2017. április 27. csütörtök

Ellenfélnézőben: Pécsi MFC

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2011. augusztus 6.

PMFCTisztelt olvasóink!

A mai naptól kezdve új rovattal jelentkezik honlapunk a Ferencváros bajnoki és kupamérkőzései előtt, melyben bemutatjuk Önöknek aktuális ellenfeleink jelenlegi állományát.

Vasárnap második bajnoki mérkőzésünket játsszuk az Üllői úton az új idényben, és a sorsolás szeszélye folytán ismét egy újonc együttes látogat otthonunkba. A Pécsi Mecsek FC ezt megelőzően 2007-ben szerepelt utoljára az élvonalban, akkor drámai körülmények között úgy esett ki, hogy a bajnokság felénél még a 8. helyet foglalta el a táblázaton, végeredményben pedig 33 pont sem volt elegendő ahhoz, hogy a vonal felett végezzenek. Ezt követően váratlanul hosszúra nyúlt a piros-feketék másodosztályú kitérője, hisz noha az elkövetkezendő 4 szezonból legalább 3-szor egyértelmű feljutási esélyekkel vágtak neki az évnek, ez csak tavaly sikerült egy 6. és két 3. helyezés után.

A pécsi kispadon az 1963-as születésű Mészáros Ferenc foglal helyet, akit tavasszal Kiss László váratlan menesztése után neveztek ki a posztra. A Mini Menottiként is ismert szakemberrel az élen állt a PMFC, ám a Matyi Dezső nevével fémjelzett klubvezetés márciusban mégis megköszönte neki a munkát. Az új trénert – helyi kötődése ellenére – eleinte bizalmatlanul fogadták a szurkolók, hiszen utolsó élvonalbeli edzősködése rövid véget ért, miután 2007 nyarán 5 forduló után felállították a tatabányai kispadról. Érdekesség, hogy első meccsén éppen a Fradi II ellen tudott diadalmaskodni új csapatával (2-0-ra nyert a Pécs az Üllői úton), utána viszont úgy tűnt, hogy a kétkedőknek lesz igazuk: zsinórban 3 vereség következett, a hátrány pedig 6 pontosra duzzadt a rivális Gyirmóttal szemben. Ezt követően azonban nem volt megállás: a hátralévő 9 fordulóban a PMFC 100 %-os mérleget hozott és simán nyerte meg az élvonalért folytatott versenyfutást, Mészáros pedig kiharcolta magának mindenki bizalmát. Ám az már minden várakozást felülmúlt, hogy a baranyaiak az OTP Bank Ligában is villámrajtot vettek: a Haladás, a Vasas és a ZTE legyőzésével folytatták hibátlan sorozatukat, így az előző szezont is beleszámítva immáron 12 meccs óta nem vesztettek pontot, határtalan önbizalommal érkezhetnek tehát az Üllői útra.

Ami a játékoskeretet illeti, a jó eredmények ellenére alapos vérfrissítésen ment át a pécsi keret. A legnagyobb fogásnak a kétszeres magyar gólkirály Bajzát Péter tűnik, ám az anyagi gondokkal küszködő Nyíregyházából további 5 labdarúgó költözött az ország másik végébe Holczer Ádám, Sabin-Cosmin Goia, Demjén Gábor, Pákolicz Dávid és Andorka Péter személyében. Rajtuk kívül a horvát Andrej Čaušić az NK Osijekből, a szerb Marko Marović a Dinamo Tbilisiből, Tóth Zoltán és Petrók Viktor Kozármislenyből érkezett, valamint visszatért zalaegerszegi kölcsönjátékából Simonfalvi Gábor és kölcsönbe jött Pécsre az MTK-s Frőhlich Roland. A távozók oldalán a Pápára igazolt Lovrencsics Gergő jelenti a legnagyobb veszteséget, rajta kívül Stevan Pavićevićnek és Aleksandar Stojanovskinak végleg megköszönték szolgálatait (Stark Péternek és Mladen Čovićnak még tavasszal megtették ugyanezt), míg NB2-es csapatoknak adták kölcsön Irakli Kvekveskirit, Eszlátyi Istvánt, Fodor Ferencet, Sólyom Csabát, Egejuru Godslove Ukwuomát és Ellis Samuel Atót. A hírek szerint a vezetők előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a velünk is többször összeboronált fiatal Szatmári Lóránddal, aki visszatérne nevelőegyesületéhez. A gárda régebbi erősségei közé tartozik a 3 góllal debütáló Horváth Zsolt, a villámgyors szélső Nagy Olivér, a kétszeres válogatott Regedei Csaba, az utánpótlás-válogatott kapusreménység Dibusz Dénes és a védelemben és a középpályán is bevethető rutinos csapatkapitány, Lantos Levente.

Ha a játékosállományon olyan szemmel futunk végig, hogy ki öltött már korábban magára ferencvárosi szerelést, akkor megállapíthatjuk, hogy három ex-futballistánkat köszönthetjük holnap ellenfélként: Holczer Ádám, Nagy József és Schultz Levente játszott egykoron zöld-fehérben, az azonban könnyen megeshet, hogy a pályán egyiküket sem látjuk majd. A kispadon is lesz Fradi-kötődésű személy: Mucha József pályaedzőt aligha kell bemutatni a fradista szurkolóknak.

A PMFC jobbára 4-4-1-1-es felállást választ, mely hadrendben kulcsszerep jut a gyors szélsőknek. Az eddigi három forduló alapján a legvalószínűbb esetben a következő 11 labdarúgó várhatja a kezdő sípszót:

Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorović, Törtei – Horváth Zs., Šćepanović, Pintér, Nagy O. – Andorka (Frőhlich) – Bajzát

A fogadóirodák egyértelmű Fradi-győzelmet várnak a mérkőzéstől: 37 különböző iroda átlagos oddsai alapján a hazai siker 1,51-szeres, a döntetlen 3,67-szeres, a vendégdiadal 5,15-szörös pénzt fizet.

Az összeállítást készítette: Simon József

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

 1. Simon Sándor írta:

  Köszönöm az összeállítást.

  Várjuk a folytatást!

  Hozzászólás ideje: 2011. augusztus 6. 15:02

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Szurkolók a jelenből: beszélgetés Vörös Istvánnal

           Bejegyzés ideje: 2010. január 24.
           Szerző: tibu1

           Lyka II Antalra emlékeztünk

           Bejegyzés ideje: 2016. október 7.
           Szerző: SzB

           Nagy lehetőség előtt állok

           Bejegyzés ideje: 2010. július 9.
           Szerző: Simon Sándor

           Napi válasz, VII.25.

           Bejegyzés ideje: 2009. július 26.
           Szerző: Simon Sándor

           Egy kirándulás emlékei

           Bejegyzés ideje: 2013. november 30.
           Szerző: SzB