2024. március 19. kedd

Ellenfélnézőben: Vasas-Híd

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. március 30.

Csapatunk az OTP Bank Liga 22. fordulójában a Vasast fogadja az Üllői úton. Mint ismeretes, este kézilabdás lányaink KEK-elődöntőt játszanak Dabason, ezért a focimeccset az érintett csapatok és a közvetítő Sport1 beleegyezésével 15 órai kezdettel rendezik meg.

Ellenfelünk rendkívül kaotikus szezont tudhat magáénak. Komjáti Andrással nagyon beragadtak a rajtnál, majd érkezett Marijan Vlak, akinek a vezetésével éppen ellenünk szerezték meg első győzelmüket a bajnokságban a Puskás Stadion búcsúmeccseként hirdetett összecsapáson és úgy tűnt, stabilizálódhat a helyzetük és a középmezőnyben végezhetnek. Ekkor aztán a télen olyan lavina indult be a Fáy utcában, melynek lépéseit nemcsak kívülállóként nehéz követni, ezért ezt inkább most nem is részletezném, azonban értelmeszerűen a finoman szólva is rendezetlen háttér a képviselt játékerőre is alapos hatással van. Sok fiatal játékosra építve, Urbán Flóriánnal a kispadon a tavasz sem indult túl jól a Vasasnál, a múlt héten aztán egy elképesztően izgalmas és fordulatos meccsen az utolsó pillanatban nyerni tudtak a ZTE ellen, beverve ezzel az utolsó szeget is a zalaiak koporsójába. Azt viszont elfogultság nélkül állíthatom, hogy a mai találkozón nem kétséges, ki az esélyesebb, ezt 46 fogadóiroda oddsainak átlaga is igazolja: győzelmünk mindössze 1,53-szoros, a döntetlen 3,59-szeres, a Vasas-siker 5,28-szoros értékkel bír. A kérdés mindössze annyi, hogy nem futunk-e bele abba a hibába, amibe a Paks, a Kaposvár és a Honvéd ellen: azaz hogy az ellenfél kizárólag a 0-0 tartására rendezkedik be, és mi nem tudunk ezzel mit kezdeni. Könnyen lehet, hogy ma délután is ez a sors vár ránk, ám ha az ilyen taktikával sikerrel járó csapatok és a Vasas közti minőségi különbséget vesszük alapul, akkor joggal reménykedhetünk. Akkor is, ha megnézzük a piros-kékek idegenbeli NB1-es szereplését: 10 mérkőzésen 5 döntetlenre és 5 vereségre futotta, tehát nyeretlenek még.

Ahogy már említettem, ellenfelünk játékosállománya rendkívüli mértékben kicserélődött a télen, nehéz lehet a csapatépítés egy olyan helyen, ahol a távozók száma a 20-hoz közelít, az érkezők oldalán pedig kb. egy kezdőcsapatnyi játékos található. Az eligazoltak közül hárman épp nálunk kötöttek ki (Kulcsár Dávidról, Beliczky Gergőről és a tegnap aláíró Marko Šimićről van szó), rajtuk kívül Farkas Balázs, Simek Péter, Gáspár József, Kasali Casal, Miloš Jokić, Bradley Hudson-Odoi, Lazar Arsić és Bakos Szabolcs nevezhető érzékenyebb veszteségnek a Fáy utcaiak számára. Az újak közül nagy reményekkel érkezett kölcsönbe az újpesti hármas (Rubus Tamás, Takács Zoltán és Szabó Bence), valamint Hercegfalvi Zoltántól, Tóth Mátétól, Varga Gábortól és a múlt héten szerződtetett Tóth Balázstól is sokat várnak Angyalföldön.

Érdekesség, hogy csapatunkban jelenleg nem kevesebb, mint 7 olyan futballista szerepel, aki korábban ellenfelünket is erősítette – Végh Zoltán, Maróti Béla, Kulcsár Dávid, Lisztes Krisztián, Rósa Dénes, Beliczky Gergő és Marko Šimić alkotja ezt a szeptettet. Utóbbi szereplése előtt egyébként elvileg nincs semmi akadály, külön pikantériát adna a meccsnek az ő bevetése, hiszen holtversenyben Bárányos Zsolttal és a már szintén minket erősítő Kulcsár Dáviddal házi gólkirály volt ősszel a Vasasban (3 találattal). A másik oldalon éppen Bárányos és a fiatal korában nálunk szereplő Kovács Gábor mondhatja el magáról, hogy ex-fradista.

Urbán Flórián tavasszal 5-3-2-t és 4-4-2-t játszatott fiaival (utóbbit többször), és az már most látható, hogy szokásához híven szívesen rotálja a rendelkezésre álló keretet, így a várható kezdőcsapatot igen nehéz megtippelni. Eltiltás nem nehezíti a mester dolgát, kétmeccses kényszerszünetéből visszatérve Rubus Tamás is csatlakozhat a kerethez, de ha a “Győztes csapaton ne változtass!” elvet követve a múlt heti kezdő fut ki ellenünk, akkor a következő tizenegy várja majd a gyepen Andó-Szabó Sándor első sípjelét:

Ilizi – Tóth B., Tóth M., Kovács G., Takács Z. – Dajić, Varga G., Mehmedagić, Kovács D. – Bárányos – Hercegfalvi

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS