2024. április 19. péntek

Ellenfélnézőben: PMFC-Matias

Szerző: Simon József Bejegyzés ideje: 2012. augusztus 3.

PMFCÚjabb hétvége, újabb bajnoki forduló az OTP Bank Ligában: csapatunk ezúttal Pécsre utazik. A távoli helyszínen szombat este 20:45-kor kezdődik a mérkőzés, ami nagyon jó a kánikula, kevésbé jó a hazautazás szempontjából. Aki mégis a tévét választaná, az kapcsoljon a Sport1-re!

A PMFC-Matias üde színfoltja az NB1-nek, egyike azon kluboknak, ahol teljes anyagi biztonságról szólnak a hírek, erre a dúsgazdag Matyi Dezső személye a garancia. Szakmailag azonban meglehetősen vegyes szezonon vannak túl, hiszen a nehézkes feljutás után egy kiváló őszt produkáltak Mészáros Ferenc vezetésével: a téli szünetben a 6. helyen vesztegelt a csapat, reális eséllyel küzdve az Európa Ligáért – csak az a fránya második félév ne lett volna…  Megdöbbentő adat, hogy a tavasszal rendezett 13 fordulóban a pécsiek megszerzett 6 pontját és -15-ös gólkülönbségét még a Vasas és a ZTE is túlteljesítette, így az EL helyett a végén már inkább a visszapillantó tükörbe kellett nézegetniük: végül mögöttünk zártak a 12. pozícióban. Nem csoda hát, hogy Matyi Dezső gyökeres változásokra szánta rá magát: neves vezetőedzőt szerződtetett a Mecsekaljára Supka Attila személyében, és igencsak nagy mozgás mutatkozott a játékoskeretben is.

Több mint egy kezdőcsapatnyi mennyiségű futballista távozott: nem tartottak igényt Vlado Marković, Marko Marović, Holczer Ádám, Sabin-Cosmin Goia, Irakli Kvekveskiri, Andorka Péter, Goran Paracki, Regedei Csaba, Simonfalvi Gábor, Ellis Samuel Ato, Marko Šćepanović és Nenad Todorović szolgálataira, továbbá a kölcsönből visszaérkező Pintér Attila, Eszlátyi István, Pákolicz Dávid és Gyánó Szabolcs talpára is útilaput kötöttek. Akadtak azonban olyanok is, akik kölcsönből visszatérve újra bizonyítási lehetőséget kaptak: Wittrédi Dávid, Zsdrál Miroszláv és Fodor Ferenc tartozik ebbe a körbe, mellettük pedig természetesen számos új szerzeményt köszönthettek a szurkolók. A legnagyobb fogás talán a sokszoros válogatott Bodnár László, de Leon Panikvar, Miroslav Grumić és Szatmári Lóránd neve is jól cseng a magyar futballbarátok számára. Sokat várnak az 1860 Münchentől szerződtetett nigériai Eke Uzomától is, valamint a Supka Attila által a Honvédtól átcsábított Horváth Adrián, Jean-Baptiste Akassou és Sánta András is izomosítja az együttest, míg a védelemben a cseh Jiří Krejčí és a montenegrói Slobodan Lakićević is bővíti a választási lehetőségeket.

A fentiek alapján kijelenthető, hogy vélhetően sokat erősödött a Pécs a tavalyi csapathoz képest, ám nagy kérdés, hogy az edzőváltás és a hatalmas játékos-fluktuáció után mennyire keltik majd összeszokott társaság benyomását a 2. fordulóban. A nyitányon mindenesetre idegenbeli győzelmet tudhatnak magukénak Pakson egy gólzáporos mérkőzésen, melyen a 92. percben egy bombaszabadrúgással hoztak le 3-2-re. A mieink az első félidőben sziporkázó, a második félidőben meglehetősen akadozó játékkal végül csak 1-1-re végeztek a Kecskeméttel, így az előjelek és a hazai pálya előnye is a PMFC mellett szólhat. A bukmékerek is hasonlóan látják: 35 nemzetközi fogadóiroda oddsianak átlaga alapján a hazai siker 2,26-szoros, a döntetlen 3,19-szeres, a ferencvárosi diadal 2,80-szoros szorzóval bír.

Jó hír szurkolóink számára, hogy Somália játékengedélye megérkezett, így a brazil támadó bevetésre kész, ellentétben a piros-feketéknél Szatmári Lóránddal és az augusztus végéig eltiltott Leon Panikvarral. Nálunk a KTE ellen kiállított Mark Otten kénytelen a lelátóról nézni a tásakat. A két csapat várható összeállítása a következő:

PMFC: Dibusz – Bodnár (Fodor), Lantos, Krejčí, Zeljkovič – Uzoma – Horváth A., Wittrédi, Demjén – Bajzát, Grumić

FTC: Jova – Jovanović, Grúz, Klein, Sváb – Gyömbér, Čukić – Alempijević, Böde, Somália – Máté

Hajrá Fradi!

Simon József

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS