2017. április 26. szerda

Ellenfélnézőben: Lombard Pápa Termál FC

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. augusztus 10.

Két forduló után veretlenül, egyben nyeretlenül állunk a tabellán az OTP Bank Ligában. A hétvégi harmadik körben a Lombard Pápát látjuk vendégül, és reméljük, hogy pozitív irányba mozdul el eddigi semleges mutatónk. A mérkőzés továbbra is marad az idáig megszokott szombat esti 20:45-ös kezdési időponton, Sport1-es közvetítéssel.

A pápai együttes ellen az elmúlt években emlékezetes csatákat vívtunk a bajnokság hajrájában. 2011-ben a legutolsó fordulóban 3-0-s győzelmünkkel biztosítottuk be dobogós helyezésünket, ami egyben nemzetközi kupát is jelentett számunkra, míg idén tavasszal a Lombard számára volt rendkívül fontos begyűjteni a három pontot a kiesés elkerülése végett, ami Lovrencsics duplájával össze is jött nekik, megszakítva ezzel veretlen mérlegünket ellenük. Most egy korai szakaszban került össze a két együttes, a reális célok még nem kristályosodtak ki pontosan. A sárga-feketéket feljutásuk óta mindig is jellemezte a Véber György neve által fémjelzett nyílt sisakos támadójáték, ami általában sokgólos, élvezetes meccseket szült. Bene Ferenc kinevezése óta azonban ez a trend gyökeresen megváltozott: a pápaiakat immáron a biztos védekezésre épülő kontrajáték jellemzi, kevés támadójátékossal. Az idei első fordulót hatalmas meglepetésre 1-1-el zárták a tartalékos Videoton otthonában, majd következett a Paks elleni hazai 0-0, így hozzánk hasonlóan Bíró Péter tulajdonos csapata is 2 ponttal áll a táblázaton, ám több lőtt góllal egyelőre megelőzzük őket.

A pápai játékoskeretben mennyiségileg nem történt nagy mozgás nyáron, minőségileg annál inkább: fontos emberek is mentek el, helyükre pedig kulcsembereknek szánt futballistákat kellett szerződtetni. A két legnagyobb veszteségnek egyértelműen a tavasszal minket legyőző Lovrencsics Gergő Lengyelországba távozása és a védekező középpályás, Gyömbér Gábor hozzánk igazolása tekinthető. Sokéves pápai múltat hagyott maga mögött a Nyíregyházát választó Farkas Attila, míg a télen igazolt finn Antonio Inutile sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Rajtuk kívül Csermelyi Imrét, Szilágyi Pétert, Szabó II Zoltánt és Takács Tamást is elengedte a klub. Ami az erősítéseket illeti, Gyömbér Gábort Maróti Bélával kívánja pótolni Bene Ferenc, így elmondható, hogy tulajdonképpen játékost cseréltünk az adott poszton a sárga-feketékkel. Lovrencsics Gergő helyettese vélhetően a Győrből frissen átcsábított U20-as VB-bronzérmes Simon András lesz, aki épp ellenünk mutatkozhat be a Pápában, a középpályára pedig szintén az ETO-ból jött új futballista, méghozzá az egyébként a védelemben is bevethető Szabó Ottó. Sötét ló lehet a máltai Vallettától szerződtetett lett csatár, Aleksandrs Čekulajevs. Ezzel azonban el is jutottunk a fontos érkezők végére, hiszen rajtuk kívül az NB2-ből igazoltak kiegészítő embereket Fellai József, Nagy Gergő, Nacsa Péter, valamint a kölcsönből visszatérő Bíró Péter (nincs köze a tulajdonoshoz) és Kaszás Kornél személyében.

Mérleget vonva egyelőre kérdéses, hogy erősödött vagy gyengült-e a Lombard, mindenesetre az ebben a szezonben idáig mindig ikszelő csapatok meccsén hazai pályán egyértelműen mi számítunk esélyesnek: 21 internetes fogadóiroda oddsainak átlaga alapján a győzelmünk 1,72-szeres, a döntetlen 3,40-szeres, a vendégsiker 4,30-szoros pénzt fizet a helyesen tippelőknek. 1,79-nél egyik bukméker sem fizet többet a zöld-fehér diadalra, úgyhogy a profik szerint nyerni fogunk. Holnapunk szerint is.

Fontos hiányzó a Lombardban a még mindig a sérülésével bajlódó Tóth Bence, aki eligazolása óta eddig mindössze 2 bajnokin léphetett pályára. Simon András azonban Bene Ferenc rendelkezésére áll majd, hasonlóan a Paks elleni mérkőzést sérülés miatt kihagyó Horváth Leventéhez és Dlusztus Andráshoz, s eltiltás sem nehezíti a mester dolgát. A Videoton ellen 5-3-1-1-ben, a hazai találkozón 4-3-2-1-ben láthattuk Bene fiait, most könnyen elképzelhető, hogy újra 3 belső védővel áll fel a fiatal mester. A mieinknél visszatérhet egymeccses kényszerpihenőjéból Mark Otten, kérdés, hogy Détári Lajos visszateszi-e őt a védelem közepére a Pécsett jól teljesítő Grúz Tamás helyett? További érdekes kérdése lesz a felállásunknak, hogy a távozó Pölöskey posztján ezúttal Máté János kap-e lehetőséget, vagy ismét Böde lesz feltolva csúcséknek (és így egy középpályásnak, vélhetően Józsinak jut hely)? A két csapat várható felállása:

FTC: Jova – Fülöp (Jovanović), Grúz (Otten), Klein, Sváb – Józsi (Máté) – Alempijević, Čukić, Gyömbér, Somália – Böde

Lombard: Szűcs L. – Horváth L., Dlusztus, Balogh B., Rodenbücher, Németh M. – Quintero, Maróti, Szabó O. – Arsić – Seye (Simon A.)

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           “A Fradinak a politika mindig csak ártott”

           Bejegyzés ideje: 2016. április 7.
           Szerző: Simon Sándor

           Nyolcadszor is elkelt a Zöld Sas

           Bejegyzés ideje: 2013. április 29.
           Szerző: Simon Sándor

           Megkezdődött a felkészülés

           Bejegyzés ideje: 2013. január 13.
           Szerző: SzB

           Köszöntsük a 35 éves Vincze Ottót!

           Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 29.
           Szerző: Simon Sándor

           Van honnan felállnunk …

           Bejegyzés ideje: 2010. április 4.
           Szerző: tibu1