2017. április 29. szombat

Kordonok …

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 16.

Óriási felháborodást váltott ki a Ferencváros-Honvéd mérkőzés apropóján az, a soha eddig talán nem tapasztalt kordonzár, amellyel találkozhattak azok a szurkolók, akik kilátogattak a mérkőzésre!

A rendőrség a korábbiakban lezárt területeket olyannyira kibővítette, hogy ha valaki a stadion egyik sarkától a másik sarkáig el szeretett volna jutni, akkor majdnem kilométeres távolságot kellett kerülőúton megtenni. Már, akkor ha szabályosak akartak maradni. Több ezer szurkoló kénytelen volt szabálytalanul átvágni a forgalmas Könyves Kálmán körúton vagy az Üllői úton az autósok kárára és a saját biztonságát kockáztatva. Hiszen ellenkező esetben lekéste volna, mit szurkoló annyira nem szeret, a kezdősípszót.

Sok mérkőzést megéltünk már, voltak vendégeink például Anglia legrosszabb hírű szurkolói, a Millwall drukkerei, akkor sem folyamodott a rendőrség ilyen mértékű lezárásokhoz. Ez alkalommal például az Üllői út „csendes” oldalán található járdát is elzárta a szurkolók elől, így a kis utcákba kényszerítve őket egy hatalmas kerülőre.

Nem tudom, miért történt ez így, sokan nem értjük még most sem. Nem tehetünk mást, csak bízni tudunk benne, hogy a legközelebbi hazai mérkőzésen nem kerülünk hasonlóan bosszantó, az autósokra és a szurkolókra egyaránt veszélyes szituációba. Reméljük, a rendőrség körültekintőbben biztosítja majd a helyszínt.

Sinka András

Szerkesztői megjegyzés: örömmel adnánk helyt a hivatalos véleményeknek is. Valóban őszintén kíváncsiak vagyunk, mi adhatott okot ezekre a páldátlannak tűnő intézkedésekre. Tesszük ezt azért is, mert a munkánk egyik célja lenne, nagy eredménynek könyvelnénk el, ha hozzá tudnánk járulni, hogy a nézőszám valamelyest növekedjen az Üllői úton, ezzel is idézve a régi szép időket, amikor a csapatért élő-haló szurkolók biztatása hathatott a pályán levők teljesítményére.

Ám kétségkívül nehéz hadműveleti területre nézőket toborozni.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

 1. trebla77 írta:

  Két idős ember szeretett volna jegyet venni a mérkőzésre.Az egyik Canadából érkezett haza a barátjához. Kártyája csak az egyiknek volt, végig állták a sort mikor megtudták, hogy nem kaphatnak jegyet sem, mert nincs regisztráció.
  Tanácstalanul kérdezték, hogy mit csinálhatnak.
  Mondtam nekik, hogy a blokád alá vett stadionunk másik oldalán lehetne regisztrálni, óriási kerülőt téve.Persze ott is sorba kell állni, fél órával a meccs kezdete előtt.
  Nem hiszem, hogy ilyen eset előfordúlhat bárhol európában.Hogy bejutottak-e, szerencsével jártak-e nem tudom, de szégyeltem magam, hogy magyar vagyok, hogy a mi Fradinknál ilyen megalázó állapotok uralkodhatnak.
  Találkoztam korábban sok más nemzet fiaival a stadionunkban. Akkoriban még a turisták közül sokan kilátogattak a Szentélybe.
  Viszont aki ilyen kalandtúrába keveredik magyarországon, az soha többé senkinek nem fogja ajánlani kikapcsolódásképpen a Ferencváros focicsapatát.
  Ha ennek a rendőr parancsnok alkalmatlansága az oka jó lenne ha minél előbb leváltanák, amíg valami komolyabb baj nem lesz a rendezvény biztosítása közben!
  Ha mégegyszer ilyen kordon lesz a pálya körül, akkor egy szúrkolóval kevesebb lesz a Fradisták között. 58 év után nélkülem fognak a győztes meccsek lezajlani.
  Az éves bérletem igy nem kárba vész, hanem pocsékba megy!

  Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 16. 20:03

 2. trebla77 írta:

  Még egy észrevétel: a felüljárón történt rendbontás is ennek a rendőri manővernek volt a következménye.

  Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 16. 20:07

 3. Roland írta:

  Amikor 91-ben 26000 néző volt a FRADI-honvédon negyen ilyen felhajtás nem volt a hatóság részéről.Most meg tartanak kb 3-5000 nézőtől.A stadionba való bejutáson,és 1-2 benti őr viselkedésén is volna mit javitani.Eredménytől függetlenül egy jó ideig megint tele van a zsákom a honi focival.

  Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 16. 21:49

HOZZÁSZÓLÁS


Legutóbbi hozzászólások

Az FTC Baráti Kör honlapja

  Felelős szerkesztő: Simon Sándor
    A honlapon megjelent tartalomban való közreműködésért és munkáért külön köszönetet mondunk
     Simon Józsefnek (ellenfeleink jelene, mérkőzések utáni publicisztika)
      Szántay Balázsnak (tudósítások megemlékezésekről, összejövetelekről, fotók)
       Zsiga Lászlónak (statisztika, történelem, események, eredmények)
        Dluhopolszky Lászlónak (karikatúra, humor)
         Harsányi Györgynek (fotók)
          Email: ftc.barati.kor@gmail.com
           Köszönjük, hogy megtisztelt a figyelmével! Várjuk észrevételeit, javaslatait!

           Legutóbbi hozzászólások

           Meghívó emléktábla avatására

           Bejegyzés ideje: 2017. április 21.
           Szerző: Admin

           Statisztikák

           Bejegyzés ideje: 2015. augusztus 7.
           Szerző: Simon József

           Újabb Fradi emlékmű készült

           Bejegyzés ideje: 2015. március 21.
           Szerző: Simon Sándor

           Őszköszöntő az FTC Baráti Körben

           Bejegyzés ideje: 2016. szeptember 29.
           Szerző: SzB

           FTC – Makó 3:2

           Bejegyzés ideje: 2008. november 9.
           Szerző: Simon Sándor

           A Fradi dicső múltja, 52.rész – 1954

           Bejegyzés ideje: 2009. június 17.
           Szerző: Simon Sándor

           Debrecen – Ferencváros: Az elmúlt 30 évben

           Bejegyzés ideje: 2010. október 21.
           Szerző: Limpi