2020. november 27. péntek

Ellenfélnézőben: DVSC-TEVA

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. március 2.

Izgalmas szombat vár a fradistákra, hiszen kézilabdás lányaink újabb fontos KEK-ütközete előtt végre futballcsapatunk is megkezdi remélhetőleg dicsőséges tavaszi hadjáratát egy hamisítatlan rangadóval: a 18. fordulóban az elmúlt évtized ötszörös bajnoka, a Debrecen látogat az Üllői úti katlanba. Az eredetileg vasárnapra tervezett mérkőzés a sikeres szurkolói petíció miatt szombaton 17:30 perckor kezdődik, a Sport1 fürkésző kamerái előtt.

Nem szeret a Loki nálunk vendégeskedni, legalábbis a statisztikák erről árulkodnak. Bajnoki mérkőzésen utoljára 2001-ben vihették el mindhárom pontot az Üllői útról, de a rendszerváltás óta eltelt bő 2 évtized alatt is csak összesen 2-szer sikerült nekik (statisztikai múltidézéshez katt ide), a tortára a habot pedig olyan emlékezetes győztes csaták teszik fel, mint például a 2004-es bajnokavató. (Az igazsághoz persze zárójelben hozzátartozik, hogy mi legalább annyira nem szeretünk Debrecenbe kirándulni.)  Ha valamikor, hát most mindenképp önbizalommal telve érkezhetnek a hajdúságiak, hiszen 12 győzelemmel és 5 döntetlennel veretlenül vezetik az OTP Bank Ligát, és jelenleg első számú bajnokaspiránsnak számítanak. Egészen elképesztő számadat, hogy az idei szezonban 8 idegenbeli fellépésén mindössze 1 gólt kapott a DVSC, ezt a kaposvári Haruna Jammeh helyezte Novaković hálójába – ebből is látható tehát, hogy otthonuktól távol elsősorban a biztos védekezésre helyezik a hangsúlyt Kondás Elemér tanítványai.

Ahogy tegnapi szezonváró értekezésemben is fél szóval említésre került, a Loki már nyáron nyugodt, tudatos csapatépítést folytathatott, hiszen közel egy évtized után először nem voltak érdekeltek a nemzetközi porondon, így – például velünk ellentétben – nem kellett idejekorán tétmeccset vívniuk. Ez maximálisan meglátszott a csapat őszi teljesítményén, ezt a fent említett számadatok is hűen tükrözik. Nem meglepő tehát, hogy egy késznek nevezhető csapatban nem sok játékosmozgás volt a télen. Kölcsönbe vagy végleg távozott néhány olyan futballista, akik vagy már eleve kölcsönben voltak egy másik helyen ősszel (Kardos Norbert és Balajti Ádám), vagy épp frissen igazoltak Debrecenbe (Szabó Ádám), vagy akiket eleve csak a másodosztályban vettek eddig számításba (Csorba Szabolcs, Vinicius és Szilágyi Péter). Rajtuk kívül mindössze az Újpestre visszatérő Fodor Marcell, a kapuból teljesen kiszoruló Mindaugas Malinauskas és a külföldre szerződő Mirsad Mijadinoski szolgálataira nem számíthat tovább a vezetőedző, de ők is abszolút epizodisták voltak az elmúlt félévben. Új arcokat még ennél is kisebb számban találhatunk az idei Lokiban, a már említett, egyből továbbpasszolt játékosokon kívül az egyébként minőségileg és mennyiségileg is igen vaskos csatársor bővült újabb tagokkal: a ZTE-től érkező Roguy Meyé és a Szparitól kölcsönből visszahívott Eugene Salami küzdhet a kezdőbe kerülésért Coulibalyval, Kulcsár Tamással, Farkas Balázzsal, Stevo Nikolić-csal, Zahovaikóval és Rezessel…

Nem mondhatni meglepőnek, hogy a Ferencvárossal nem igazán szimpatizáló debreceni csapatban nincs ex-fradista játékos. Fordított előjellel sem sok, de mi keretünkben két egykori lokistát is találnunk: Oláh Lóránt piros-fehér szereplése a közelmúltban történt, ám arra már vélhetően jóval kevesebben emlékeznek, hogy mielőtt Grúz Tamás Szolnokról Kaposvárra került és ott ismert játékos lett, egy rövidke epizódszerepet betöltött a Cívisvárosban is.

Kondás Elemér ősszel a 4-4-2-es és a 4-3-3-as felállást váltogatta, a már említett rendkívül bő kerete számos variációra lehetőséget ad a tar mesternek, ráadásul eltiltás és komoly sérülés sem hátráltatja őt. Az első meccsen ekkora konkurencia-harc mellett nehéz megjósolni a várható kezdőcsapatot, így csak személyes tippemmel szolgálhatok e téren:

Novaković – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Szakály P., Varga J., Bouadla – Kulcsár, Coulibaly

A bukmérerek úgy látják, hogy a DVSC még idegenben is esélyesebbnek tűnik egy kicsit. 43 fogadóiroda átlagos oddsai alapán a Fradi-győzelem 3,04-szeres, a döntetlen 3,14-szeres, a vendégsiker 2,07-szeres szorzóval bír. Egy biztos, a Ferencváros 6, a Loki 17 bajnoki mérkőzés óta veretlen, a kiváló hangulat garantált, úgyhogy izgalmas meccsnek nézünk elébe, ahol reméljük, a bátrabb tippelőknek lesz igazuk!

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Végső nyughelyére kerültek Mészáros József hamvai

  Bejegyzés ideje: 2020. november 1.
  Szerző: Simon Sándor

  Az FTC Baráti Kör elnökségének közleménye

  Bejegyzés ideje: 2020. október 6.
  Szerző: Admin

  Az FTC Baráti Kör története

  Bejegyzés ideje: 2020. március 22.
  Szerző: Admin

  Szent Lászlós öregdiákokat keresünk

  Bejegyzés ideje: 2020. február 4.
  Szerző: Simon Sándor

  A tagdíjfizetésről

  Bejegyzés ideje: 2020. január 8.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Tolnay Lajos

  Bejegyzés ideje: 2019. április 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gráf József

  Bejegyzés ideje: 2019. február 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gabrovitz Kornél

  Bejegyzés ideje: 2019. január 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Dr. Keönch (Köncs) Boldizsár

  Bejegyzés ideje: 2018. december 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Weisz István

  Bejegyzés ideje: 2018. december 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A Ferencvárosi Torna Club elnökei és ügyvezető elnökei

  Bejegyzés ideje: 2018. december 16.
  Szerző: Simon Sándor

  Sanyi bá és a két csapat

  Bejegyzés ideje: 2013. november 11.
  Szerző: Simon Sándor

  Fradi-naptár: 03.15. – 03.17.

  Bejegyzés ideje: 2010. március 15.
  Szerző: Simon Sándor

  Nagy Bélára emlékeztünk

  Bejegyzés ideje: 2018. március 27.
  Szerző: SzB

  Elment a szotyiárus

  Bejegyzés ideje: 2010. november 5.
  Szerző: Simon Sándor

  Megemlékező istentisztelet dr. Orosz Pál emlékére

  Bejegyzés ideje: 2014. június 5.
  Szerző: SzB

  Friss bejegyzések