2024. április 25. csütörtök

Kordonok …

Szerző: eagleeye1899 Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 16.

Óriási felháborodást váltott ki a Ferencváros-Honvéd mérkőzés apropóján az, a soha eddig talán nem tapasztalt kordonzár, amellyel találkozhattak azok a szurkolók, akik kilátogattak a mérkőzésre!

A rendőrség a korábbiakban lezárt területeket olyannyira kibővítette, hogy ha valaki a stadion egyik sarkától a másik sarkáig el szeretett volna jutni, akkor majdnem kilométeres távolságot kellett kerülőúton megtenni. Már, akkor ha szabályosak akartak maradni. Több ezer szurkoló kénytelen volt szabálytalanul átvágni a forgalmas Könyves Kálmán körúton vagy az Üllői úton az autósok kárára és a saját biztonságát kockáztatva. Hiszen ellenkező esetben lekéste volna, mit szurkoló annyira nem szeret, a kezdősípszót.

Sok mérkőzést megéltünk már, voltak vendégeink például Anglia legrosszabb hírű szurkolói, a Millwall drukkerei, akkor sem folyamodott a rendőrség ilyen mértékű lezárásokhoz. Ez alkalommal például az Üllői út „csendes” oldalán található járdát is elzárta a szurkolók elől, így a kis utcákba kényszerítve őket egy hatalmas kerülőre.

Nem tudom, miért történt ez így, sokan nem értjük még most sem. Nem tehetünk mást, csak bízni tudunk benne, hogy a legközelebbi hazai mérkőzésen nem kerülünk hasonlóan bosszantó, az autósokra és a szurkolókra egyaránt veszélyes szituációba. Reméljük, a rendőrség körültekintőbben biztosítja majd a helyszínt.

Sinka András

Szerkesztői megjegyzés: örömmel adnánk helyt a hivatalos véleményeknek is. Valóban őszintén kíváncsiak vagyunk, mi adhatott okot ezekre a páldátlannak tűnő intézkedésekre. Tesszük ezt azért is, mert a munkánk egyik célja lenne, nagy eredménynek könyvelnénk el, ha hozzá tudnánk járulni, hogy a nézőszám valamelyest növekedjen az Üllői úton, ezzel is idézve a régi szép időket, amikor a csapatért élő-haló szurkolók biztatása hathatott a pályán levők teljesítményére.

Ám kétségkívül nehéz hadműveleti területre nézőket toborozni.

A végére ugorhat és hozzászólhat.

3 hozzászólás

  1. trebla77 írta:

    Két idős ember szeretett volna jegyet venni a mérkőzésre.Az egyik Canadából érkezett haza a barátjához. Kártyája csak az egyiknek volt, végig állták a sort mikor megtudták, hogy nem kaphatnak jegyet sem, mert nincs regisztráció.
    Tanácstalanul kérdezték, hogy mit csinálhatnak.
    Mondtam nekik, hogy a blokád alá vett stadionunk másik oldalán lehetne regisztrálni, óriási kerülőt téve.Persze ott is sorba kell állni, fél órával a meccs kezdete előtt.
    Nem hiszem, hogy ilyen eset előfordúlhat bárhol európában.Hogy bejutottak-e, szerencsével jártak-e nem tudom, de szégyeltem magam, hogy magyar vagyok, hogy a mi Fradinknál ilyen megalázó állapotok uralkodhatnak.
    Találkoztam korábban sok más nemzet fiaival a stadionunkban. Akkoriban még a turisták közül sokan kilátogattak a Szentélybe.
    Viszont aki ilyen kalandtúrába keveredik magyarországon, az soha többé senkinek nem fogja ajánlani kikapcsolódásképpen a Ferencváros focicsapatát.
    Ha ennek a rendőr parancsnok alkalmatlansága az oka jó lenne ha minél előbb leváltanák, amíg valami komolyabb baj nem lesz a rendezvény biztosítása közben!
    Ha mégegyszer ilyen kordon lesz a pálya körül, akkor egy szúrkolóval kevesebb lesz a Fradisták között. 58 év után nélkülem fognak a győztes meccsek lezajlani.
    Az éves bérletem igy nem kárba vész, hanem pocsékba megy!

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 16. 20:03

  2. trebla77 írta:

    Még egy észrevétel: a felüljárón történt rendbontás is ennek a rendőri manővernek volt a következménye.

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 16. 20:07

  3. Roland írta:

    Amikor 91-ben 26000 néző volt a FRADI-honvédon negyen ilyen felhajtás nem volt a hatóság részéről.Most meg tartanak kb 3-5000 nézőtől.A stadionba való bejutáson,és 1-2 benti őr viselkedésén is volna mit javitani.Eredménytől függetlenül egy jó ideig megint tele van a zsákom a honi focival.

    Hozzászólás ideje: 2010. augusztus 16. 21:49

HOZZÁSZÓLÁS