2024. április 26. péntek

Ellenfélnézőben: Pécsi MFC

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2011. augusztus 6.

PMFCTisztelt olvasóink!

A mai naptól kezdve új rovattal jelentkezik honlapunk a Ferencváros bajnoki és kupamérkőzései előtt, melyben bemutatjuk Önöknek aktuális ellenfeleink jelenlegi állományát.

Vasárnap második bajnoki mérkőzésünket játsszuk az Üllői úton az új idényben, és a sorsolás szeszélye folytán ismét egy újonc együttes látogat otthonunkba. A Pécsi Mecsek FC ezt megelőzően 2007-ben szerepelt utoljára az élvonalban, akkor drámai körülmények között úgy esett ki, hogy a bajnokság felénél még a 8. helyet foglalta el a táblázaton, végeredményben pedig 33 pont sem volt elegendő ahhoz, hogy a vonal felett végezzenek. Ezt követően váratlanul hosszúra nyúlt a piros-feketék másodosztályú kitérője, hisz noha az elkövetkezendő 4 szezonból legalább 3-szor egyértelmű feljutási esélyekkel vágtak neki az évnek, ez csak tavaly sikerült egy 6. és két 3. helyezés után.

A pécsi kispadon az 1963-as születésű Mészáros Ferenc foglal helyet, akit tavasszal Kiss László váratlan menesztése után neveztek ki a posztra. A Mini Menottiként is ismert szakemberrel az élen állt a PMFC, ám a Matyi Dezső nevével fémjelzett klubvezetés márciusban mégis megköszönte neki a munkát. Az új trénert – helyi kötődése ellenére – eleinte bizalmatlanul fogadták a szurkolók, hiszen utolsó élvonalbeli edzősködése rövid véget ért, miután 2007 nyarán 5 forduló után felállították a tatabányai kispadról. Érdekesség, hogy első meccsén éppen a Fradi II ellen tudott diadalmaskodni új csapatával (2-0-ra nyert a Pécs az Üllői úton), utána viszont úgy tűnt, hogy a kétkedőknek lesz igazuk: zsinórban 3 vereség következett, a hátrány pedig 6 pontosra duzzadt a rivális Gyirmóttal szemben. Ezt követően azonban nem volt megállás: a hátralévő 9 fordulóban a PMFC 100 %-os mérleget hozott és simán nyerte meg az élvonalért folytatott versenyfutást, Mészáros pedig kiharcolta magának mindenki bizalmát. Ám az már minden várakozást felülmúlt, hogy a baranyaiak az OTP Bank Ligában is villámrajtot vettek: a Haladás, a Vasas és a ZTE legyőzésével folytatták hibátlan sorozatukat, így az előző szezont is beleszámítva immáron 12 meccs óta nem vesztettek pontot, határtalan önbizalommal érkezhetnek tehát az Üllői útra.

Ami a játékoskeretet illeti, a jó eredmények ellenére alapos vérfrissítésen ment át a pécsi keret. A legnagyobb fogásnak a kétszeres magyar gólkirály Bajzát Péter tűnik, ám az anyagi gondokkal küszködő Nyíregyházából további 5 labdarúgó költözött az ország másik végébe Holczer Ádám, Sabin-Cosmin Goia, Demjén Gábor, Pákolicz Dávid és Andorka Péter személyében. Rajtuk kívül a horvát Andrej Čaušić az NK Osijekből, a szerb Marko Marović a Dinamo Tbilisiből, Tóth Zoltán és Petrók Viktor Kozármislenyből érkezett, valamint visszatért zalaegerszegi kölcsönjátékából Simonfalvi Gábor és kölcsönbe jött Pécsre az MTK-s Frőhlich Roland. A távozók oldalán a Pápára igazolt Lovrencsics Gergő jelenti a legnagyobb veszteséget, rajta kívül Stevan Pavićevićnek és Aleksandar Stojanovskinak végleg megköszönték szolgálatait (Stark Péternek és Mladen Čovićnak még tavasszal megtették ugyanezt), míg NB2-es csapatoknak adták kölcsön Irakli Kvekveskirit, Eszlátyi Istvánt, Fodor Ferencet, Sólyom Csabát, Egejuru Godslove Ukwuomát és Ellis Samuel Atót. A hírek szerint a vezetők előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a velünk is többször összeboronált fiatal Szatmári Lóránddal, aki visszatérne nevelőegyesületéhez. A gárda régebbi erősségei közé tartozik a 3 góllal debütáló Horváth Zsolt, a villámgyors szélső Nagy Olivér, a kétszeres válogatott Regedei Csaba, az utánpótlás-válogatott kapusreménység Dibusz Dénes és a védelemben és a középpályán is bevethető rutinos csapatkapitány, Lantos Levente.

Ha a játékosállományon olyan szemmel futunk végig, hogy ki öltött már korábban magára ferencvárosi szerelést, akkor megállapíthatjuk, hogy három ex-futballistánkat köszönthetjük holnap ellenfélként: Holczer Ádám, Nagy József és Schultz Levente játszott egykoron zöld-fehérben, az azonban könnyen megeshet, hogy a pályán egyiküket sem látjuk majd. A kispadon is lesz Fradi-kötődésű személy: Mucha József pályaedzőt aligha kell bemutatni a fradista szurkolóknak.

A PMFC jobbára 4-4-1-1-es felállást választ, mely hadrendben kulcsszerep jut a gyors szélsőknek. Az eddigi három forduló alapján a legvalószínűbb esetben a következő 11 labdarúgó várhatja a kezdő sípszót:

Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Todorović, Törtei – Horváth Zs., Šćepanović, Pintér, Nagy O. – Andorka (Frőhlich) – Bajzát

A fogadóirodák egyértelmű Fradi-győzelmet várnak a mérkőzéstől: 37 különböző iroda átlagos oddsai alapján a hazai siker 1,51-szeres, a döntetlen 3,67-szeres, a vendégdiadal 5,15-szörös pénzt fizet.

Az összeállítást készítette: Simon József

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Simon Sándor írta:

    Köszönöm az összeállítást.

    Várjuk a folytatást!

    Hozzászólás ideje: 2011. augusztus 6. 15:02

HOZZÁSZÓLÁS