2024. április 26. péntek

Újra a klubban a Baráti Kör

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2013. június 26.

E hét kedden, június 25-én tartotta a Baráti Kör szokásos utolsó keddi összejövetelét, méghozzá újra a klubban. Mindez azt jelenti, hogy sokadszor is hazatértünk. Új helyünk a népligeti ideiglenes FTC székházban, a szépen berendezett I. emeleti múzeumi helységben található. Terveink szerint ez lesz az új Albert stadion felépültéig összejöveteleink helyszíne. Az összejövetelről Jozsó tudósított.

IMG_4555Elsőként Rudas Ferenc elnök köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Hermány Csaba vette át az Elnökség által neki adományozott örökös tagsági oklevelet. IMG_4562A másik köszöntött Raffa György volt, aki 75. születésnapja alkalmából Baráti Kör jelvényes nyakkendőtűt kapott.

IMG_4577Nem múlhat el összejövetel meghívott vendég nélkül. Ezúttal Sivadó Jánost, egykori válogatott tornászunkat köszönthettük, aki Ausztriából érkezett hozzánk. Röviden beszélt pályafutásáról, edzőjéhez, Vígh Lászlóhoz és tornász-társához, Magyar Zoltánhoz fűződő emlékeiről, majd az ausztriai edzőségéről. Megtudtuk tőle, hogy a Sivadó-vándor voltaképpen ugyanaz mint a Magyar-vándor, csak ellenkező irányú. IMG_4584Elmondta, hogy milyen nagy hátrány érte azért, mert katonai behívásakor nem volt hajlandó a Honvédba vagy a Dózsába igazolni, így tényleges katonai szolgálata alatt nem volt módja magas szinten sportolni. Meghatottan beszélt fradizmusáról, a tőlünk kapott Baráti Kör jelvényt azonnal zakójára tűzte.

IMG_4581Ezt követően Hélisz József főtitkár beszámolt arról a látogatásról, amelynek során a magyar küldöttség javasolta a beregszászi stadionnak átnevezését, dr. Kalocsai Géza Stadionra. Majd dr. Spriger Miklós alelnök, az orosházi emlék-ünnepség résztvevőjeként elmondta, hogy közel 70 év után lejátszották az akkori hadihelyzet miatt elmaradt Orosháza-Újvidék futball-meccset, igaz most az öregfiúk csapatai.

Felvetődött, hogy az FTC Baráti Kör a Tempó Fradi Alapítvánnyal közösen kezdeményezze, hogy egyre több helyen vegyék fel a stadionok, sportcsarnokok, sportlétesítmények az ott született vagy nevelkedett élő vagy már meghalt neves fradista spotolók nevét. Biztosak lehetünk benne, ez a felvetés a jövőben több helyen konkrét kezdeményezés lesz!

Az összejövetel szokás szerint kötetlen baráti beszélgetésekkel ért véget.

Fotók: Sas Gábor

A végére ugorhat és hozzászólhat.

1 Hozzászólás

  1. Takács Gábor írta:

    Igen, MINDEN FRADISTA emlékét ápolni kell. Névadással, évfordulók megünneplésével stb.
    A Baráti Kör minden tagjának, az egész FRADI-családnak szép nyarat kívánok!

    Hozzászólás ideje: 2013. június 30. 14:24

HOZZÁSZÓLÁS