2024. március 28. csütörtök

Tartalmas baráti találkozó

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. február 27.

Az FTC Baráti Kör februári összejövetelére Hélisz József főtitkár nagyon gazdag programot szervezett.

FTCBK20130226 014aA találkozó kezdetén, a hagyományoknak megfelelően, Szántay Balázs elnökségi tagot köszöntötték 65. születésnapja alkalmából, aki Rudas Ferenc elnöktől megkapta a Baráti Kör címérével díszített nyakkendőtűt.

Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke beszámolt arról, hogy részt vettek a nagyváradi Partium FC idén is megrendezett jótékony célú sportbálján.

Elmondta, hogy a Fradi most is milyen népszerűségnek örvend Nagyváradon, az ajándékok és a tombolatárgyak rendkívüli sikereket, örömöt jelentettek.

Ezt követően Kubatov Gábor, az FTC elnöke, tájékoztatást adott a stadionépítés jelenlegi helyzetéről, az új létesítmény tervezett funkcióiról. Optimistán várjuk a szép tervek megvalósulását.

FTCBK20130226 024aAz FTC Baráti Kör tiszteletbeli tagja oklevelet vehette át Csalami Mária, aki 1976-tól a mostani nyugdíjba vonulásáig látta el a titkárnői feladatokat az Üllői úton.

Hűséges munkáját Rudas Ferenc méltatta. Marika pedig meghatottan azt mondta el, hogy milyen nagy megtiszteltetés volt számára kedvenc egyesületét, a Fradit szolgálni, és milyen szerencséje volt, hogy a munkája és a hobbija egybeesett. Megígérte, hogy ezentúl is kint lesz minden meccsen, s találkozhatunk vele.

FTCBK20130226 035aAz összejövetel csúcspontját Ricardo Moniz megjelenése jelentette. Örömteli, hogy a Fradi labdarúgócsapatának vezetőedzője és segítője, Máté Csaba, a Baráti Kör vezetőségének meghívására azonnal igent mondott. A Mester minden szavából az igazi profizmus, a labdarúgás iránti szerelem sugárzott. Nagy öröm számára, hogy a nagy futball-hagyományokkal rendelkező Magyarország legnépszerűbb csapatánál dolgozhat. Sok a feladat az első csapatnál, ki kell alakítani a látványos, a közönséget szórakoztató stílust, de nagyon fontosnak tartja az utánpótlással való foglalkozást is. (Erről meggyőződhettünk a Fradi első utánpótlás konferenciáján elhangzott előadásából, majd az azt követő bemutató edzésből.) Hangsúlyozta az egyesületen, a csapaton belüli egység fontosságát, de szükségesnek tartja az egyéniségek, a példaképek szerepét is. Beszámolt a csapat új játékosairól, a sérültek állapotáról. Elmondta, hogy ha nincs rendkívüli sérüléshullám, akkor a csapat, mivel szinte minden posztra rendelkezésre áll két játékos, elérheti a nagy célt, a nemzetközi kupaszereplést jelentő pozíciót. Ehhez hozzájárulhat a szurkolók támogatása, biztatása. A résztvevők bizalmukról biztosították a holland szakembert, és optimistán várják a derbit!

Az összejövetel kötetlen beszélgetéssel, közös fotózással zárult. Hajrá Fradi!

SzB
2013. február 26.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS