2024. április 18. csütörtök

Az FTC Baráti Kör új megjelenésű hivatalos honlapja

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. november 11.

ftc-bk-logo_ujHűséges olvasóinkkal három napja tudattuk a hírt, hogy új időszámítást kezdünk. Persze, a szerkesztőség tagjai ennél jóval régebben dolgoztak azon, hogy ez bekövetkezhessen.

És most, átnyújthatjuk az olvasóknak ezt a virtuális képes magazint, amit stílszerűen igyekeztünk a saját színeinkbe öltöztetni. Magazint szerettünk volna létrehozni, annak minden adottságával együtt. Így vannak és lesznek színes képek, sőt az internet adta lehetőségeket kihasználva videók is.

A jeles nap alkalmából engedtessék meg egy rövid történelmi visszatekintés.

FTCbkLOGOAz első emlékezetes dátum 2009. január 26-a volt, amikor a wordpress közösségi oldalán, ftcbk előtaggal megjelentünk. A sebtiben összerakott fejléccel jelezni szerettük volna, hogy a múltból a mába ívelően kívánunk foglalkozni a Fradival. Az induláshoz a cikkeket az általam korábban, más helyen publikált anayagok jelentették.

Logo2Aztán szép lassan szaporodott a fejlécben a miniportrék száma, hiszen a Fradi története szerencsére tele van említésre méltó legendákkal. De ezzel együtt a honlapot készítő lelkes aktivisták száma is gyarapodott, így napról napra több és több, más és más szempontból érdekes információval tudtunk szolgálni.

FTCBK_eu_logo2009. május 4-én új helyen, új fejléccel jelent meg a honlap. Az újdonság nem elsősorban a fejlécben volt, sokkal inkább abban, hogy a szerkesztők új tartalomban gondolkodtak, el lehetett hagyni a wordpress szót a címből.

logoeredetiAz új tartalmat nem sokkal később egy jóval igényesebben elkészített fejléc is reprezentálta, amelynek közepén már az addigra megalkotott Baráti Körös címer volt látható, a két oldalán pedig a múltat és a jelent képviselő játékosok. Így dolgoztunk egészen 2009. október 8-ig, amikor egy szűkszavú közlemény tudatta az olvasókkal, hogy szerkesztési okokból az addig készített oldal kettévált. Az addig megalkotott hivatalos jelvényekkel és fejléccel az FTC Baráti Kör hivatalosnak elfogadott oldala visszaköltözött a kezdeti helyére.

headMár akkor is jeleztük, mindezt csak átmeneti állapotnak tekintjük, hiszen az időközben sokszínűvé vált célkitűzéseink megvalósításához a közösségi oldal sémája szűkösnek bizonyult. Már akkor regisztráltattuk az új címet (www.ftcbaratikor.hu) és elkezdtük az új honlap fejlesztését. A mai napig mindezt párhuzamosan csinálva a régivel. De ma, 2009. november 11-én új fejezetet nyithatunk.

Természetesen minden korábbi cikkünket áttelepítettük ide, azok továbbra is olvashatók. A mozgó ajánlómezőkkel jobban fel tudjuk hívni a figyelmet egy-egy cikkre vagy témakörre, amit igyekszünk is majd kihasználni. A cikkek és a témakörök több helyről is elérhetők, egyrészt a fejléc feletti és alatti kattintható (lehulló menükkel működő) sávokból, másrészt a mozgó ajánló képeire kattintással (ekkor külön ablakban nyílik meg a cikk). De ugyanezt a célt szolgálja a nagy képekkel díszített “Ajánlott híreink” rovat is, melyek között az olvasó tud a nyilakra kattintva lépdelni.

A honlap egyik nagy újdonsága az “FTC Baráti Kör TV”-nek nevezett ablak, melybe tematikusan töltünk videókat, amelyek közül tetszés szerint választhat az érdeklődő olvasó, akár a nyilakkal lépdelve, akár a videó alatt mozgó bélyegképekre kattintva. Ezt az ablakot egy kattintással teljes képernyőssé is lehet tenni, hogy aki éppen nem akar olvasni, az nyugodtan merüljön el az ajánlott klipek tengerében. Nyitányként a Fradival foglalkozó indulókat, lelkesítő dalokat és diadalmasan megvívott meccsek összefoglalóit tettünk fel.

A honlapon lefelé haladva bal-, majd jobb oldalon is négy-négy mezőben témaajánló van. A baloldaliban mezőkben egy-egy kiválasztott kategória legutolsó, kattintható bejegyzése látható, a jobboldaliakban pedig egy-egy kattintható állókép, amely a fölé vagy alá írt szövegnek megfelelő témák kezdőlapjára visz. Ez alatt egy keresőmezőbe bármely szóra kereshetünk, és ha a honlapon van olyan szó vagy kifejezés, akkor csokorba gyűjtve megjeleníti az azt tartalmazó cikkeket.

Még lejjebb található az a terület, ami gyakorlatilag eddig az oldalt jelentette. A legfrissebbtől visszafelé haladva egyenként megtalálhatók a bejegyzések. Tehát, aki ezt megszokta, annak sem kell egyelőre a szokásain változtatnia.

Az oldalsávban, a keresőmező alatt három lehulló menü található, egy a legolvasottabb, egy a havi archívumnak, egy pedig a legfrissebb híreknek. Ezek alatt megmutatjuk az utolsó hozzászólókat (akinek van, képpel, de mindenképp névvel) és hogy melyik cikkhez szóltak hozzá. Alattuk a honlap összes bejegyzése a kategóriák szerint csoportosítva látható, azzal a számmal, amely jelzi, hogy az adott témában hány cikkünk jelent már meg. Még lejjebb pedig az FTC hivatalos honlapjának és a szakosztályainak a kattintható internetes elérhetősége található.

Ezt a sávot a jövőben új és új ötletekkel kívánjuk még gazdagítani.

Végül, mindezek alatt található az oldal “lábjegyzete”, amely röviden bemutatja a szerkesztőséget, véletlenszerűen (minden frissítésre más és más kínálattal) válogat a bejegyzések között, illetve itt is felsorolja az utolsó hozzászólókat, ezúttal minikép nélkül, de a hozzászólásuk első részének idézésével.

Aki a nagy bolyongásban esetleg “eltévedt”, az nyugodtan menjen vissza az oldal tetejére, ahol a fejléc feletti sáv első gombja a “KEZDŐLAP”, annak megnyomása visszavezeti a kályhához.

Egyelőre ennyit az oldalról, az igazi úgyis az lesz, ha mindenki maga fedezi fel annak rejtelmeit és lehetőségeit, amiket napról napra igyekszünk majd a lehető legjobban kihasználni. Ha bárkinek ötlete, javaslata van, az ne habozzon, akár hozzászólásként, akár email-ben írja meg részünkre ( ftc.barati.kor@gmail.com ).

Azt is kérjük, hogy írjanak és küldjenek részünkre írásokat, amelyeket, ha azok egybevágnak célkitűzéseinkkel, mindenképpen megjelentetünk. Legyen ez a honlap az internet virtuális terében egy igazi klub, ahol a Fradisták a Fradisták között jólérzik magukat.

Kellemes böngészést, jó szórakozást kívánunk! Érdemes a hangszórókat is bekapcsolni, mert a cikkeken belül is elhelyeztünk hangos csatolmányokat (például Tibu legújabb nagyszerű cikkénél, amely Máté Péterről szól).

A szerkesztőség nevében: Simon Sándor

Hozzászólhat, vagy visszanézhet a saját oldaláról.

5 hozzászólás

  1. Trenton írta:

    Kedves Szerkesztők!

    Kívánok Nektek ezen az oldalon is további sikeres és tartalmas munkát, a megújult környezet remélem hozzám hasonlóan elnyeri minden idelátogató tetszését!

    Trenton

    Hozzászólás ideje: 2009. november 11. 11:29

  2. KBalu írta:

    Kedves Sanyi és szerkesztők!

    Nagyon szép az új honlap. igényes, és a Fradihoz illő profil, valamint színvilág. További sok sikert kívánok nektek!

    Üdv,
    Balázs

    Hozzászólás ideje: 2009. november 11. 12:22

  3. Langren írta:

    Kedves Szerkesztők!

    Fogadják őszinte elismerésem!

    Örömmel tölt el, hogy eme lap méltén képiseli a hőn szeretett klubbunk múltját, jelenét, és jövöjét.
    Én hiszek abban, hogy a FERENCVÁROSI szív eme honlap látogatatáskor is az emberekben mégnagyobbat dobbani fog…
    Mert a FRADI volt, a FRADI lesz.
    Mindörökké!

    További eredményes honlapszerkesztést és szép napot kívánok!
    Egy fradista Debrecenből.

    Hozzászólás ideje: 2009. november 11. 12:52

  4. Tcsatársor írta:

    Üdvözlet az új oldalnak

    Hozzászólás ideje: 2009. november 11. 16:09

  5. Franto írta:

    Kedves Mindenki 🙂 !

    Ugyan kis késéssel, de üdvözlet az új oldalon! Nagyon kíváncsi voltam már, de megérte :), valóban nagyszerű! Gratulálok és nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban is! Ugyan a neheze még hátra van, de biztos vagyok benne, hogy a siker garantált! Nagyszerű szerkesztőség, profi oldal, egyedülálló Ferencvárosi múlt és jövő, vagyis minden adott egy jó munkához :).
    Hajrá Fradi!

    Hozzászólás ideje: 2009. november 13. 21:38

HOZZÁSZÓLÁS