2024. március 29. péntek

A Fradi, mint ajándék …

Szerző: Simon Sándor Bejegyzés ideje: 2009. december 17.

… avagy segítettünk, segíthettünk!

Egy hozzászólással kezdődött a honlapunkon indított Rieb György blog alatt…

Tisztelt Baráti Kör, Tisztelt Fradi-tábor!

Egy kéréssel szeretnék Önökhöz fordulni. Vagy Önökön keresztül a Fradi-táborhoz.

bortonkepTudvalévő, hogy a Fradiszurkolók messze híresek a hazaszeretetükről és szolidárisak a honfitársaik iránt, még akkor is ha, határon túlit ért sérelem. Nos, van öt temerini fiú, akik már az ötödik évet töltik szerb börtönben, mert buta módon megvertek egy szerb drogdílert, aki folyamatosan inzultálta őket 2004 egyik hétvégéjén. A szerb fiú hamar felépült a verésből, azóta megjárta ő is a börtönt, sőt már drog túladagolásban meg is halt. Ők nem hangoztatják hogy ártatlanok, csak azt hogy kirívóan súlyos ítéletet kaptak, ami feltételezi, hogy politikai ítélet született a magyarok megfélemlítésére. 10-15 évig terjed a büntetésük, öten 61 év börtönt kaptak.

A szerb háborús bűnösök, tömeggyílkosok sem kaptak ilyen súlyos ítéleteket. Én, mint a SANKO Bt. vezetője, a nyár folyamán egy jótékonysági estet szerveztem a táboros diákjaimmal, akik építőtáboroznak nálam és összejött közel 700 ezer Ft. A szülőkkel folyamatosan tartom a kapcsolatot és rákérdeztem, mivel lephetnénk meg a fiaikat karácsony tájékán. Nos, a válasz hamar megérkezett. Fradimezt kérnek és ha lehet dedikált naptárakat. Ebben kérném a segítségüket.

Én a jövőhéten megyek ki és viszem az általunk gyűjtött, zömében pipere, egészségügyi és élelmiszercsomagot.

Tisztelettel Mészáros József. Bp.

Néhány telefon és a mai napon átadhattunk Mészáros Józsefnek 5 db Fradimezt és 5 db újonnan megjelent Fradi falinaptárt.

A mezeket az FTC Labdarúgó Zrt. a naptárakat az FTC Baráti Kör ajánlotta fel, hogy teljesülhessen a “temerini fiúk” karácsonyi vágya.

Ezért is mondják, hogy a Fradi egy nagy család.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

6 hozzászólás

  1. Franto írta:

    szinte minden egyes cikk olvasása után az fordul meg először az agyamban, hogy a Baráti Körnek köszönhetően szépen lassan újra család lesz a Fradi család. pontosabban időt és energiát nem kímélő munkátoknak, törekvéseiteknek köszönhetően felújulnak a meggyengült szálak, kapcsolatok. Újra előtérbe kerül a három E és újból mi leszünk nem csak a legnagyobb, hanem a leg Erkölcsösebb, leg Erősebb és leg Egyetértőbb család…

    Hozzászólás ideje: 2009. december 19. 14:35

  2. Balogh Tibor írta:

    Franto! Szerintem minden Fradista szívéből szóltál és remélem,hogy az összetartozásunk átvészeli az elkövetkezendő problémákat is,mint a múltban! Mi Fradisták és Magyarok tartsunk össze tűzön-vizen,hisz ez a Mi erőnk és a 3 E-betű! Hajrá FRADI!!! Üdv:Tibi

    Hozzászólás ideje: 2009. december 20. 16:10

  3. Balogh Tibor írta:

    És még valamit! Két fiam van,akiket tudatosan nevelek a Fradi szeretetére és a 3 E-betű értelmére.Szeretnek is velem meccsre járni és soha nem féltek és nem féltettem őket,mert Mi egy Család vagyunk és vigyázunk egymásra,még akkor is,ha egy kicsit többet ittunk is:))! Imádunk Fradika!!! Békés Ünnepeket!!! Tibi

    Hozzászólás ideje: 2009. december 20. 16:26

  4. Franto írta:

    Kedves Tibor!

    Nagyon szépen köszönöm a külön megszóllítást, nagyon jól esett! És én sem félek és nem is féltem sosem meccsre menni. sőt, hogy ezt másoknak is megmutassam, saját pénzemen hordtam a tavaszi (még másodosztályos) meccsekre falubeli “kritikusokat”. mindenki csalódott, de nagyon kellemesen! belátták, hogy nem szabad hinni a médiának. nem azt mondom, hogy csak “szentek” vannak a stadionban, de félni nem kell, mert nincs mitől. nekem csak kellemes tapasztalataim voltak még, minden egyes mérkőzés egy életre szóló élmény. jöttek velem Fradisták, meg nem Fradisták, de haza mind sállal a nyakában ment és az autóban csak a Fradi Himnusz szólhatott.

    És szintén kívánok Neked és családodnak innét Felvidékről nagyon boldog, békés karácsonyi ünnepeket! Mindörökké Ferencváros!

    Franto

    Hozzászólás ideje: 2009. december 20. 17:44

  5. Balogh Tibor írta:

    Kedves Franto! Ismét szívemből írtál! Ilyen emberek kellenek ide! Egyenes és becsületes,hazaszerető-még,ha nemis a földrajzi határokon belüli-de igaz Magyar Emberek! Ezért szeretjük a Fradit! Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet minden kedves Fradiszurkolónak és Családjának! Üdv: Tibi HAJRÁ FRADI!!!

    Hozzászólás ideje: 2009. december 20. 17:59

  6. Horváth Tibor írta:

    ” A napokban kaptam el Mészáros József segélyezõnktõl a Sankó Bt.vezetõjétõl a Fradi honlap oldalának az elérhetõségét,amit -e módon is szeretnénk neki megköszönni és közben járását az 5 Fradi mezért és az 5 Fradi naptárért és a sok minden jótékonysági tettéért amit tesz a fiaink érdekében !”
    Köszönjük József !

    Tisztelt FTC Labdarúgó Zrt.,Tisztelt FTC Baráti Kör!

    Jelentkezek néhány sorral a délvidéki Temerinbõl az öt bebörtönözött fiú szülõ városából.E levéllel szeretnénk megköszönni a rendkivüli nagy Meglepetést kiváltó,a fiainknak ajándékba küldött Fradi mezekért és a Fradi naptárokért.

    Köszönjük Fradi!!!!! Hajrá Fradi!!!!! Boldog Új Évet és sok Gyõzelmet Fradi!!!!!

    Köszönjük hogy ránk gondoltak ! Igen ez is a nemes honfitársi szeretetre vall,a Magyar testvéri megértésre,határokon túl látjuk és érezzük hogy nem vagyunk egyedül és ez ad erõt számunkra a nehézségek legyõzésére 5 és fél év elteltével is a szerbia börtöneiben. A kegyelmi kérvény válaszára várva már a 11 hónapja. A fiatal évek múlnak, amik nem pótolhatók,mindez egy túlszigorú elrettentõ,igazságtalan itéletért.
    Nagy meglepetésünkre nekünk mint szülõknek képviselõknek december 19-én Mészáros József és a Mezõhegyesi tábor vezetõségébõl Lilla hozta el a mezeket és a naptárokat Temerinbe.
    Az öt börtönben levõ fiúnak a karácsonyi és az újévi ünnepek táján,továbbitották a szülõk és képviselõik látogatáskor. Nagy volt a meglepetés!A szemekben könny fakadt !
    ” A Mi Fradink! Gondoltak ránk! A világszerte ismert Fradi focisták! Bár csak egy kézszoritással tudnám megköszönni!
    Adjon az Isten nekik sok Gyõzelmet!”és sok Erõt és Egészséget !-mondta a fiam a látogatón.
    A szabadulás reménye lángját éltetik az ilyen meglepetések,lélekben felemelõ,õk is reménykednek ott a börtönben és mi itthon küzdünk erõre kapunk a szabadulásuk reményében.Szavakkal ez az érzés nem leirható.
    Tájékoztatásul mellékelem az érdekelteknek a “Temerini fiúk hatvanegy év jogerõsen” M.Szabó Imre dokumentum filmjének az internettes elérhetõségét és az esetrõl készült tájékoztató honlap elérhetõségét..

    http://www.mszaboimre.hu/
    http://www.humanrightscenter.net/borton/

    Ûdvözlettel és Köszönettel !
    Az öt Temerini fiú a Szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) börtönbõl ! És szülei hozzátartozói,képviselõi nevében Temerinbõl!
    Tisztelettel Horváth Tibor

    Hozzászólás ideje: 2010. január 11. 00:05

HOZZÁSZÓLÁS