2017. április 24. hétfő

Ellenfélnézőben: Vasas-Híd

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. március 30.

Csapatunk az OTP Bank Liga 22. fordulójában a Vasast fogadja az Üllői úton. Mint ismeretes, este kézilabdás lányaink KEK-elődöntőt játszanak Dabason, ezért a focimeccset az érintett csapatok és a közvetítő Sport1 beleegyezésével 15 órai kezdettel rendezik meg.

Ellenfelünk rendkívül kaotikus szezont tudhat magáénak. Komjáti Andrással nagyon beragadtak a rajtnál, majd érkezett Marijan Vlak, akinek a vezetésével éppen ellenünk szerezték meg első győzelmüket a bajnokságban a Puskás Stadion búcsúmeccseként hirdetett összecsapáson és úgy tűnt, stabilizálódhat a helyzetük és a középmezőnyben végezhetnek. Ekkor aztán a télen olyan lavina indult be a Fáy utcában, melynek lépéseit nemcsak kívülállóként nehéz követni, ezért ezt inkább most nem is részletezném, azonban értelmeszerűen a finoman szólva is rendezetlen háttér a képviselt játékerőre is alapos hatással van. Sok fiatal játékosra építve, Urbán Flóriánnal a kispadon a tavasz sem indult túl jól a Vasasnál, a múlt héten aztán egy elképesztően izgalmas és fordulatos meccsen az utolsó pillanatban nyerni tudtak a ZTE ellen, beverve ezzel az utolsó szeget is a zalaiak koporsójába. Azt viszont elfogultság nélkül állíthatom, hogy a mai találkozón nem kétséges, ki az esélyesebb, ezt 46 fogadóiroda oddsainak átlaga is igazolja: győzelmünk mindössze 1,53-szoros, a döntetlen 3,59-szeres, a Vasas-siker 5,28-szoros értékkel bír. A kérdés mindössze annyi, hogy nem futunk-e bele abba a hibába, amibe a Paks, a Kaposvár és a Honvéd ellen: azaz hogy az ellenfél kizárólag a 0-0 tartására rendezkedik be, és mi nem tudunk ezzel mit kezdeni. Könnyen lehet, hogy ma délután is ez a sors vár ránk, ám ha az ilyen taktikával sikerrel járó csapatok és a Vasas közti minőségi különbséget vesszük alapul, akkor joggal reménykedhetünk. Akkor is, ha megnézzük a piros-kékek idegenbeli NB1-es szereplését: 10 mérkőzésen 5 döntetlenre és 5 vereségre futotta, tehát nyeretlenek még.

Ahogy már említettem, ellenfelünk játékosállománya rendkívüli mértékben kicserélődött a télen, nehéz lehet a csapatépítés egy olyan helyen, ahol a távozók száma a 20-hoz közelít, az érkezők oldalán pedig kb. egy kezdőcsapatnyi játékos található. Az eligazoltak közül hárman épp nálunk kötöttek ki (Kulcsár Dávidról, Beliczky Gergőről és a tegnap aláíró Marko Šimićről van szó), rajtuk kívül Farkas Balázs, Simek Péter, Gáspár József, Kasali Casal, Miloš Jokić, Bradley Hudson-Odoi, Lazar Arsić és Bakos Szabolcs nevezhető érzékenyebb veszteségnek a Fáy utcaiak számára. Az újak közül nagy reményekkel érkezett kölcsönbe az újpesti hármas (Rubus Tamás, Takács Zoltán és Szabó Bence), valamint Hercegfalvi Zoltántól, Tóth Mátétól, Varga Gábortól és a múlt héten szerződtetett Tóth Balázstól is sokat várnak Angyalföldön.

Érdekesség, hogy csapatunkban jelenleg nem kevesebb, mint 7 olyan futballista szerepel, aki korábban ellenfelünket is erősítette – Végh Zoltán, Maróti Béla, Kulcsár Dávid, Lisztes Krisztián, Rósa Dénes, Beliczky Gergő és Marko Šimić alkotja ezt a szeptettet. Utóbbi szereplése előtt egyébként elvileg nincs semmi akadály, külön pikantériát adna a meccsnek az ő bevetése, hiszen holtversenyben Bárányos Zsolttal és a már szintén minket erősítő Kulcsár Dáviddal házi gólkirály volt ősszel a Vasasban (3 találattal). A másik oldalon éppen Bárányos és a fiatal korában nálunk szereplő Kovács Gábor mondhatja el magáról, hogy ex-fradista.

Urbán Flórián tavasszal 5-3-2-t és 4-4-2-t játszatott fiaival (utóbbit többször), és az már most látható, hogy szokásához híven szívesen rotálja a rendelkezésre álló keretet, így a várható kezdőcsapatot igen nehéz megtippelni. Eltiltás nem nehezíti a mester dolgát, kétmeccses kényszerszünetéből visszatérve Rubus Tamás is csatlakozhat a kerethez, de ha a “Győztes csapaton ne változtass!” elvet követve a múlt heti kezdő fut ki ellenünk, akkor a következő tizenegy várja majd a gyepen Andó-Szabó Sándor első sípjelét:

Ilizi – Tóth B., Tóth M., Kovács G., Takács Z. – Dajić, Varga G., Mehmedagić, Kovács D. – Bárányos – Hercegfalvi

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Derby után – szép volt fiúk!

           Bejegyzés ideje: 2011. október 23.
           Szerző: Simon József

           A Fradiért dolgozók a múltból: Medgyesi Lajos, a buszsofőr

           Bejegyzés ideje: 2009. november 5.
           Szerző: tibu1

           A Fradi dicső múltja, 89.rész – 1990-91

           Bejegyzés ideje: 2010. július 16.
           Szerző: Simon Sándor

           Nyerteseink a kedvencükkel: Darryl és Hoffmann Attila

           Bejegyzés ideje: 2009. március 22.
           Szerző: Simon Sándor

           Születésnapi köszöntések

           Bejegyzés ideje: 2017. március 8.
           Szerző: SzB