2024. március 29. péntek

Megemlékezések sorozata

Szerző: SzB Bejegyzés ideje: 2018. december 4.

December 3-án az FTC képviselői, a Fradi Múzeum munkatársai és az FTC Baráti Kör tagjai szoros időrend szerinti programokon vettek részt Budapest különböző pontjain.

Elsőként a Groupama Aréna volt a találkozó helyszíne. A kereken 30 éve elhunyt dr. Lakat Károlyról és a 10 éve, pontosan 2008. november 23-án, meghalt dr. Dékány Ferencről emlékeztek meg a róluk elnevezett skybox-ok előtt. Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője emlékezett meg a két kiváló labdarúgó, majd edző, illetve sportvezető életútjáról, ezt követően a jelenlevők felelevenítették a legendáinkhoz kapcsolódó személyes emlékeiket.

December 3. az FTC labdarúgásának születésnapja. A 118. születésnapon két helyszínen tartottak koszorúzást. Először a Soroksári úton, a Ferencváros első pályájának helyszínén, a 2015 tavaszán felállított emlékműnél, majd a Bakáts téri emléktáblánál. Az előbbi helyen Tobak Csaba emlékezett meg az alapító ősökről, az utóbbin Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója ünnepi beszédében a futballcsapatunk sikereit, a kezdetektől a napjainkig, sorolta fel.

A szavak helyett a továbbiakban beszéljenek a képek.

SzB
2018. december 3.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS