2024. április 19. péntek

Elek Gábor az FTC Baráti Körben

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2012. augusztus 1.

Elek Gábor nem először volt az FTC Baráti Kör vendége. A Ferencváros női kézilabda-csapatának immáron kétszeres KEK-győztes trénerét a nagy győzelem után hívta meg a Baráti Kör vezetősége, azonban a találkozásra Elek Gábor édesapjának, Elek Gyulának a sajnálatos halála miatt csak most kerülhetett sor.

Rudas Ferenc elnök átadta Elek Gábornak az FTC Baráti Kör tiszteletbeli tagságáról szóló oklevelet, s gratulált a szép sikerekhez.

A Fradi lányok edzője beszámolt az átigazolásokról. A pénzügyi lehetőségek szabtak határt az elképzeléseknek, de az erősítésekkel elégedett. A több mint 100-szoros válogatott Vérten Orsolya rutinja sokat jelenthet, míg a világbajnoki bronzérmes spanyol Nerea Pena, bár jelenleg még sérült, gyorsan közönségkedvenc lehet. Az átigazolási elvekkel kapcsolatban elmondta, hogy azonos képességű játékosok esetén előnyben részesítik a hazaiakat, ezt jelzi, hogy a csapatban mindössze két külföldi van. A fradizmus erősítése a cél, ezt tükrözi a vezetői gárda összetétele is. Őszintén elismerte, hogy egyelőre kevés az esély a Győr megelőzésére. Elmondta, hogy nagy menetelés vár a csapatra, mivel a bajnoki és a nemzetközi kupaszereplések mellett több játékosnak a válogatottban is helyt kell állnia. Beszámolt az utánpótlás képzés helyzetéről, módszereiről, a józsefvárosi és a zuglói iskolákkal való együttműködésről, a balatoni tábor sikeréről.

Az összejövetel résztvevői példaértékűnek, a többi szakosztály számára követendőnek nevezték az FTC női kézilabda-csapatánál folyó munkát, annak szellemiséget és további sikereket kívántak.

A jelenlevők megemlékeztek a közelmúltban, a 86. életévében elhunyt hűséges fradistáról, Wagner Rudolfról.

A labdarúgó-csapat bajnoki rajtja csalódást jelentett a Baráti Kör tagok többségének, mivel nem látták megvalósulni a vezetés által beígért változásokat.

Rákosi Gyula örömmel számolt be arról, hogy dr. Dékány Ferenc emléktáblája – a kezdeményezésére – végre méltó helyre, a múzeumba került. Kérte a Baráti Kör vezetőségének segítségét abban, hogy Albert Flórián szobrát a klubház előterébe, jól látható helyre helyezzék át.

SzB
2012. július 31.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS