2024. április 27. szombat

Búcsú a régi Albert-stadiontól

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2013. március 28.

BKbucsu1Az FTC Baráti Kör utolsó összejövetele a Toldi teremben
2013. 03. 26.

A búcsú több lépésben játszódott le. Az FTC Baráti Kör tagjainak többsége részt vett a stadion hivatalos búcsúrendezvényén. A kolozsvári CFR elleni barátságos mérkőzés keretében ünnepélyesen búcsúztatott régi játékosokat, Balog Zoltánt, Dragóner Attilát, Keller Józsefet, Lipcsei Pétert, Lisztes Krisztiánt és Rósa Dénest az FTC Baráti Kör vezetői, Rudas Ferenc elnök, dr. Springer Miklós alelnök és Hélisz József főtitkár is köszöntötte és megajándékozta.

A márciusi összejövetel szomorú eseménnyel kezdődött. A megjelentek egy perces néma felállással emlékeztek a közelmúltban elhunyt nagyszerű fedezetre, Szabó Lászlóra.

BKbucsu2A régi Albert-stadiontól való búcsúzás történelmi visszatekintéssel kezdődött. Dr. Som Ferenc nagyon tartalmas összefoglalót tartott az eddigi Fradi pályákról, a Soroksári útitól, az 1911-ben átadott falelátós Üllői úti pályán keresztül a most búcsúzó, 1974-re elkészült Albert-stadionig. Mivel az utóbbi építésében hatékonyan részt vett, így érthető, hogy a sok szép emlék hatására egy kicsit szomorú a pálya elbontása miatt, de reméli, hogy a korszerűbb stadion megnyitóján is jelen tud venni.

Az új stadion tervéről, a méreteiről és a tervezett funkcióiról, a bontás és az építkezés ütemezéséről egykori játékosunk, Szekeres Tamás projektfelelős adott tájékoztatást. Elmondta, hogy az új Albert-stadion Európa egyik legkorszerűbb létesítménye lesz. Az ünnepélyes alapkő letételére 2013. március 28-án kerül sor, és a létesítménynek 2014 augusztusának végéig kell elkészülnie. A határidő meglehetősen szűknek tűnik, de a bontási és építési munkák párhuzamos végzésével tartható lesz.

Az összejövetel végén a jelenlevők egy közös fényképezéshez levonultak a Springer szoborhoz, hogy így vegyenek búcsút a stadiontól és a fényképpel maradandó emlékhez jussanak.

CSOPORTKÉP 1 küldésre

CSOPORTKÉP 2 küldésre

A Baráti Kör következő találkozója már új helyszínen lesz, amelyet a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület biztosít a székhelyén, az V. kerület, Bécsi u. 1. szám alatt. Az összejövetel időpontja: 2013. április 30. 15 óra.

SzB

A végére ugorhat és hozzászólhat.

2 hozzászólás

  1. dr. Gyimesi András írta:

    Tisztelt Baráti Kör! Nagy öröm számomra, hogy a Baráti Kör egyre inkább megkerülhetetlen kapcsolat az egykori legendák, a szurkolók és a klub mai képviselői között. A Kör nyilvánvalóan nem képviselhet minden szurkolói csoportot, de meglátásom szerint megnyilvánulásai, befogadó és nem kirekesztő magatartása miatt is egyre több szurkoló tartja hiteles és fontos képviselőjének. A Kör vezetői és tagjai letéteményesei és hordozói annak a családi miliőnek, ami a Fradit hagyományosan jellemzi. Minden eseményen képviseli a szimpatizánsokat, felelősen hallatja a a hangját a Fradiért. Köszönet érte, remélhetőleg mindez a támogató tagság létszámának növekedésében is tükröződik majd.
    A Stadion bontása kapcsán van még egy gondolatom, talán kérésem is, ha közbenjárás szükséges. Az Üllői út felőli járdán elhelyezett “sétány” nevesített tégláinak tervezett sorsát nem ismerem. Nagy sportolóink neve mellett olyan ismert és ismeretlen szurkolók névjegye is szerepel, akik büszke örömmel jelezték befizetésükkel, hogy a Fradihoz tartoznak. Őszintén remélem, a felület nem kerül szanálásra, találnak számára megfelelő helyet (akár a stadionon belül, vagy a Rapid Wien-hez hasonló megoldással, ahol a stadion Shop-jának külső falán helyeztek el hasonló téglákat), mert eddig méltatlanul a Készenléti Rendőrség “állomásozott” rajta, vagy a kukák gyűjtőhelyéül szolgált. Kérem a Baráti Kör vezetését, amennyiben mód van rá, keresse az ügyben felderíthető illetékest és támogassa ezt a szurkolói kérést. Fradista baráti üdvözlettel dr. Gyimesi András

    Hozzászólás ideje: 2013. április 1. 09:50

  2. Simon Sándor írta:

    Tisztelt Gyimesi Úr!

    Elismerő szavait köszönjük. Felvetésére válaszolva pedig – szerencsére – azt tudjuk írni, hogy nyitott kapukat dönget. Az utolsó székházbeli ülésen elhangzott az Ön kérdése, amire Szekeres Tamás, az új stadion építéséért felelős fradista projektfelelős elmondta, a tégláknak mindenképp helye lesz az új létesítményben.

    Fradista üdvözlettel:

    Simon Sándor

    Hozzászólás ideje: 2013. április 1. 16:46

HOZZÁSZÓLÁS