2024. április 17. szerda

Elmaradt a koszorúzás

Szerző: Admin Bejegyzés ideje: 2019. december 3.

December 3-án az FTC képviselői és az FTC Baráti Kör tagjai szerették volna megkoszorúzni a Bakáts téri emléktáblát. A koszorúzás elmaradt.

December 3. az FTC labdarúgásának születésnapja. Ezt az ünnepet, a megemlékezést, a koszorúzást hiúsította meg az, hogy az emléktáblát valaki vagy valakik összefirkálták. Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője, az FTC Baráti Kör jelenlévő tagjai felháborodva, döbbenten álltak a Bakáts tér 14. szám, az önkormányzat épülete előtt. Úgy döntöttek, kiállnak az elnök, Kubatov Gábor mellett és ezúttal nem helyezik el a koszorút megrongált emléktáblán. Úgy tudjuk, az FTC feljelentést tesz az ügyben. Fel vagyunk háborodva a történtek miatt.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

2 hozzászólás

 1. Halász írta:

  Ez gyalázat. Hova jutunk, ha ilyen a Ferencváros Polgármesteri Hivatal épületénél megtörténhet.

  Hozzászólás ideje: 2019. december 3. 21:50

 2. zsili írta:

  A Fradi labdarúgó csapatának játékjogát 1944 őszén a Szálasi vezette nyilas éra alatt felfüggesztették, mert nem választotta meg elnökének a nyilas Jaross Andort, akit a Népbíróság a II.világháború után aztán halálra ítélt.
  A Rákosi vezette kommunista éra alatt az 50-es évek elején az FTC nevét megváltoztatták, színeit elvették. A rendszer névadóját saját elvtásai 10 év múlva Szibériába száműzték.
  Az FTC minkét gyalázatot túlélte.
  Remélem, hogy a nemrég hatalomra került Bp. IX. kerületi Önkormányzat pl. a kamera felvételek alapján azonosítani fogja a tettet elkövető bűnözőt és azt követően a rendőrség, az ügyészség és a bíróság oda fogja juttatni, ahová való, a börtönbe.
  A Fradi pedig ezt az aljas tettet is túl fogja élni, mert “Fradi volt, Fradi lesz míg a földön ember lesz!”

  Hozzászólás ideje: 2019. december 4. 19:38

HOZZÁSZÓLÁS