2017. április 24. hétfő

Az FTC Baráti Kör új megjelenésű hivatalos honlapja

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. november 11.

ftc-bk-logo_ujHűséges olvasóinkkal három napja tudattuk a hírt, hogy új időszámítást kezdünk. Persze, a szerkesztőség tagjai ennél jóval régebben dolgoztak azon, hogy ez bekövetkezhessen.

És most, átnyújthatjuk az olvasóknak ezt a virtuális képes magazint, amit stílszerűen igyekeztünk a saját színeinkbe öltöztetni. Magazint szerettünk volna létrehozni, annak minden adottságával együtt. Így vannak és lesznek színes képek, sőt az internet adta lehetőségeket kihasználva videók is.

A jeles nap alkalmából engedtessék meg egy rövid történelmi visszatekintés.

FTCbkLOGOAz első emlékezetes dátum 2009. január 26-a volt, amikor a wordpress közösségi oldalán, ftcbk előtaggal megjelentünk. A sebtiben összerakott fejléccel jelezni szerettük volna, hogy a múltból a mába ívelően kívánunk foglalkozni a Fradival. Az induláshoz a cikkeket az általam korábban, más helyen publikált anayagok jelentették.

Logo2Aztán szép lassan szaporodott a fejlécben a miniportrék száma, hiszen a Fradi története szerencsére tele van említésre méltó legendákkal. De ezzel együtt a honlapot készítő lelkes aktivisták száma is gyarapodott, így napról napra több és több, más és más szempontból érdekes információval tudtunk szolgálni.

FTCBK_eu_logo2009. május 4-én új helyen, új fejléccel jelent meg a honlap. Az újdonság nem elsősorban a fejlécben volt, sokkal inkább abban, hogy a szerkesztők új tartalomban gondolkodtak, el lehetett hagyni a wordpress szót a címből.

logoeredetiAz új tartalmat nem sokkal később egy jóval igényesebben elkészített fejléc is reprezentálta, amelynek közepén már az addigra megalkotott Baráti Körös címer volt látható, a két oldalán pedig a múltat és a jelent képviselő játékosok. Így dolgoztunk egészen 2009. október 8-ig, amikor egy szűkszavú közlemény tudatta az olvasókkal, hogy szerkesztési okokból az addig készített oldal kettévált. Az addig megalkotott hivatalos jelvényekkel és fejléccel az FTC Baráti Kör hivatalosnak elfogadott oldala visszaköltözött a kezdeti helyére.

headMár akkor is jeleztük, mindezt csak átmeneti állapotnak tekintjük, hiszen az időközben sokszínűvé vált célkitűzéseink megvalósításához a közösségi oldal sémája szűkösnek bizonyult. Már akkor regisztráltattuk az új címet (www.ftcbaratikor.hu) és elkezdtük az új honlap fejlesztését. A mai napig mindezt párhuzamosan csinálva a régivel. De ma, 2009. november 11-én új fejezetet nyithatunk.

Természetesen minden korábbi cikkünket áttelepítettük ide, azok továbbra is olvashatók. A mozgó ajánlómezőkkel jobban fel tudjuk hívni a figyelmet egy-egy cikkre vagy témakörre, amit igyekszünk is majd kihasználni. A cikkek és a témakörök több helyről is elérhetők, egyrészt a fejléc feletti és alatti kattintható (lehulló menükkel működő) sávokból, másrészt a mozgó ajánló képeire kattintással (ekkor külön ablakban nyílik meg a cikk). De ugyanezt a célt szolgálja a nagy képekkel díszített “Ajánlott híreink” rovat is, melyek között az olvasó tud a nyilakra kattintva lépdelni.

A honlap egyik nagy újdonsága az “FTC Baráti Kör TV”-nek nevezett ablak, melybe tematikusan töltünk videókat, amelyek közül tetszés szerint választhat az érdeklődő olvasó, akár a nyilakkal lépdelve, akár a videó alatt mozgó bélyegképekre kattintva. Ezt az ablakot egy kattintással teljes képernyőssé is lehet tenni, hogy aki éppen nem akar olvasni, az nyugodtan merüljön el az ajánlott klipek tengerében. Nyitányként a Fradival foglalkozó indulókat, lelkesítő dalokat és diadalmasan megvívott meccsek összefoglalóit tettünk fel.

A honlapon lefelé haladva bal-, majd jobb oldalon is négy-négy mezőben témaajánló van. A baloldaliban mezőkben egy-egy kiválasztott kategória legutolsó, kattintható bejegyzése látható, a jobboldaliakban pedig egy-egy kattintható állókép, amely a fölé vagy alá írt szövegnek megfelelő témák kezdőlapjára visz. Ez alatt egy keresőmezőbe bármely szóra kereshetünk, és ha a honlapon van olyan szó vagy kifejezés, akkor csokorba gyűjtve megjeleníti az azt tartalmazó cikkeket.

Még lejjebb található az a terület, ami gyakorlatilag eddig az oldalt jelentette. A legfrissebbtől visszafelé haladva egyenként megtalálhatók a bejegyzések. Tehát, aki ezt megszokta, annak sem kell egyelőre a szokásain változtatnia.

Az oldalsávban, a keresőmező alatt három lehulló menü található, egy a legolvasottabb, egy a havi archívumnak, egy pedig a legfrissebb híreknek. Ezek alatt megmutatjuk az utolsó hozzászólókat (akinek van, képpel, de mindenképp névvel) és hogy melyik cikkhez szóltak hozzá. Alattuk a honlap összes bejegyzése a kategóriák szerint csoportosítva látható, azzal a számmal, amely jelzi, hogy az adott témában hány cikkünk jelent már meg. Még lejjebb pedig az FTC hivatalos honlapjának és a szakosztályainak a kattintható internetes elérhetősége található.

Ezt a sávot a jövőben új és új ötletekkel kívánjuk még gazdagítani.

Végül, mindezek alatt található az oldal “lábjegyzete”, amely röviden bemutatja a szerkesztőséget, véletlenszerűen (minden frissítésre más és más kínálattal) válogat a bejegyzések között, illetve itt is felsorolja az utolsó hozzászólókat, ezúttal minikép nélkül, de a hozzászólásuk első részének idézésével.

Aki a nagy bolyongásban esetleg “eltévedt”, az nyugodtan menjen vissza az oldal tetejére, ahol a fejléc feletti sáv első gombja a “KEZDŐLAP”, annak megnyomása visszavezeti a kályhához.

Egyelőre ennyit az oldalról, az igazi úgyis az lesz, ha mindenki maga fedezi fel annak rejtelmeit és lehetőségeit, amiket napról napra igyekszünk majd a lehető legjobban kihasználni. Ha bárkinek ötlete, javaslata van, az ne habozzon, akár hozzászólásként, akár email-ben írja meg részünkre ( ftc.barati.kor@gmail.com ).

Azt is kérjük, hogy írjanak és küldjenek részünkre írásokat, amelyeket, ha azok egybevágnak célkitűzéseinkkel, mindenképpen megjelentetünk. Legyen ez a honlap az internet virtuális terében egy igazi klub, ahol a Fradisták a Fradisták között jólérzik magukat.

Kellemes böngészést, jó szórakozást kívánunk! Érdemes a hangszórókat is bekapcsolni, mert a cikkeken belül is elhelyeztünk hangos csatolmányokat (például Tibu legújabb nagyszerű cikkénél, amely Máté Péterről szól).

A szerkesztőség nevében: Simon Sándor

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

5 hozzászólás

 1. Trenton írta:

  Kedves Szerkesztők!

  Kívánok Nektek ezen az oldalon is további sikeres és tartalmas munkát, a megújult környezet remélem hozzám hasonlóan elnyeri minden idelátogató tetszését!

  Trenton

  Hozzászólás ideje: 2009. november 11. 11:29

 2. KBalu írta:

  Kedves Sanyi és szerkesztők!

  Nagyon szép az új honlap. igényes, és a Fradihoz illő profil, valamint színvilág. További sok sikert kívánok nektek!

  Üdv,
  Balázs

  Hozzászólás ideje: 2009. november 11. 12:22

 3. Langren írta:

  Kedves Szerkesztők!

  Fogadják őszinte elismerésem!

  Örömmel tölt el, hogy eme lap méltén képiseli a hőn szeretett klubbunk múltját, jelenét, és jövöjét.
  Én hiszek abban, hogy a FERENCVÁROSI szív eme honlap látogatatáskor is az emberekben mégnagyobbat dobbani fog…
  Mert a FRADI volt, a FRADI lesz.
  Mindörökké!

  További eredményes honlapszerkesztést és szép napot kívánok!
  Egy fradista Debrecenből.

  Hozzászólás ideje: 2009. november 11. 12:52

 4. Tcsatársor írta:

  Üdvözlet az új oldalnak

  Hozzászólás ideje: 2009. november 11. 16:09

 5. Franto írta:

  Kedves Mindenki 🙂 !

  Ugyan kis késéssel, de üdvözlet az új oldalon! Nagyon kíváncsi voltam már, de megérte :), valóban nagyszerű! Gratulálok és nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban is! Ugyan a neheze még hátra van, de biztos vagyok benne, hogy a siker garantált! Nagyszerű szerkesztőség, profi oldal, egyedülálló Ferencvárosi múlt és jövő, vagyis minden adott egy jó munkához :).
  Hajrá Fradi!

  Hozzászólás ideje: 2009. november 13. 21:38

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Lyka II Antalra emlékeztünk

           Bejegyzés ideje: 2016. október 7.
           Szerző: SzB

           Varga Zoltánért égtek és égnek a gyertyák

           Bejegyzés ideje: 2010. április 13.
           Szerző: moncsi1

           Erre számítottunk?

           Bejegyzés ideje: 2015. március 30.
           Szerző: Simon József

           A megmentő

           Bejegyzés ideje: 2010. április 2.
           Szerző: Simon Sándor

           Élen állunk egy sportszerűségi tabellán!

           Bejegyzés ideje: 2012. április 13.
           Szerző: Simon József