2024. március 29. péntek

Hazatért az FTC Baráti Kör

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2012. február 1.

2011 decemberében annak örültünk, hogy Orosz Pál szavait idézve: „Hazajött a Fradi!”, azaz a labdarúgó szakosztály ismét az FTC szerves része lett.

Most örömmel számolhatunk be arról, hogy az FTC Baráti Kör is hazatért az Üllői útra. Az FTC Baráti Kör ugyanis a Fradi Vendéglő bezárása, megszűnése óta idegenbe kényszerült, különböző helyeken tartotta meg a havi összejöveteleit. Legutóbb, hosszabb időn keresztül a Práter utcai söröző adott otthont a baráti találkozóknak, amit ezúton is szeretnénk megköszönni a tulajdonosoknak, Rudasné Antal Mártának és ifj. Rudas Ferencnek.

Az évzáró összejövetelen már ismert volt, hogy a sörözőben 2012. január 1-jétől tulajdonosváltás lesz, ezért új helyszínt kell keresni. Jóleső érzés volt, hogy Kubatov Gábor és Orosz Pál az első kérő szóra biztosították, hogy az Albert Stadion Toldi terme a rendelkezésünkre áll. Így a hónap utolsó keddjén, január 31-én hazatértünk az Üllői útra. Az is nagy örömöt okozott, hogy az átlagosnál jóval nagyobb volt a részvétel.

Az összejövetelen köszöntöttük dr. Springer Miklóst 84. születésnapja alkalmából, majd meghallgattuk Hélisz József és Kis Imre beszámolóját a nagyváradi utazásról, a Partiumi Keresztény Egyetem Sportklub 5. jubileumi sportbáljáról.

Szóba került a tagsági rendszer kritikus állapota. 2011-ben mindössze 144 fizető tagja volt az ország legnépszerűbb egyesületének! Többen hiányolták a differenciált tagsági díjat és a részletfizetési lehetőséget, felmerült a pártoló tagsági rendszer bevezetésének gondolata.

Takács Tibor beszámolt az FTC Nagy Béla Hagyományőrző Társaság közgyűléséről, a tisztségekben bekövetkezett változásokról.

A találkozó kötetlen beszélgetésekkel ért véget. Február utolsó keddjén ismét találkozunk!

SzB – Balaginho

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS