2024. március 29. péntek

A négy közé jutás a tét a női kosarasoknál

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2012. március 19.

Az alapszakaszban az 5. helyen végzett női kosárcsapatunk. Így a lányok a rájátszás negyeddöntőjében a Zalaegerszeggel találkoznak.

Elégedett vagyok az együttes eddigi teljesítményével – kezdte értékelését Farkas Sándor vezetőedző. Szakmai berkekben az a mondás járja, hogy egy csapat erejét az alapszakaszban elért eredmények mutatják meg igazán. A rájátszás ki-ki meccsein ugyanis az adott nap formája, esetleg a szerencse is dönthet.

A Fradi minden mögötte végzett ellenfelét oda-vissza legyőzte és csak a lényegesen nagyobb költségvetésből gazdálkodó négy csapattól (Sopron, Győr, Pécs, ZTE) szenvedett vereséget.

Több mérkőzésen játszottunk kimondottan jól. Akadtak olyan meccseink is, amelyeken akarásból vizsgáztak jelesre a lányok. Többször hiányoztak alapembereink, mint Englert Orsi vagy Hegedűs Rita, de a helyükre beugrott fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Sajnálom, hogy a ZTE elleni hazai összecsapásunkat nem tudtuk megnyerni, hiszen az utolsó negyed előtt még vezettünk.

A szakosztály kitűnő utánpótlással rendelkezik. A juniorok tavaly megnyerték a bajnokságot, idén pedig az alapszakaszban a második helyen végeztek. Március végén Pécsett rendezik az országos döntőt.
A vezetés gondot fordít a korábbi sikeres játékosainkra is. A BSE elleni hazai meccs szünetében köszöntötték az 1997-es bajnokcsapat tagjait, többek között a sokszoros válogatott Károlyi Andreát. De nemes gesztusként meghívták a tizenöt évvel ezelőtti döntőben szerepelt ellenfelünket is, a BSE tagjait. Ők a mieinkhez hasonlóan ajándékot vehettek át.

Takács Gábor

Fotók: Girgasz Sport Photo a fradikosar.hu oldalról

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS