2024. március 19. kedd

Heti interjúcsokor (VIII. 24.)

Szerző: tibu1 Bejegyzés ideje: 2010. augusztus 25.

A keddi sajtófélóra keretében, két játékosunkat szólaltattuk meg. A harmadik játékossal szokásunkhoz híven, egy hosszabb beszélgetést készítettünk, mely a pénteki napon lesz olvasható honlapunkon.

Első interjúalanyunk Csizmadia Csaba:

-A Videoton elleni mérkőzésen a csapat egyik legjobbja voltál, amit a találkozó utáni legjobbnak járó pezsgő is igazolt. Érdekes, hogy ezt a teljesítményt úgy tudtad elérni, hogy körülötted megváltozott a védelem.

-Meglepő volt a számomra is, de a sérülésekkel nem szabad játszani. Jobban tette Djordje is, hogy nem kockáztatott, így a következő meccsen már rendben lehet. Most az eddig háttérben lévő játékosok számára eljött a bizonyítási lehetőség és szerintem éltek is vele. Most látszódott meg, hogy a csapatból bárkire lehet számítani és, hogy mekkora a csapategység.

-A Te teljesítményed annak is köszönhető, hogy itt most vezéregyéniséggé kellett kinőnöd magad a védelemben?

-Igen, ez is számított az biztos, de a mester a kezdetek óta vezérszerepet biz rám hátul. Djordje-ról eleve lehet tudni, hogy nem beszél jól magyarul, neki a kommunikáció hátul nehezebb. Én szoktam többet beszélni a védelemben. Djordje-nak is szólok akár szerbül, akár angolul is. Valójában ez is olyan volt, mint a többi meccs. Annyiban különbözött, hogy három védővel játszottunk, mások voltak a tolódások, de ez nem befolyásolta a teljesítményt. Én ezt a szintet szeretném hozni, sőt minél jobbat meccsről-meccsre. Most bizonyítottam, hogy tudom ezt a teljesítményt nyújtani és ezt szeretném általánosítani. Nem azt mondom, hogy eddig nem nyújtottam elfogadható teljesítményt, csupán ha tudok ilyet, akkor én szeretném ezt nyújtani mindig, mert maximalista vagyok. Az előző években hoztam is ezt a teljesítményt, csak volt egy önbizalom visszaesésem és ez egy picit megfogta a pályafutásomat. Az elmúlt háromnegyed év arról szólt, hogy kijöttem ebből a hullámvölgyből. Ez a hullámvölgy még a Fradi előtti korszakban volt. Amikor idejöttem, akkor már jó állapotban voltam.

-Mikor hozzánk kerültél, egy új csapatot kellett megismerned és megszoknod. Most nyáron pedig ismételten kicserélődött a társaság.

-Igen ez így igaz, de most végre úgy néz ki, hogy egy folyamatos építkezésnek vagyunk a részei. Ezért is bízunk benne, hogy többet ilyen nem fog előfordulni.

-Köszönhető ez az idegenbeli jó játék annak, hogy a Honvéd elleni hibákat kiküszöböltük?

-A Honvéd úgy vert meg minket, hogy nekünk köszönhetik a győzelmüket. Voltak kommunikációs hibáink, ráadásul két meccsen egymás után, de Marko most parádés védéseivel bizonyított. Ő egy nagyon jó kapus, akire lehet számítani. A hibáinkból tanultunk és nem is fog ilyen többször szerintem előfordulni. Úgy gondolom, hogy a Honvéd ellen kilenc emberrel is jobban játszottunk, mint az ellenfelünk, csak már nagy volt a különbség.

-Milyen érzés volt, hogy megtalált a fehérvári közönség?

-Bevallom őszintén, hogy rosszul esett, de nem foglalkoztam vele. Nekem nem azzal kell törődnöm, hogy mit mond a közönség, mindenkinek joga van eldöntenie, hogy mit kiabál. Én soha nem adtam rá okot, hogy megtaláljanak, de a csapattársamat még szép, hogy megvédem a pályán. Mint mondtam, a véleményét mindenki kifejezheti, de én erre nem adtam okot.

-Mit vársz a Győr elleni találkozótól?

-Mint minden meccsen, itt is a győzelemért lépünk pályára. A győzelemért fogunk küzdeni, hiszen sokkal jobb lesz majd a Megyeri útra úgy menni, hogy győztes mérkőzés van a hátunk mögött és tíz ponttal rendelkezünk.


Következzék Junior, aki a Honvéd ellen rossz napot fogott ki, a szombati játékára viszont nem lehetett panasz, ezúttal jó teljesítményt nyújtott

-A védelmünk a Videoton ellen egy új felfogásban játszott.

-Most először játszottunk három védővel és a csapatból többen is sérültek voltak. Azonban nem volt problémánk, megoldottuk a feladatot.

-Szerencsére nem úgy, mint az előző héten a kispestiek ellen.

-A Honvéd meccs nagyon balszerencsésre sikeredett, számomra pedig különösképpen. Azonban nem szabad a hibákon sokáig rágódni, ahogy vége lett a mérkőzésnek, én már azonnal a Videoton elleni találkozóra készültem. A bánkódás semmit nem változtat meg, hiszen ha én napokig kesergek a találkozón elkövetett hibákon, akkor nem tudok kellőképpen felkészülni a fehérvári találkozóra.

-Magyar szavakat is hallani tőled, tanulsz magyarul?

-Amikor Magyarországra jöttem, még nem beszéltem sem angolul, sem magyarul. Ez az időszak nagyon nehéz volt a számomra, de szerencsére ma már meg tudom értetni magamat. Mindkét nyelven beszélek egy picit és ebből hozok össze, egy kevert változatot. Előfordul, hogy a mondatot angolul kezdem el, de magyarul fejezem be.

-Hogy érzed magad a Ferencváros csapatában?

-A Fradiban ragyogóan érzem magam, a társaim nagyon segítőkészek. A beilleszkedés is könnyen ment, hiszen ebben is segítettek. A Fradi nevét már korábban is ismertem és büszke vagyok rá, hogy itt lehetek. A csapat szerintem egységes és feltétlenül jónak mondható. Örülök, hogy a tagja lehetek.

Istenes Tibor

Képek forrása: ftc.hu és origo.hu

A végére ugorhat és hozzászólhat.

HOZZÁSZÓLÁS