2017. április 27. csütörtök

Ellenfélnézőben: Budapest Honvéd

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. augusztus 24.

Érdekes mérkőzést hoz az OTP Bank Liga 5. fordulója, hiszen a Ferencváros és a Budapest Honvéd Üllői úti presztízscsatáján mutatkozhat be a kispadon új vezetőedzőnk, Ricardo Moniz. A találkozót a hőségriadó miatt az eredeti időpontnál kicsit később, 16:15-kor kezdik, de ugyanúgy az m1 közvetít.

A tavalyi szezonban szintén a Honvéddal játszottunk az 5. fordulóban, csak akkor fordított pályaválasztással, és további fontos különbség, hogy a Németh Norbert góljával 1-0-ra elvesztett mérkőzés után távozott Prukner László vezetőedző, míg most előtte történt ugyanez Détári Lajossal. Tavallyal ellentétben azonban most rögtön kinevezték az utódot, és a holland Ricardo Moniz neve jól csengő név a szakmában. Ellenfelünknél – mint az köztudott – szintén edzőváltás történt a nyáron, a Pécsre távozó Supka Attila helyét az olasz Marco Rossi vette át. A tar talján mesternek néhány hét előnye van holland kollégájával szemben a csapatépítés folyamatában, sőt, a Honvéd (az MTK-val karöltve) mindenkinél korábban hangolt élesre, hiszen már július első hetében EL-párharcot vívtak. Ez hűen tükröződik a tabellán is, hiszen pont ez a két együttes áll jelenleg az élen, igaz, az MTK a ma esti győztes meccsével ugrott az első helyre, talán csak ideiglenesen. Nagy kérdés, hogy mikor jön el a többi csapathoz képest túl korai formaidőzítés okozta törvényszerű teljesítmény-hanyatlás? Ha ennek jelei már holnap mutatkozni fognak a piros-feketéken, akkor jó esélyeink vannak, hiszen a mieinket az edzőcsere motiválhatja: nyilván mindenki bizonyítani szeretne az új főnöknek. Optimizmusunk annak ellenére reális lehet, hogy a kispestiek nagyon masszív együttessé érettek Rossi kezei alatt: ezt még az Anzsi ellen is sikerült egy ízben megmutatniuk, de óriási fegyvertény a Videoton idegenbeli két vállra fektetése Lovrić emlékezetes büntető-védésével megspékelve. Mindent egybevetve a profi bukmékerek szerint kiszámíthatatlan mérkőzés ígérkezik, amelyen egy hajszállal esélyesebbek vagyunk: 21 fogadóiroda szorzóinak átlaga alapján a győzelmünk 2,47-szeres, a döntetlen 3,15-szörös, a vendégsiker 2,59-szeres oddsal bír.

A Honvéd jó szereplése kissé talán meglepő lehet a játékoskeret nyári átalakulásának tekintetében is. Néhány kiegészítő ember mellett számos rutinos futballista is távozott George F. Hemingway csapatától, ilyen például Hajdú Norbert, Németh Norbert, Sorin Botis és Jean-Baptiste Akassou, ám a megemlítendő veszteségek közé tartozik Sánta András, Horváth Adrián és Emir Hadžić is. Helyükre kivétel nélkül idegenlégiósok érkeztek, akiket Magyarországon eddig még nem ismertünk. Közülük egyelőre hármat érdemes név szerint kiemelni: az egyik a szerb Aleksandar Ignjatović, akit Botis helyére szerződtettek a védelem közepére, és egyelőre megállja a helyét; a másik a szintén szerb középpályás, Boris Živanović, aki már két gólnál jár az NB1-ben és stabil kezdőnek mondhatja magát a jobb oldalon; míg a harmadik figura a mali támadó, Drissa Diarra, aki hol kezdőként, hol csereként kap játéklehetőséget. A többieket még nem láthattuk… Előtérbe kerülhetnek azonban az akadémista fiatalok, élen Baráth Botonddal, Vernes Richárddal, Czár Richárddal, valamint a tavaly nyár végén leigazolt, ám Supka által a tartalékok közt jegelt Souleymane Diabyval.

Mindkét gárda a legerősebb összeállításban készülhet, egyetlen pont kivételével: Marco Rossi nem számíthat a Videoton elleni fegyelmezetlensége miatt 4 meccset is kihagyni kénytelen Kemenes Szabolcsra, ami azért is lehet fontos tényező, mert Sánta eladásával a fiatal Czuczi Márton lett a cserekapus, és bizony a legutóbbi fordulóban a Paks ellen kapott 3 gólból 2-nek tevékeny részese volt a rutintalan hálóőr. Az olasz mester a legjobban a 4-1-2-3-as felállást szereti, bár többféle hadrend is elképzelhető vendégoldalon. Hogy Ricardo Moniz milyen szerkezetet képzelt el, és azon belül kiknek szavaz bizalmat? Ez rejtély, így még tippelni sem érdemes. A Honvéd várható kezdőcsapata a következőképpen alakulhat:

Czuczi – Lovrić, Ignjatović, Debreceni, Baráth – Johnson – Živanović, Ivancsics – Délczeg, Diaby, Vernes (Diarra)

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Megkoszorúztuk Gulyás Géza sírját

           Bejegyzés ideje: 2016. június 29.
           Szerző: Admin

           Magyar bajnoki múlt, 15.rész. 1971-től 1980-ig

           Bejegyzés ideje: 2009. december 5.
           Szerző: Simon Sándor

           Utoljára az FTC – Kaposvár meccsről

           Bejegyzés ideje: 2010. április 7.
           Szerző: eagleeye1899

           „Építkeztünk” a Baráti Körben

           Bejegyzés ideje: 2015. április 30.
           Szerző: SzB

           Fradi-naptár: 07.26. – 08.01.

           Bejegyzés ideje: 2010. július 26.
           Szerző: Limpi