2024. március 19. kedd

73 évvel ezelőtt született Albert Flórián

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2014. szeptember 16.

DSCN5167-a73 évvel ezelőtt született Albert Flórián az FTC és a magyar labdarúgás egyetlen aranylabdás futballistája. Ebből az alkalomból a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület emléktábla avató ünnepséget szervezett a IX. kerület, Hurok utca 7 számú ház falánál, ahol Albert Flórián egykoron lakott.

Az ünnepségen beszédet mondott Takács Tibor, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke, dr. Bácskai János, Ferencváros polgármestere. Mindketten Albert Flórián nagyságát hangsúlyozták, s reményüket fejezték ki, hogy lesz még aranylabdás játékosa hazánknak, csak az időpontban nem tudtak megegyezni.

DSCN5170Az emléktáblát megkoszorúzta dr. Bácskai János polgármester, az FTC Baráti Kör nevében dr. Springer Miklós alelnök és Hélisz József főtitkár, az FTC Labdarúgó Zrt. képviseletében Orosz Pál vezérigazgató, a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület nevében Takács Tibor elnök és dr. Fenyvesi Máté, az egykori játékostárs.

A kis ünnepségen az MLSZ részéről Sipos Jenő szóvivő vett részt, a családot Albert Magdolna, a „Császár” lánya képviselte, jelen volt több játékostárs, barát, szurkoló és a ház lakói.

A Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület Bécsi utcai székhelyén baráti találkozó keretében, ifj. Albert Flórián jelenlétében, emlékeztek meg a felejthetetlen Flóriról.

SzB
2014. szeptember 15.

DSCN5183DSCN5186

Az eseményről a ferencvárosi televízió munkatársai is tudósítottak:

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

  1. Takács Gábor írta:

    Számomra ÖRÖKRE A LEGNAGYOBB marad

    Hozzászólás ideje: 2014. szeptember 18. 16:31

  2. lacimadár írta:

    Számomra is a LEGNAGYOBB marad, akit valaha láttam … de egy fradista, ha megnyúznák, se tudná megmondani, hogy Sárosi vagy Albert volt a nagyobb … talán egyik sem, hanem mindkettő A LEGNAGYOBB volt a maga korában … ifjúkoromban kolosszális zseniket láttam … Pelé, Gerson, Garrincha, Jairzinho, Tostao, Charlton, Best, Eusébio, Amancio, Suarez, Mazzola, Rivera, Riva, Beckenbauer, Overath, Müller, Cruyff … számomra sosem volt kérdés, hogy a CSÁSZÁR ( a mi Császárunk) mindnél nagyobb volt … pedig nálunk is volt Varga Zoli, Göröcs, Tichy … hogy csak az akkori LEGESLEGNAGYOBBAKAT említsem … Ő mégis kiemelkedett mindenhol, minden közegben … Ő tényleg a CSÁSZÁR volt … valószínűleg a történelem egyetlen császára, aki sokszor busszal vagy villamossal, a szurkolókkal együtt ment ki a meccsre … ALBERT FLÓRIÁN!!! EZT a nevet csak csupa nagybetűvel szabadna leírni! Jó lenne, ha ezt a Tudományos Akadémia is megjegyezné … “A” Flóri miatt még a helyesírási szabályokat is meg lehetne változtatni … AZ a hatás, amit ő több, mint 15 millió magyarra gyakorolt … Istenem … lesz még valaha hozzá fogható magyar játékos????

    Hozzászólás ideje: 2014. szeptember 20. 18:48

HOZZÁSZÓLÁS