2024. március 28. csütörtök

Ez volt a hét, ez lesz a hét. 2011.05.22.

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2011. május 23.

Fradista vissza- és előretekintő. Természetesen szubjektív módon. Lehet, hosszú sorozat lesz belőle?

1. A múlt héten egyértelmű volt a választás a hét eseményét illetően, amikor a női kézilabdázók elhódították a KEK-et. Szerencsére ezen a héten is egyértelmű a választás, hiszen futballistáink fiesztát varázsoltak vasárnap este az Albert Stadion gyepére. Megszerezték azt a győzelmet, amit most már mindenki elvárt tőlük, legyőzték 3-0-ra a Pápát, ezzel megszerezték a 2010/11-es bajnokság harmadik helyét. Hat esztendeje nem volt dobogón a Ferencváros futballcsapata, hat esztendeje nem tudott kilépni Európába. Eddig! Mert vasárnap este sokan feledtük az elmúlt hat év gyötrelmeit, különösen a jogtalan kizárás következtében bekövetkező NB II-es éveket. Megjártuk a poklot és vasárnap este tértünk igazán vissza. Mert hiába volt már 2009-ben a Comeback kampány, ez az igazi visszatérés. A Fradinak ugyanis hagyományai alapján a dobogón van a helye. Szeretjük annak legfelsőbb fokán látni, de az ezüst meg a bronz is szépen csillog. Különösen akkor, ha európai kupaszereplést ér. Ez a bronz azt ér. Hiszem, hogy a Fradi nem szerepel le a selejtezőkben. A Fradi nem egyedül megy Európába. Vele tartanak hűséges és hangos szurkolói, akik belehajtják őket a győzelembe, nem hagyják hogy feltett kézzel menjenek a pályára a játékosaink. Nem is kell sokat aludni, hiszen ezek a selejtezők már jóval az új bajnokság kezdete előtt megkezdődnek. Szponzorok, szponzorjelöltek ébresztő! Itt van a csapat, amelyik a semmiből is produkált. A semmi alatt természetesen csak az anyagiakat értem, mert a szurkolók erkölcsi támogatása Magyarországon példátlan. Ha az anyagiak terén is rendben lesznek a dolgok, ez a csapat Európában is megmutathatja magát, aztán jövőre a bajnoki címért fog küzdeni. Ez a Ferencváros!

Azt is hiszem, hogy ez a megerősödő Ferencváros képes lesz újra olyan játékosegyéniségeket kitermelni, mint a vasárnap elbúcsúzó Dragóner Attila. Sok mindent kapott Ő a sorstól és sokat elvett az tőle. Vasárnap este azonban mindenért kárpótlást kapott. Már az elején az ő nevétől volt hangos a stadion, pedig nem is a kezdők között futott ki a kezdőkörbe. Méltán vehette át a klub vezetésének az ajándékát, mint ahogy méltán kapta meg az FTC Baráti Köre által alapított Zöld Sas Trófeát is. Természetes volt, hogy pályára lépésekor újabb hangrobbanás lesz, mint ahogy az is, hogy Rósa Dénes azonnal átadta neki a csapatkapitányi karszalagot. Csak az nem volt természetes, hogy Dragóner Attila parádés gólt lő. Akkor, amikor már szinte senki sem várta, a mérkőzés utolsó percében. Jókor volt jó helyen és ha már ott volt, bevágta. Bevágta lábbal, amely eseményre nem nagyon emlékeznek fradisták, mert Dragi a levegő ura volt, ő fejjel szokta a hálót szaggatni. Köszönjük Dragi! Jó egészséget és sok sikert kívánunk új munkakörödben, az utánpótlásban. Nevelj sok-sok, hozzád méltó fradistát, akik hasonló pályafutással büszkélkedhetnek majdan.

2. A múlt hetihez képest most fordult a sorrend, most a női kézisek a második helyen. Mármint a visszaemlékezésben, mert a héten megszerezték a bajnokság bronzérmét, miután idegenben is legyőzték a Vác csapatát. Méltó megkoronázása volt ez a KEK diadalnak. Nem véletlen, hogy a futballisták mérkőzése előtt a stadionban fradisták ezrei felállva tapsolták a lányokat. Gratulálunk!

3. Férfi kézilabdában a fiúk újra előnyhöz jutottak a bronzhoz vezető úton, miután idehaza legyőzték a Tatabányát, így a három nyert meccsig tartó sorozatban így 2-1 az állás. Jól mutat ez a bronz a Fradi csapatainak, be kell húzni!

4. Ha már bronz. Nagyon úgy tűnik, férfi futsalban is ezért kell majd küzdeni. A héten ugyan még nagyobb célért, a bajnoki döntőért léptek parkettre fiaink, ám a Berettyóújfalutól úgy idegenben, mint idehaza kikaptak a három nyert meccsig tartó elődöntőben. Sajnos, ez volt a papírforma, bár az itthoni meccsen közel volt a csoda, hiszen ott az eredmény 1-2 lett.

5. Férfi vízilabdázóink újra a Szolnokkal játszottak, ezúttal Szolnokon. Az ott elért döntetlen kevés volt, a csapat a bajnokság 6. helyén végzett, ami azt jelenti, hogy jövőre csak a hazai medence marad, hiszen ez a helyezés nem ér nemzetközi szereplést. Lehet majd javítani, a Fradi pólós hagyományaihoz méltóbban szerepelni.

6. Futballban az utánpótlásunk az elmúlt héten sem brillírozott. A második csapat egy szinte megnyert meccset vesztett el az utolsó percekben a listavezető Videoton II ellen, így a 12. helyen szerénykedik. Az utánpótlás alsóbb fokain az U19-esek 1-0-ra kikaptak a Kecskeméttől, az U17-esek pedig ugyancsak tőlük 4-1-re. Ráadásul mindkét csapat a Népligetben. Az U18 idegenben nyert a III.kerület ellen 7-1-re, az U15 otthon verte a Kazincbarcikát 7-0-ra. Ugyancsak a Kazincbarcika ellen és ugyancsak otthon nyert az U13 8-1-re. Az U14 és az U12 Óbudán, a III.kerület ellen játszott és mindkét csapat 1-0-ra kikapott. Sajnos, most már hetek óta csak azt lehet írni, vegyes a kép. Jobb lenne egy homogén győzelmi eredménysor.

7. A Fradi öregfiúk csapata odahaza játszott, a REAC együttesét iskolázta le 7-2-re. Papírforma, a lényeg jövő héten jön!

8. Vasárnap délután pályára léptek a nők is az Üllői úton. Hevesi Tamás csapata a szombathelyi Viktória FC-től kapott kiadós verést, 5-0-ra, így továbbra is az ötödik a bajnoki rájátszásban.

Mi várható a jövő héten?

1. Fociban minden tekintet az öregfiúkra irányul, akik hétfőn délután ötkor Újpesten vívják a bajnoki döntőt. Mindenki tudja már hónapok óta, hogy ez a mérkőzés dönti el a bajnoki cím sorsát. Reméljük, mindenki csatasorba tud állni és ezen az igazi presztízsmeccsen tudtára adják a liláknak, hogy ezen a szinten is a Fradi az úr.

2. Férfi kézilabdában szerdán Tatabányán folytatódik a bronzcsata. Ha győzünk, harmadikok vagyunk, ha kikapunk vasárnap a Népligetben még ki lehet vívni a bronzérmet.

3. Férfi futsalban hétfőn újra Berettyóújfalu az irány a bajnoki elődöntő harmadik mérkőzésén. Nem mi vagyunk az esélyesek, de talán…

4. Lipcsei Petiék vasárnap ötkor Gyirmóton vendégszerepelnek a feljutásért küzdő helyiek ellen. Nem lesz sétagalopp, az biztos.

5. Női labdarúgóink is belehúznak, ők a listavezető MTK-vak meccselnek vasárnap délután négykor idegenben.

6. Végül egy olyan akció, melyhez köze van az FTC Baráti Körnek is. Egy halásztelki szurkolótársunk kezdeményezésére az FTC Labdarúgó Zrt, az FTC Baráti Kör, az ulloi129.hu szurkolói portál és a Sport TV egy mezt kínál árverésre. Egy olyan mezt, amelyet aláírtak bronzérmes csapatunk játékosai és edzője Prukner László. de szerepel az aláírása a mezen Albert Flóriánnak, Rákosi Gyulának, Nyilasi Tibornak, Ebedli Zoltánnak, Bánki Józsefnek és Lipcsei Péternek is. A befolyt összeget egy devecseri iszapkárosult javára ajánljuk fel. Az FTC Baráti Kör a licit nyitányaként 50.000,- Ft-ot ajánlott fel a mezért. Részletek és licit az ftc.hu illetve az ulloi129.hu oldalakon. Segítsünk, ahogy csak a fradisták tudnak segíteni.

Minden pályán zúgjon a “Hajrá Fradi!”

Összeállította: Simon Sándor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS