2024. március 28. csütörtök

Ellenfélnézőben: Videoton FC

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. április 28.

Elkezdődött az OTP Bank Liga véghajrája, már csak 5 forduló van hátra a küzdelmekből. A mieink vasárnap 16 órai kezdettel Székesfehérvárra látogatnak, a rangadót az m1 közvetíti.

A Videoton köztudottan Magyarország egyik legerősebb csapata, irigylésre méltó tulajdonosi, szponzori és szakmai háttérrel, játékoskerettel. Ennek ellenére idén mégsem a liga megnyeréséért küzdenek (legalábbis erre már csak matematikai esélyük van), hanem a dobogó alsó foka a realitás. Noha tavaly az együttes megszerezte története első bajnoki címét, a vezetők mégis egy új, 3 évre tervezett építkezésbe fogtak, melynek végén a stabil nemzetközi szereplés a cél. Azt nem lehet tudni, hogy a tervidőszak egyharmadánál mi az elvárás, mindenesetre tény, hogy őszre nem túl sok játékos maradt a tavalyi bajnokcsapatból, télen pedig tovább csökkent ez a szám, így valóban még mindig egy alakuló gárdáról beszélhetünk. Ennek ellenére a Videoton nagyon jó játékerőt képvisel, így komoly bravúr lenne, ha idegenben tudnánk nyerni ellenük, még akkor is, ha vereséget 19 éve nem szenvedtünk Fehérváron. Ezt támasztja alá 42 internetes fogadóiroda oddsainak átlaga is: a Vidi-siker mindössze 1,44-szeres, a döntetlen 3,79-szeres, a Fradi-diadal 6,38-szoros szorzóval bír. Nem csak a presztízs és a már említett veretlenség miatt lenne különösen fontos bravúrt elérnünk, hiszen esetleges győzelmünk esetén reális távolságba kerül a néhány hete még álomnak tűnő 5. hely. Détári Lajos és a játékosok fogadkoznak, hogy a 3 pontért utazunk a közeli városba – legyen úgy!

A Vidi a téli szünet során inkább erősödött, mint gyengült. Az őszi keretből 5-en távoztak: a harmadik számú kapus, Somodi Bence Gyirmótra került kölcsönbe, Nagy Dániel szintén kölcsönbe igazolt Szombathelyre, míg Dušan Vasiljević az Újpestet, Elek Ákos és André Alves pedig külföldöt választotta. Ha végignézünk az együttesben eddig eltöltött játékperceken, akkor láthatjuk, hogy valójában csak Alves volt alapember, Elekkel és Vasiljević-csel inkább kiegészítő játékosként számolt Paulo Sousa, Somodival és Naggyal még úgy sem igazán. A brazil csatár helyére azonban rögtön két bombaigazolás is érkezett: a gólkirályi címért is harcban lévő Milan Perić Kaposvárról, a mindenki által ismert Torghelle Sándor pedig Kispestről tette át székhelyét a Sóstó mellé. Szintén a támadó szekciót erősíti a magyar szinten borsos összegért a Halitól szerződtetett fiatal tehetség, Kovács István Ádám, valamint a kecskeméti kölcsönből visszahívott Gyurcsó Ádám is. A védelem bal oldalára hoztak egy brazil futballistát, Jeff Silvát, aki azonban az első tavaszi fordulót leszámítva még meccskeretbe sem került, a következő szezontól pedig a Kovácshoz hasonlóan szintén nagy ígéretnek tűnő Haraszti Zsolt is piros-kék mezt ölt, így láthatjuk, hogy tényleg vannak olyan játékosok, akikre lehet később építeni.

A két gárda nem bővelkedik exekkel, Somodi Bence és a mieinktől Csizmadia Csaba eligazolásával már csak az amúgy (játékosként) szintén partvonalon kívüli Végh Zoltán maradt egyedül, aki magára húzta a másik mezét.

Ahogy azt a videotonos sárga és piros lapokat bemutató táblázatból is kiolvashatjuk, eltiltás csak egy ízben nehezíti Sousa mester dolgát, a Zalaegerszegen kiállított Vaskó Tamásra nem számíthat ellenünk a portugál edző. Álvaro Brachi sérüléssel bajlódik, ám rajtuk kívül a legerősebb csapattal készülhet ellenünk a Vidi, így várhatóan a követkető kezdővel állnak fel:

Tujvel – Szolnoki, Caneira, Vinícius, Sánchez – Tóth B., Mitrović – Oliveira (Gyurcsó), Sándor Gy., Walter (Gosztonyi) – Nikolić (Torghelle)

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Takács Gábor írta:

    Nagyon bízom a “meglepetésben “. Azért írom így, idézőjelben, mert szerintem a FRADI győzelme Magyarországon soha nem számíthat és nem is számít meglepetésnek.

    Hozzászólás ideje: 2012. április 29. 13:58

HOZZÁSZÓLÁS