 23 éves Holczer Ádám, az utóbbi időszak ellentmondásokkal terhelt kapusa. Óriási reménységnek indult, ám folyamatosan elbizonytalanodott, amely odáig vezetett, tavaly télen eligazolt a csapattól a Kecskeméthez. Azóta onnan is keletebbre, Nyíregyházán játszik. A Fradiban nevelkedett, majd 2007-ben Vecsésre került kölcsönbe, ahol végigvédett egy NB II-es őszt 15 mérkőzésen. Olyan teljesítményt nyújtott, hogy a Fradi visszarendelte. 2008 tavaszán már a Fradi NB II-es csapatában védett hatszor. Ezt toldotta meg 19 mérkőzéssel, ugyancsak az NB II-ben a 2008-09-es évadban a Fradiban. Az NB I-be jutás után 4 mérkőzés jutott neki, utána a kispadra szorult, majd távozott.

Boldog születésnapot kívánunk!

Simon Sándor

Felhasznált források:
Nagy Béla: Fradisták
Nagy Béla: Fradisták futballmezben 1. 2. 3.
Nagy Béla: Kik játszottak a Fradiban?
Nagy Béla: Fradi futballévszázad

wikipedia bejegyzések

www.ftc.hu
www.hlsz.hu
www.origo.hu
www.f-group.hu
www.tempofradi.hu
www.kataca.hu
www.waterpololegends.com

http://klinda.site.aplus.net
http://melbourne56.origo.hu/elo/versenyzok/20061018hunics.html

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. ftc ireland írta:

    BOLDOG SZULINAPOT KIVANOK,EROT,EGESZSEGET ES TOVABBI SOK SIKERT A MAGANELETBEN ES A FOCITEREN IS LIPCSEI “LEGENDA” PETINEK,HOLCZER ADAMNAK ES BOGNAR ZSOLTNAK!;)

    Hozzászólás ideje: 2011. március 28. 14:05

HOZZÁSZÓLÁS