2024. július 22. hétfő

Szepeshelyi Istvánra emlékeztünk

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2023. szeptember 15.

Az FTC Baráti Kör nem feledi halottait. Prohászka János, a Baráti Kör elnökségi tagja ötlete volt, hogy alkalomadtán Hévízen, a köznyelvben csak Fradi-templomnak nevezett helyen emlékmisén is gondolhatunk rájuk, imádkozhatunk értük.

Így volt ez 2023. szeptember 14-én is, amikor ebben a templomban mondattunk misét  a tavasszal elhunyt Szepeshelyi Istvánra, emlékezve.

A gyászmise elején Kiss László esperes úr néhány szóval megemlékezett az elhunytról.

Szepeshelyi István 1945. július 28-án született Budapesten. Fiatal kora óta vérbeli fradista volt, lényegében nem volt olyan ferencvárosi érintettségű sportesemény, amelyen ne vett volna részt személyesen, legyen szó labdarúgásról, kézilabdáról vagy jégkorongról. Több sportolóval is szoros, baráti kapcsolatot ápolt, bármikor számíthattak a támogatására. 1986 és 2000 között az FTC jégkorong szakosztályának elnökhelyetteseként dolgozott. A rendszerváltást követően építési vállalatán keresztül támogatta a jégkorong-szakosztályt, jelentős részt vállalva így abból, hogy a korábbi szakmai munka folytatódhatott, és a felnőtt férfi csapat az 1990-es években bajnoki címek sorát nyerhette el.Visszavonulását követően sem szakadt el a Fradi jégkorong-szakosztályától, ugyanis folyamatos vendége és szurkolója volt keresztunokája, az FTC U14-es csapatában védő Varga Dorián mérkőzéseinek. A fiatal kapus mindig kikérte véleményét, ő pedig készséggel látta el tanácsokkal. Emellett szívügye volt a női jégkorong-válogatott is, amelynek minden mérkőzésére kilátogatott, világversenyekre is utazott velük, sokat segített a csapatnak a fejlődésben.

2023. március 19-én hunyta le szemeit, április 18-án a Budafoki temetőben temették el. Az ő lelki üdvéért mutatjuk be ezt a szentmisét.

Nem voltunk sokan, ám akik ott voltunk, megcsodáltuk a szépen karbantartott templomot, benne a valóban egyedülálló, Fradi relikviákat kiállító vitrint, emlékeztünk, beszélgettünk. Ez a hely valóban egybefonja az áhítatot a fradista elkötelezettségünkkel, tényleg egyedülálló. Hisszük, Szepeshelyi István is elégedetten mosolygott ott fenn sok-sok sportbarátja gyűrűjében.

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

HOZZÁSZÓLÁS