2020. július 4. szombat

Baráti Körben (november)

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. november 30.

Baráti_körbenEgy ideje, híven vállalásainkhoz, rendszeresen beszámolunk az FTC Baráti Kör összejöveteleiről. Minden hónapban eljön egy nap, amikor egyes Fradiért élő emberek már reggel azzal a kellemes izgalommal ébrednek, hogy aznap ismét találkozhatnak barátaikkal.

Mondják, ez egy asztaltársaság. Lehet, ebben a megállapításban is van valami. Egy azonban biztos, az egy asztalt már kinőtte, lassan a találkozónak otthont adó helyiség falait is feszegeti ez a társaság. Már a meghirdetett időpont előtt is szépen jönnek, a kezdésre pedig csordultig telt a terem. Csak úgy, beszélgetni! Sok mindenről, ám legfőképpen a Fradiról. És tenni érte. Hogyan? Hasznos gondolatokkal, amelyekre a szinte mindig jelenlevő Fradi elöljárók is várnak, sőt kérik erre a tagokat. Milyen tagokat? A lehetőségeinkhez mérten a jövőben őket is be szeretnénk mutatni, más is tudjon róluk, azok is, akik a hely hiányában nem férnek oda az asztalokhoz.

Addig is nézzük, mi is történt november 30-án, hétfőn kora este.

Rudas Ferenc, a Baráti Kör elnöke azzal nyitott, hogy felolvasott egy levelet, amelyet Henni Gézának írt az Egyesült Államokba. Ez egy válaszlevél volt arra, amit Henni Géza küldött a régi bajtársaknak. És Rudas Ferenc ezt a levelet körbeadta, hogy minden jelenlevő elláthassa aláírásával, hogy Henni Géza érezze a nagy messzeségben, hogy bár távol van, de nem egyedül. A Fradisták szeretettel gondolnak rá és remélik, hogy megszoríthatják még a kezét.

DSCN3585Majd szokás szerint Hélisz József főtitkár ismertetett egy-két aktuális közlendőt.

Külön öröm számunkra, hogy honlapunkat is megemlítve bemutatta az egybegyűlteknek a köreinkben megjelent szerkesztőket, Istenes Mónikát és Tibort.

Ám a legfontosabb közlendő most az volt, hogy a héten névnapjukat ünneplő Ferencek és Miklósok egészségére koccinthassunk. A Baráti Körben is van nem egy Ferenc és Miklós, elég csak az elnökre és az alelnököre gondolni. Koccantak is a pezsgőspoharak az egészségükre, a szerkesztőségünk nevében is kívánunk jó egészséget és sok boldogságot!

DSCN3592A hallgatóság soraiban feltűnhetnek ismerős arcok, akik barátilag sok információt megoszthatnak. Hála Istennek, ezt meg is teszik. Rieb György amúgy rendszeres vendége társaságunknak, akkor is, ha hivatalosan éppen nincs mit bejelentenie.

DSCN3602Nem úgy, mint a képen látható úriembernek, aki most azért jött el közénk, hogy beszámoljon az FTC Labdarúgó Zrt. aktuális ügyeiről. Az új igazgatótanács összetételéről, az új edző körüli kérdésekről, a csapat őszi szerepléséről, a szakmai elképzelésekről, a lehetséges igazolásokról, a csapatot sújtó hátrányos döntésekről. Berki Krisztián kifejezetten kérte az egybegyűlteket, hogy segítsék a munkáját észrevételeikkel, ötleteikkel. Frissiben is kapott kérdéseket és rendre meg is válaszolta azokat, állta a sarat.

DSCN3604És Berki Krisztián nem is egyedül jött. Hozott magával egy angol urat, Andrew Johns személyében. Sheffield-ből jött, ő lesz az, aki az új összetételű igazgatótanács munkáját kereskedelmi- és marketing ügyekben segíti. Ha már eljött, ő is szólt a baráti társasághoz, megköszönve a sorsnak, hogy itt lehet, ilyen patinás klub ilyen legendás játékosai között és remélve, hogy a teremben érezhető segíteniakarásnak a munkájában nagy hasznát fogja venni. Ő nem csak idelátogató vendég, ő ide is költözik, itt fog köztünk élni, beszédét már most magyarul, a “KÖSZÖNÖM” szó kimondásával fejezte be.

DSCN3607Ezután egy lelkes tagtársunk önkéntes kitüntetéseket adott át legendás játékosainknak. Okleveleket, jófajta nedűket, amelyeket súlyos táskákban segítséggel kellett a helyszínre hoznia. Szinte véget nem érő beszédben méltatta az elért sikereket. Hogy az ajándékok minősége milyen? Arról talán majd legközelebb beszámolunk.

A “hivatalos” program végeztével, amúgy szokás szerint, ahogy asztaltársaságokhoz illik, egészen asztalbontásig folytatódtak a baráti párbeszédek, amelyek most is úgy fejeződtek be, “Viszontlátásra egy hónap múlva!”

A Baráti Körből Simon Sándor tudósított.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

 1. Farkas István írta:

  A Ferencváros szurkolója vagyok 1952 óta, csak azért innen számolom mert ekkor születtem. Véleményem, ahhoz hogy a magyar football nagy legyen, vagy legalább is elfogadható, ahhoz bajnoki címért küzdő fradi kell. Vegye minden focit szerető ember tudomásul a fradit fel kell emelni. A Magyar Labdarúgó Szövetség és a MÉDIA segítsége nélkül ez nem megy, eddig e kettő csak belerúgni tudott és sajnos lejáratni. A bizalmam töretlen továbbra is csapatommal szemben, bízok abban, hogy mások is észreveszik mit kellene tenni.
  Köszönöm.

  Hozzászólás ideje: 2009. december 3. 13:28

 2. tibu1 írta:

  Kedves István!

  Tökéletesen egyetértek az általad leírtakkal, amíg nem lesz egy erős Fradi a bajnokságban, addig labdarúgásunk sem lesz az igazi. Az MLSZ saját maga alatt vágja a fát mindaddig, míg velünk szórakozik. A kérdés csak az, vajon valamikor felfogja majd a hibáját, vagy ezen már csak egy új tagokkal felálló MLSZ fog változtatni? Őszinte leszek, szerintem kutyából nem lesz szalonna. Ezért bízzunk benne, hogy a mostani alkalmatlan gárda, minél hamarabb lecserélődik.

  Hozzászólás ideje: 2009. december 3. 16:11

 3. Farkas István írta:

  Kedves Tibu!

  Vannak dolgok, nagyon sok amit ebben a kis hazában megérteni nem lehet, sok ember nem értik meg, hogy belőle elég volt és korrupciós hálózatából. Sokan képesek volnának hatalmuk megtartásáért az országot romba dönteni. Az MLSZ ténykedése egy annyira szembetűnő látványos semmittevés, hogy ezt az is észreveszi aki nem sportszerető, Mindezt tűri a sportszerető magyar társadalom, labdarúgás terén egyre mélyebbre süllyedünk, a MÉDIA ezen élcelődik és hasznot húz. Válogatott meccsek előtt neves focistáink mért tüzelik fel a népet azzal a hittel hogy győzünk, hiszen tudják, hogy vereség lesz. Önbecsapás és az MLSZ éltetése ez, vagy nem? Nyilasi Tibire felnézek a fociban nyújtott tettei miatt, a TV – ben állásfoglalásaikor kétségbe esem, mért teszi ?????

  Hozzászólás ideje: 2009. december 4. 10:45

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

 • Felelős szerkesztő: Simon Sándor
 • A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
 • Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
 • Simon Józsefnek (statisztikák)
 • Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
 • Harsányi Györgynek (fotók)
 • Email: ftc.barati.kor@gmail.com
 • Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

 • Legutóbbi hozzászólások

  Az FTC Baráti Kör története

  Bejegyzés ideje: 2020. március 22.
  Szerző: Admin

  Az FTC Baráti Kör elnökségének közleménye

  Bejegyzés ideje: 2020. március 15.
  Szerző: Admin

  Elhunyt Nemes Gyula

  Bejegyzés ideje: 2020. március 10.
  Szerző: SzB

  Szent Lászlós öregdiákokat keresünk

  Bejegyzés ideje: 2020. február 4.
  Szerző: Simon Sándor

  A tagdíjfizetésről

  Bejegyzés ideje: 2020. január 8.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 3. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 28.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 2. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Kopeczky Lajos “majdnem” elfeledett emlékei 1. rész

  Bejegyzés ideje: 2019. július 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Tolnay Lajos

  Bejegyzés ideje: 2019. április 22.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gráf József

  Bejegyzés ideje: 2019. február 17.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Gabrovitz Kornél

  Bejegyzés ideje: 2019. január 2.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Dr. Keönch (Köncs) Boldizsár

  Bejegyzés ideje: 2018. december 29.
  Szerző: Simon Sándor

  Arcok a régmúltból: Weisz István

  Bejegyzés ideje: 2018. december 27.
  Szerző: Simon Sándor

  A Ferencvárosi Torna Club elnökei és ügyvezető elnökei

  Bejegyzés ideje: 2018. december 16.
  Szerző: Simon Sándor

  Szent István ünnepe és a Fradi

  Bejegyzés ideje: 2011. augusztus 20.
  Szerző: Simon Sándor

  Újra bemutatjuk mai ellenfelünket: Nyíregyháza Spartacus

  Bejegyzés ideje: 2009. augusztus 7.
  Szerző: Simon Sándor

  Potya. Egy élet megörökített pillanatai

  Bejegyzés ideje: 2010. február 6.
  Szerző: Simon Sándor

  Megkezdődött a felkészülés a 2013/2014. évi bajnokságra

  Bejegyzés ideje: 2013. július 5.
  Szerző: SzB

  Kazincbarcika – FTC 1:1

  Bejegyzés ideje: 2008. október 18.
  Szerző: Simon Sándor