2024. április 25. csütörtök

Elbúcsúztunk Horányi Ervintől

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2022. május 6.

2022. május 4-én a Rákoskeresztúri Új Köztemető szóróparcellájában búcsúztatták az egybegyűltek, köztük a Fradi család tagjai is Horányi Ervint, a Baráti Kör és a Rudas Rend közelmúltban elhunyt tagját.

Ervin tudta, hogy beteg, azt is tudta, hogy el kell hagynia ezt a világot. Ezért aztán készült erre az alkalomra, még a temetését is pontosan megrendezte, ahogy egész életében kereste a rendet és a harmóniát.

Életében két család játszotta a főszerepet, a saját családja és a sokak által emlegetett Fradi-család. Mindkettőért sokat tett, ahol tudta, segítette őket. A Fradit illetően a búcsúztatáson Havasi Mihály megemlítette, hogy amikor a futballcsapat legtragikusabb pénzügyi éveiben, mint technikai vezető sehonnan sem tudta előteremteni a csapat fizetését, akkor két alkalommal is jött Ervin és segített. Az akkori lehetőségein talán túlmutató módon is, de gyorssegélye révén megoldotta a problémát. Ekkora tehető az az időszak is, amikor az általa vezetett cég támogatása nagyban hozzájárult a női kézilabda szakosztályunk fennmaradásához.

A Baráti Körben főtitkárnak választottuk, amely munkát óriási lelkesedéssel és a rá jellemző alapossággal végezte, miközben már súlyos egészségügyi problémákkal küszködött. Sajnos, ezek a problémái végül elvezettek a búcsúhoz. Egy olyan rendhagyó búcsúhoz, ahol a hangszórókból a távozó saját versei és szavai szóltak.

Ő elbúcsúzott, mi is elbúcsúztunk tőle. Isten áldjon Ervin, emléked köztünk marad, őrizzük, míg a mi búcsúnk ideje is el nem jön!

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

1 Hozzászólás

  1. Hélisz József írta:

    Kedves Ervin!

    Amióta Rudas Ferenc korábbi labdarúgó csapatkapitányunk létre hozta Rudas-rendet már több rendtársunk eltávozott közülünk. Különösen szomorú az, hogy személyedben egy olyan rendtársunk hagyott itt bennünket, akit egy eltávozott helyére választottunk.

    Tudom, hogy Neked, az igaz fradistának milyen sokat jelentett a Rudas-rend tagjának lenni. Mi is gazdagabbak lettünk azzal, hogy csatlakozhattál közénk.

    Nyugodj békében, emléked megőrizzük!

    Hozzászólás ideje: 2022. május 8. 11:36

HOZZÁSZÓLÁS